Tujina

FOTO: Sarika s sunki vetra do 200 kilometrov na uro z domov pregnala številne ljudi

Manila, 16. 10. 2016 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na severovzhodu Filipinov se bojujejo s tajfunom, ki je že terjal dve smrtni žrtvi. Za enega moškega je bil usoden padec zaradi močnega vetra, saj je pri tem z glavo močno udaril ob tla, drug pa se je utopil, potem ko so ga odnesli močni tokovi.

Tajfun naj bi po napovedi vremenoslovcev območje Filipinov zapustil v ponedeljek.

Severovzhod Filipinov je danes dosegel tajfun Sarika, zaradi česar so številni morali zapustiti svoje domove, dve osebi pa sta po dosedanjih podatkih umrli, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Tajfun Sarika, ki ga lokalno imenujejo tajfun Karen, je prizadel obalno mesto Baler v severni provinci Aurora, pri tem pa odkrival strehe, prevračal drevesa in električne drogove.

Tajfun je dosegel maksimalno hitrost 120 kilometrov na uro ter sunke vetra do 200 kilometrov na uro, so sporočili vremenoslovci.

V tajfunu sta v vzhodni provinci Catanduanes umrla najmanj dva moška. Za enega je bil usoden padec zaradi močnega vetra, saj je pri tem z glavo močno udaril ob tla, drug moški pa se je utopil, potem ko so ga odnesli močni tokovi, je sporočila tamkajšnja policija.

V severni provinci Bataab je na gori Tarak obtičalo 86 planincev, potem ko je močno deževje namočilo območje. Tja so se zato odpravili reševalci, da planince pospremijo v nižino, pri čemer jih je 56 od njih že srečno sestopilo, ostali pa so še na poti.

Zaradi Sarike je skoraj 12.500 ljudi, ki živijo na pretežno poplavnem in k zemeljskim plazovom nagnjenim območjem, moralo zapustiti svoje domove.

Na območju so prav tako odpovedali skoraj 300 domačih in mednarodnih letov, medtem ko je okoli 6500 potnikov ostalo ujetih na 22 pristaniščih, potem ko so za potniški in tovorni pomorski promet plovbo prepovedali.

Na številnih prizadetih območjih so ostali brez elektrike, medtem ko je bila v najmanj eni provinci prekinjena dobava z vodo. Nekatere ceste so bile zaradi poplav in zemeljskih plazov zaprte, so še sporočile pristojne oblasti.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.