Tujina

FOTO: Zapadlo dva metra snega, na pomoč so poklicali vojsko

Boston, 03. 02. 2015 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Severovzhod ZDA je zajelo novo snežno neurje. Znova je bilo najhuje v Bostonu, kjer je zapadlo še dodatnih 40 centimetrov snega, prav toliko kot v Chicagu. Snežno neurje je doslej vzelo že 11 življenj. Medtem je nekatere dele Japonske pokrila dva metra debela snežna odeja.

Severovzhod ZDA je v ponedeljek zajelo že drugo močno snežno neurje v tednu dni, ki je zahtevalo najmanj enajst življenj. Povzročalo je tudi težave na cestah in odpovedi poletov ter preložilo veliko slavje v Bostonu po zmagi ekipe New England Patriots v finalu ameriške nogometne lige Super Bowl.

Tako kot minuli teden je bilo tudi tokrat najhuje v Bostonu, kjer je po 60 centimetrih snega v prejšnjem neurju tokrat zapadlo še dodatnih 40 centimetrov, prav toliko kot v Chicagu. Sicer letno v povprečju v Bostonu zapade 120 centimetrov snega.

V predmestju Bostona je umrla ženska, ki jo je povozil snežni plug, v Toledu v ameriški zvezni državi Ohio je med kidanjem snega zaradi infarkta umrl policist, severno od mesta New York pri kraju Rye pa je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta umrli dve osebi.

V mestu New York je zapadlo le okoli 15 centimetrov snega, vendar pa je ta povzročil velike preglavice na cestah in pločnikih. Zaradi okvare na tirih podzemne železnice pa so ljudje, ki so šli zjutraj na delo, skoraj tri ure obtičali na nadzemnem delu proge vlaka podzemne železnice številka 7. Nekdo je odvrgel dežnik na električni tir, zaradi česar je prišlo do kratkega stika, nato pa je proga zaledenela, ker ni bilo vlakov.

V Bostonu je župan Marty Walsh odpovedal za danes predvideno slavje in parado v čast zmagovalcev Super Bowla in jo prestavil na sredo. Ponovno je bil prestavljen tudi postopek izbire porotnikov v sodnem procesu proti napadalcu na bostonski maraton leta 2013 Džoharju Carnajevu.

Letališča v Bostonu, New Yorku in Newarku so v ponedeljek odpovedala 2900 poletov, čez noč pa je po vsem severovzhodu ZDA grozila velika nevarnost poledice. Sneg je bil v ponedeljek zjutraj najprej pomešan z dežjem in je zalil ceste ter pločnike, nato je zapadlo še več snega, čez noč pa so se temperature spustile globoko pod ničlo.

Na Japonskem dva metra snega

Deli severa Japonske so medtem danes pokriti s skoraj dvema metroma snega. Rekordno debelo snežno odejo je območju prinesla huda zimska nevihta. Oblasti so na pomoč prebivalcem v mestu Rausu na vzhodu otoka Hokaido poslale okoli 50 vojakov, ki morajo odstraniti sneg s poti do zametenih hiš.

Mesto Rausu je nevihta konec tedna najbolj prizadela, vremenoslovci pa opozarjajo, da se nad območje znova zgrinjajo močni vetrovi in sneženje.

"Prebivalcem svetujemo, naj, če je le mogoče, ostanejo doma. V tej nevihti je kar nevarno iti ven," je povedal predstavnik mesta. V ponedeljek so morali zaradi sneženja odpovedati 100 vlakov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
04. 02. 2015 00.44
Pa koliko jih je zadela kap ko so šaflali.
s6t6n6s
03. 02. 2015 22.45
-2
delo američanou in njihovih " prijateljeou oz sodelovcou iz drugih drža " ki so ustvarili napravo imenovano HAARP ,ki lahko z to napravo manipulirajo vreme in ostaale zadeve,če pa nwe vrjamete pa mal pobrskajte po netu ,lp
luckyss..
03. 02. 2015 16.26
+4
Seštel sem vsa navedena mesta in centimetre, pa še vedno ni 2m ;)
kolo1982
03. 02. 2015 16.25
+8
Na kateri sliki ga je 2 m?
tepee
03. 02. 2015 09.19
+12
že spet začenjate temo brez veze.Pa kje ste videli 40 cm snega,mogoče v hribih.To se samo napihuje do nezavest.Zima je zima in potem pride pomlad,kar vsi vemo in ni treba da nas to stalno zasipate s temi vestmi o snegu.Včasih se o vsakem kupu snaga ni pisal,danes pa kje,kam kdo vrže lopato snega in že je članek in slika čez celo stran časopisa,ljudje pa seveda plačujejo takšne novice.
Ciymbalta
03. 02. 2015 08.56
+16
11 LJUDI JE UMRLO VERJETNO BREZ DOMCI
Infraping
03. 02. 2015 16.07
+0
Če so bili brezdomci po svoji krivdi, lepo od Boga. Drugače pa, sramota na tiste, ki so jih naredili brez doma.