Tujina

FOTO: Umrl pilot letala, ki je končalo v dnevni sobi

Chicago, 18. 11. 2014 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Chicagu je stanovanjsko hišo strmoglavilo manjše tovorno letalo. Pri tem je umrl pilot letala, prebivalca hiše, v kateri je letalo končalo, pa sta bila po čudežu k sreči popolnoma nepoškodovana.

V bližini chicaškega letališča Midway je ob 2.45 po lokalnem času v bližnjo stanovanjsko hišo strmoglavilo manjše tovorno letalo, v katerem je bil le pilot. Ta je pri tem umrl, starejši par, v čigar hišo je pilot trčil, pa je bil k sreči popolnoma nepoškodovan.

"Bila sta v spalnici zraven dnevne sobe in dnevne sobe ni več," je dejal poveljnik gasilcev Michael Fox. Pojasnil je, da so se tla dnevne sobe pogreznila v klet, gasilci pa so morali pred vstopom v stavbo le-to podpreti.

62-letna soseda Luz Cazares je povedala, da je takoj, ko je slišala nesrečo, odhitela ven in videla, da velik del letala v sosedovi dnevni sobi. Prepričana je bila, da sta soseda, stara 84 in 82 let, pri tem umrla.

Ko so gasilci prišli na prizorišče nesreče, je iz letala iztekalo gorivo, a k sreči ni bilo iskre, ki bi vnela požar.

Predstavniki pristojnih oblasti so pojasnili, da je imel pilot letala kmalu po vzletu s chicaškega letališča težave z motorjem, zato je nekaj časa krožil nad letališčem. Oblasti so mu stezo tudi izpraznile, nato pa so lahko le opazovale njegovo strmoglavljenje v stanovanjsko hišo, ki je od letališča oddaljena le okoli 400 metrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AlternativeFacts
18. 11. 2014 22.46
+9
".....pa sta bila po čudežu k sreči popolnoma nepoškodovana.".....@kaj sedaj, po čudežu, ali k sreči...odločite se....