Tujina

FOTO: Trije ljudje v kritičnem stanju: ni bil kriv plin, eksplodiralo je sredstvo za dezinsekcijo

New York, 12. 07. 2013 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eksplozijo, ki je povzročila delno zrušenje stavbe v New Yorku, je povzročilo malomarno ravnanje z dezinsekcijskim sredstvom, so ugotovili preiskovalci. Trije ljudje so v kritičnem stanju, še štirje pa so resno poškodovani.

Eksplozije v petnadstropni stavbi v kitajski četrti v New Yorku ni povzročila eksplozija plina, ampak nepravilna uporaba sredstva za zatiranje insektov, poroča New York Post.

Eksplozijo, ki je razmajala steno in povzročila delno porušenje stavbe, ranjenih pa je najmanj devet ljudi, naj bi povzročile pločevinke, napolnjene s pesticidom, namenjenim uničevanju insektov z zamegljevanjem prostora.

Pesticid so našli v prostorih lepotnega salona Pjao Ljang Ren Šang, ki je bil po podatkih oblasti že večkrat obravnavan zaradi takšnih ali drugačnih kršitev.

Eksplozija v stavbi v New Yorku
Eksplozija v stavbi v New Yorku FOTO: Reuters

"Napačna uporaba sredstva, ki deluje tako, da se iz pločevinke počasi sprošča plin, ki ubija žuželke, je pripeljala do močne eksplozije," je novinarjem povedal eden od preiskovalcev.

Zaposlena v salonu Vang Šjao je preiskovalcem povedala, da je v prostoru najprej namestila 24 odmerkov pesticida, ker pa se ji je zdelo, da ne delujejo, jih je dodala še 24 in odšla. Po mnenju preiskovalcev se je nato aerosol, ki je uhajal iz sredstva, vnel.

Tri žrtve eksplozije so v kritičnem stanju, še štiri osebe so resno poškodovane.

V stavbi poleg lepotnega salona domuje še avtobusno podjetje, ki ponuja poceni potovanja, urejenih je tudi 18 stanovanj.

A kot so povedali pristojni, je bil lastnik že večkrat obravnavan zaradi kršenja predpisov, saj so težave s stavbo pogoste.

Ko so leta 2009 v stavbi preiskovali delo na črno, so tudi ugotovili, da lastnik ne vzdržuje stavbe. Istega leta so stavbo  evakuirali, ker so inšpektorju ugotovili, da ima nestabilne temelje in se trese. Poleg tega so ugotovili, da so lesena tla gnila in obstaja nevarnost vdrtja.

Lastnik je nato izvedel nekaj popravil in najemniki so se lahko vrnili domov. Čeprav lastnik Thomas Šiu trdi, da je stavba zdaj v brezhibnem stanju, pa najemniki pravijo, da je napeljava tako slaba, da ima večina zaprt plin, ker ne vedo natančno, kje vse puščajo cevi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

adminisrat0r
12. 07. 2013 13.32
še dobro da niso slišali da ščurki preživijo atomsko bombo, zagotovo bi en rekel: Ne verjamem, gremo probat!
Ramzess
12. 07. 2013 13.09
Ni bil plin, a je že prepozno, prebivalce so dovolj prestrašili, da ne upajo več uporabljati plina, ker mislijo da, ... pa preveriti je treba napeljavo no.
Ramzess
12. 07. 2013 11.34
Nestrokovna raba dezinfekcijskih sredstev, dobro da ni tega kdo vdihoval, ...z dezinfekcijo se navadno ukvarjajo ustrezno usposobljeni ljudje, ki delajo po predpisanih pravilih. Žensko čaka visok račun.
Ramzess
12. 07. 2013 11.33
Sam od sebe se ni vnel.
Iluzionist
12. 07. 2013 10.12
pips jim je eksplodiru
Murat Efendija
12. 07. 2013 09.33
-2
Smrt slehernega zionisticnega hlapca me razveseli.
kick
12. 07. 2013 09.23
+2
zgleda bol ko Sanghai
Die einemaister
12. 07. 2013 09.18
+4
a zdej bomo brali od amerike še k bo tm usak prdnu al kaj
psyho22
12. 07. 2013 09.05
+4
Prav je tako če človek lahko pobija druga živa bitja naj pa še sam enkrat faše