Tujina

FOTO: 'Zdaj ni čas za iskanje izgovorov. Čas je za dejanja'

Manila, 07. 12. 2012 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
V.L./N.D.
Komentarji
4

"Iskali bomo odgovor na vprašanje, zakaj se je ta tragedija zgodila, in poskusili preprečiti, da bi se še kdaj zgodila," je ob obisku območij, ki jih je prizadel tajfun, dejal filipinski predsednik Aquino.

Filipinski predsednik Benigno Aquino je obiskal območja, ki jih je prizadel tajfun Bopha na Filipinih. Srečal se je s preživelimi v mestecu New Bataan v provinci Compostela Valley, ki ga je tajfun popolnoma razdejal.

V spodnji fotogaleriji si poglejte posledice razdejanja, ki ga je povzročil tajfun:

Najmanj 420 ljudi je umrlo, približno 400 pa jih pogrešajo. Več kot 300.000 so jih preselili v evakuacijska taborišča. Tajfun je svojo smrtonosno pot začel v torek. Pod seboj je pokopal številne stavbe, tudi začasna evakuacijska taborišča. Najbolj je bila prizadeta regija Mindanao, v kateri je izbrisal z obličja celotna naselja, silovit veter in močno deževje pa sta povzročila poplave in zemeljske plazove.

"Iskali bomo odgovor na vprašanje, zakaj se je ta tragedija zgodila, in poskusili preprečiti, da bi se še kdaj zgodila," je dejal predsednik. "Prišel sem poslušat ljudi. Zdaj ni čas za iskanje izgovorov. Čas je za dejanja," je dejal.

Tajfun je uničil skoraj 16.000 domov. Filipinska vlada je že včeraj zaprosila za mednarodno pomoč.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Boschtjan Zupanchich
10. 12. 2012 22.37
Žal nebodo našli pravega Vzroka, ki je Duhoven : To Opustošenje storijo duhovi, katerim se z izsekavanjem skrči njihov naravni habitat , prebivališče . In potem delajo takšnole škodo , Ampak ti današnji duhovno slepi znanstveniki tega Žal nebodo Zmogli pogruntat, kajti preveč Duhovno slepi so .
Kimberley-Echo
07. 12. 2012 09.34
+4
Ob dejstvu, da si lahko za 50$ kupiš mlado dekle in jo odpelješ domov (napr. v Avstralijo), kjer nemalokrat postanejo skorajda sužnje, lahko pomislimo, da je država zelo siromašna in ne vlaga dovolj v infrastrukturo in razvoj podeželja. Poznam Slovence, ki so stari 70-80 let, pa imajo 20 let stare "žene" s Filipinov. Poznam pa tudi Avstralce, ki grdo ravnajo s temi dekleti. Dobro, to ni tema tega članka, pa vendar.
spuko
07. 12. 2012 09.57
-5
tali?ni tom
07. 12. 2012 23.30
+2
spuko ti si takoj za v arest najhujšega režima ! jebela kako tako mrčes sovražim!