Tujina

FOTO: V avtobus trčila kar dva vlaka

Buenos Aires, 13. 09. 2011 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V času jutranje prometne konice se je na železniški postaji v predmestju Buenos Airesa zgodila huda nesreča. Vlak je zapeljal v avtobus, nato pa je vanju trčil še en vlak. Umrlo je najmanj devet ljudi, več kot 160 je ranjenih.

V Argentini se je v času jutranje prometne konice zgodila huda nesreča, ko je na železniški postaji v predmestju Buenos Airesa najprej vlak zapeljal v avtobus, nato pa je vanju trčil še en vlak.

Po dosedanjih podatkih je bilo ubitih najmanj devet ljudi, več kot 160 je ranjenih, od tega mnogi huje, poroča BBC. Število smrtnih žrtev bo verjetno še naraslo.

Na kraj dogodka je prihitelo okoli 100 reševalcev in 10 gasilskih vozil, ki so se na vso moč trudili, da bi iz razbitin vlakov in avtobusa čim prej rešili morebitne preživele, medtem ko so ranjene množično prevažali v bolnišnice. Pri večini smrtnih žrtev, ki so jih potrdili doslej, gre za potnike ponesrečenega avtobusa.

"To je ena najhujših in najbolj žalostnih nesreč v zadnjih letih v Argentini," je povedal vodja gasilcev Omar Bravo.

Nesreča se je zgodila okoli 6. ure zjutraj po lokalnem času, ko je na postajo Flores na jugozahodu prestolnice drlo na tisoče ljudi, ki so bili na poti v službo. Vlak, ki je takrat zapeljal na postajo, je trčil v neki avtobus in ga potisnil v bližnji peron. Vlak je ob tem iztiril in pristal na sosednjih tirih, kamor je kmalu zatem pripeljal drugi vlak.

Po nekaterih navedbah naj bi bil za nesrečo kriv voznik avtobusa, ki je kljub opozorilnemu signalu zapeljal na železniški prehod, še poroča AFP.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
14. 09. 2011 12.41
Čudi me, da ni več mrtvih, ...in kako je drugi vlak sploh uspel trčiti v prvega, za to ni več kriv voznik avtobusa. Voznik avtobusa je kriv za prvi feler, ...vlak ga je potisnil v peron, ...kako je avtobus končal na želežniški postaji. Tako ali drugače, članek je skop.
is.gd.24sekund
13. 09. 2011 23.38
jao, toliko barikad so postavili da morajo novinarji imeti že profesionalne telefoto objektive kot tisti na nogometnih tekmah, da iz vrhov zgradb in helikopterjev lahko ujamejo slike nič čudnega da potem vsak pomisli na mutna posla
hanse
13. 09. 2011 22.26
rieder sploh ne vem, zakaj ti dajejo minuse, če pa je res. To je pa dokazano.
reider
13. 09. 2011 20.54
kdor dela ta greši.