Tujina

FOTO: Trupla v filipinski tovarni obutve zoglenela do neprepoznavnosti

Manila, 14. 05. 2015 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Večina žrtev v požaru v tovarni obutve v filipinski Manili naj bi umrla zaradi zadušitve v gostem črnem dimu, ki je nastal z gorenjem gume in kemikalij. Umrlo je 72 ljudi.

Filipinski notranji minister Manuel Roxas je po obisku pogorišča tovarne obutve v filipinski prestolnici Manila, kjer je včeraj izbruhnil ogromen požar, danes povedal novinarjem, da je v požaru umrlo 72 ljudi. Napovedal je še, da bodo morali odgovorni za tragedijo pred roko pravice.

Župan Valenzuele Rex Gatchalian je ocenil, da je število smrtnih žrtev najverjetneje že dokončno, saj se podatki o številu mrtvih in pogrešanih zdaj ujemajo.

Potem ko je gasilcem v sredo končno uspelo pogasiti požar, na prizorišču niso našli preživelih. Večina žrtev naj bi umrla zaradi zadušitve v gostem črnem dimu, ki je nastal z gorenjem gume in kemikalij. Trupla naj bi bila zoglenela do neprepoznavnosti.

Požar v Manili
Požar v Manili FOTO: AP

V tovarni gumijastih natikačev naj bi glede na prve ugotovitev zagorelo, ko so iskre varilnega aparata, s katerim so popravljali ena od vrat v stavbi, prišle v stik z vnetljivo tekočino, shranjeno v bližini.

Svojci žrtev izražajo kritiko pogojev, v kakršnih so delali zaposleni v tovarni. Zaslužili so šest evrov na dan, delali pa so brez ustrezne zaščite pred vdihavanjem strupenih plinov in tudi niso prejeli navodil za evakuacijo v primeru požara.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
14. 05. 2015 11.12
+3
V Mercatorju je tudi gorelo s takim dimom, uradno sicer pravijo, da sadje in zelenjava, ... najlažje pač reči da ...
proofreader
14. 05. 2015 07.58
+14
Filipinski mediji tudi poročajo o požaru v Mercatorju?
Slovenec-slovencu=pes
14. 05. 2015 08.22
+14
Seveda pišejo. Pišejo tudi to, da je požar podtaknjen, ker želijo novi lastniki od zavarovalnice odškodnino za nov logistični center bliže ljubljani ob avtocesti. Kako nekako vse klapa a ne? Pokojni pa je kot bi to rekli američani samo kolateralna škoda.
Ramzess
14. 05. 2015 11.13
+2
Pokojni je očitno bil nov, in se še ni znašel v skladišču, pa je zataval in zgrešil izhod, ...