Tujina

FOTO: S svinčnikom proti nasilju. Takole so se karikaturisti odzvali na smrt kolegov

Pariz, 08. 01. 2015 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekateri se borijo z orožjem, drugi s svinčnikom. Med slednjimi so bili tudi karikaturisti tednika Charlie Hebdo. In ko so jih ubili, so za svoje orožje takoj prijeli njihovi kolegi z vsega sveta. Kot je zapisal eden od njih: "Ko ubiješ enega karikaturista, ustvariš dva."

David Pope

"Danes ne morem spati. Moje misli so s francoskimi kolegi karikaturisti, njihovimi družinami in ljubljenimi," je ob tej karikaturi zapisal David Pope.

 

Max Haes

"Ko ubiješ enega karikaturista, ustvariš dva," je komentar Maxa Haesa ob tej zgovorni karikaturi.

 

 

Roben L. Oppenheimer

 

 

Banksy

Banksy  je svojo karikaturo objavil na Instagramu, a se je kmalu začela širiti tudi po Twitterju.

 

Jean Jullien

"Povsem sem na tleh zaradi tega, kar se je zgodilo v Franciji," je pod komentar zapisal Jean Jullien. Na karikaturi pa lahko preberemo skupno geslo vseh teh odzivov: Jaz sem Charlie!

 

Plantu

Kratko, jedrnato in jasno: "Z vsem srcem s Charliejem Hebdojem."

 

Tommy Dessine

"Oh ne, ne oni!"

 

Neelabh Banerjee

"Grozljiv napad. Karikaturisti po vsem svetu so združeni proti prelivanju krvi in nasilju," lahko preberemo v komentarju. na karikaturi pa so zapisane preproste, a močne besede: "Dol s terorjem!"

 

Loïc Sécheresse

 

 

Bernardo Erlich

"Svet je postal tako resen, da je humor tvegan poklic," je žalostno resnico zabeležil Bernardo Erlich.

 

Francisco J. Olea

Tudi pero je orožje, in to močno, je prepričan Francisco J. Olea. Zato je svoji karikaturi dodal poziv: "K orožju, tovariši!"

 

Magnus Shaw

"Grozen dan za vse karikaturiste!

 

Negar Mortazavi

"To ni religija," skrajnežem sporoča Negar Mortazavi.

 

Poglejte še več podobnih odzivov ... 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (138)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

white power
09. 01. 2015 18.07
odlična novica
muholovka
09. 01. 2015 16.10
+2
zanimivo, kako administrator non stop briše komentarje. a ja, a da briše samo žaljive? privincialci, vprašajte elito eu, oni pravijo, da to niso žalitve, ampak svoboda govora!
theykilledKenny
09. 01. 2015 10.39
-9
Pač Francozi so bumerang nazaj dobili, tko kot Jenkiji 9/11. Kaj obojim ni jasno?
Asgard1st
09. 01. 2015 07.09
+3
Absolutno sem proti načinu reševanja prblemov na tak način. Toda novinarji, preden objavljate stvari, poglejte Zakon o medijih ZMed-UPB1, člen 47. in 129. Potem vam bo jasno, da si vsega ne morete privoščiti. Novinarstvo je poročanje in ne norčevanje.
aaaaaa122121
09. 01. 2015 12.31
+6
novodobnim novinarjem se tut sanja ne kaj je bistvo njihovega poklica - to je dejstvo.
englumac
08. 01. 2015 22.20
-4
saj sploh talenta nimajo ti risarji....dober bi bilo pustit na miru narod in njihovo religijo ce so ze obcutljivi na take risbe..ti novinarcki ne samo da perejo mozgane folku ampak k mal bodo provzrocili se vojne....wtc nima veze z teroristi-itak,dokazano....
pkorosec
08. 01. 2015 22.26
+8
ti pa smisla Satire ne razumes ravno najbolje kajne :) Ce so tile nazadnjaki obcutljivi na pravila kulture te celine in v to Spada tudi Svoboda govora in satira, potem morajo tile nazadnjaki razmisliti ali ne bi raje sli nazaj v Meko. Brez Satire bi danes RKC se vedno odlocala o vsem. Je folk malo prizemljil RKC, pa bo tudi Islam, pa ce jim pase ali ne.
Klimova
08. 01. 2015 22.29
+1
korošec, islama ne maram, vendar naj raje najprej amerosi svojo mašinerijo, ekonomijo in politiko umaknejo z bližnjega vzhoda
pkorosec
08. 01. 2015 22.35
+1
Nimam osebno problema s tem, da umaknejo, a zavedajmo se da v tem primeru pravtako ne bo miru doli saj se gredo plemenske in verske vojne, ta pravi napram netapravim vernikom. No, sicer pa to ne bo ustavlo nasilne isIamlzaclje celotne Evrope
pkorosec
08. 01. 2015 22.36
-1
No to ne bo ustavlo nasilne islamizacije evrope.
Klimova
08. 01. 2015 21.59
+2
V svetu, kjer amerrika in njeni kapitalistični podaniki drugim vsiljujejo kulturno socialno in ekonomsko podrejanje, se veliko ljudi počuti nemočne. In ker enakopraven političen dialog ni več mogoč, se rodi terorizem. Poplava nestrinjanja iz vzhoda je zajela tudi Evropo. Terorizem je produkt zahoda in sedaj se moramo z njim soočiti. Dokler ne bo enakopravnosti med narodi, tudi terorizma ne bomo izkoreninili. In to je čista resnica. Treba je poiskati vzroke za terorizem in udejanjati drugačne pristope. Do tega je pa še daleč. Verjetno bomo še velikokrat jokali in obsojali. Ameroška politika nas bo pokopala.
pkorosec
08. 01. 2015 22.04
-1
sedi 5! Napredujes za 2 mesti v hierarhicni lestvici salonskega populizma :)
Klimova
08. 01. 2015 22.15
+2
lej, tudi jaz jih ne marram, ampak ni druge rešitve. Nasilje rodi še večje nasilje
povemvsem
08. 01. 2015 19.03
+8
19.5 2004 se je v iraški vasi mukaradeeb odvijalo poročno slavje !! ob 3 zjutraj žačele na svate padati amriške bombe ,pri tem je bilo ubitih 42 civilistov - moških žensk in 13 otrok!!uradno poročilo ameriške vojske navaja da so bili legitimni cilj!!!------------------nihče nikoli razen svojcev ni žaloval za njimi,nobene obsedenosti na zahodu,nobenih shodov na zahodu,nobene obsodbe tega zločinskega dejanja na zahodu,nobe preiskave dogotka,nihče nikoli ni odgovarjal,.....
ficfiric 1
08. 01. 2015 20.25
+2
Jp....to je ta zahodna evropska dvolicnost...
pkorosec
08. 01. 2015 20.50
+3
pjeba a sta bila tudi vidva leta 2013 v Mariboru na protestu ko je rupel samovoljno prikljucil SLO k vinjevsksi koaliciji za napad na Irak? No, jaz sem bil in mislim, da tole nima nobene veze s tem islamisticnim terorizmom. Francijo so muslimani ugonobli se preden se je zgodil 11. sept.
ficfiric 1
08. 01. 2015 21.01
-1
Nisem bil v MB ker sem bil takrat na drugem koncu sveta...in jaz pravim islam in tile ekstrmisti nimajo nic skupnega..sploh pa francija je ugonobila sama sebe...
pkorosec
08. 01. 2015 21.25
+7
saj ni problem Islam v muslimanskem svetu. Njihova pravila, njihova kultura, pa je mir. Problem je Islam v nemuslimanskem svetu, ker si ga fanatiki hocejo podredit in ker se morajo vsi ostali na njih ozirat. Verjetno se vsi strinjamo v enem dejstvu, namrec da v evropi ni problem multikulti ampak Islam. Ne poznam enega samega primera, da bi se kdo cez tukajsne budisticne azijce pritozeval ali pa cez hindujce, ali pa bilokatere druge nemuslimanske kulture - razen ce izvzamemo romune, ki se potikajo po evropi. Celo s pravoslavci, ki imajo tu pa tam malo narcisoidne tezave, se da shajati. Ampak z islamom pa imajo vsi Probleme v neislamskem svetu, pa je to evropa, Kanada, Kitajska, Rusija ali Avstralija. Za Afriko ne vem, pa naj povejo zrtve drzavljanskih verskih vojn (Sudan, Nigerija, Somalija, ...) 10 let nazaj sem podpiral gradnjo dzamije v slo, danes se pa po glavi tolcem in vedno vec drugace tolerantnih evropejcev se po glavi tolce.
canelo
08. 01. 2015 18.50
+9
Pa kaj trobezljate o bližnjem vzhodu, če je evidentno, da nimate blage. Kdo je okupiral Sirijo a? Đihadisti z celega sveta. Ja bebavi Američani so res zalagali določene uporniške skupine, kar pa še ne pomeni, da so oni edini krivec. Nenormalno eni poenostavljate zadeve, ker očitno ne razumete, da so problemi tega območja dosti bolj kompleksni, kot pa samo fantazirat o ameriških zarotah. Sicer pa kaj ima to veze z svobodo govora in izražanja? Ja to, da ta ortodoksen Islamski svet gleda na zahod z očitnim zaničevanjem našega načina življenja. Ja bo kar prava opredelitev spopad civilizacij.
pkorosec
08. 01. 2015 18.52
+0
uf, tvoje pisane tud ne bo ustrezalo adminu, Pripravi se na izbris.
PubecIzVasi
08. 01. 2015 19.02
+0
@canelo preden so se amiji vmešali v Sirijo, je bila Sirija mirna država brez prelivanja krvi in ni bilo ne sluha in ne duha o đihadistih ! kaj praviš na to ?? torej krivi so v vsakem primeru Amiji saj so napravili idealne pogoje za đihadiste ki prej niso kontrolirali Sirskega in Iraškega ozemlja sedaj pa ga ! Tako da amiji so 100% krivi. Če bi pustili Sirijo z Asadom na čelu na miru, se danes nebi pogovarjali o teh ekstremistih.
PubecIzVasi
08. 01. 2015 19.13
+0
V Siriji in Iraku so polek Arabskega prebivalstva pobija tudi veliko Kurdov in to vse zaradi tega, ker so amiji destabilizirali ta predel sveta in s tem ustvarili odlične pogoje za Đihadiste.
PubecIzVasi
08. 01. 2015 18.23
+1
Saj pravim navadni državljani niso krivi, A ni zanimivo da se ubija za maščevanje ker se na bližnjem vzhodu odvija vojna kjer sodelujejo vojaki iz ZDA in EU pobija samo nedolžne državljane EU-ja. Zakaj nihče ni naredil atentat na busha, blaira, kakšenga generala magari vojaka ali katerega koli EU ali ZDA politika, ki zagovarja vojno na bližnjem vzhodu ?? zakaj nihče njih nič ne dira ?? zakaj če pravite da bijete vojno proti nepravičnikom, kaj ima en navaden državljan neke države krivdo tukaj ? zakaj prvo in edino greste samo na civiliste vi zagovorniki maščevanje isto pokvarjeno razmišljate kot svetovna elita ki je vse to zakuhala in ravno to počne da tolče po nedolžnih.
PubecIzVasi
08. 01. 2015 18.35
+2
Torej to je dokaz da ima elita prste vmes, ker oni po sebi in po svojih ne bodo tolkli, bodo pa tolkli po drugih nedolžnih ljudi. Vi be*bci zagovorniki maščevanja pa igrate po taktih elite in sejete razdor sovraštvo in umore med nedolžnimi, malo razmislite kaj pišete in kaj v resnici zagovarjate. Delati atentate med nedolžnimi v istem hipu se pa neki bush mirno sprehaja - ni mi pol glumit, da bi se vi radi maščevali nad pravimi krivci ste zgolj manipulirane morilske ovce ki bi pobijali vsepovprek. To je pa barbarstvo in nikakor pravica. Itak pa ni to neka pravica če ubiješ morilca saj si pol tudi ti morilec in si se spustil na njegov nivo - torej si isti kot on.
PubecIzVasi
08. 01. 2015 19.23
+1
Nisem zagovornik maščevanja, ampak kot sem dejal naj ubijajo pol vsaj točno tiste z imenom in priimkov ki so to dejanje bodisi ukazali s pooblastili ali pa to okrutno dejanje sami izvršili na bližnjem vzhodu. Ne pa da se pobija nedolžne ljudi v Evropi !
pkorosec
08. 01. 2015 18.23
+0
Kaj ce recem, da so se zbrali Jezus, Buda, Krisna in Mohamed, pa so skupaj vdarli enga grupnega ali s tem koga zalim? Ce da, koga?
pkorosec
08. 01. 2015 18.39
+0
Ena sala: Temna noc, zberejo se Jezus, Buda, Krisna in Mohamed, pa vdarijo grupnega v temi, nakar Mohamed rece, dajmo se organizirat pa pocakat na dan, ker jaz sem ze trikrat fafal.
pkorosec
08. 01. 2015 18.40
-1
pkorosec
08. 01. 2015 18.41
+3
Jezus je velik! Buda je velik! Krisna je velik! Stephen Fry je velik!
ficfiric 1
08. 01. 2015 18.45
-4
Ja sej ves...kristus je mel stano nagnjenja da ga da enmu za polirat....sej se to se skos dogaja....sploh zadnje case...pa se sami britanski vplivnezi so zraven...sam je treba celo stran francije polimat da se drugo pozabi...
pkorosec
08. 01. 2015 18.49
+3
verjetno bo Admin tudi to brisal :) Svoboda govora sta za 24ur le 2 mrtvi besedi na ekranu.
pkorosec
08. 01. 2015 21.03
+0
nezakonski tesar in pedopastir ovc izvajata magicne trike, pa rece tesar : "a si videl?" Pa vprasa pastir "koga?" Pa rece tesar "Nosoroga! :)" in okrog 5 milijard ljudi na tem svetu se prepira kateri od teh dveh ima vecjega.
pkorosec
08. 01. 2015 18.07
+2
"Ja, oni se ne znajo nikjer integrirat, povsod delajo tezave in terjajo asimilacijo drugih k njim in ne obratno. So enostavno nekompatibilni z nami". Mi je danes ob kosilu rekla budisticna Kitajka, ki zivi in dela v Avstriji, sorodnike pa ima tudi v Franciji. Je tudi ona produkt zahodne propagande? Zlobni beli clovek iz Vatikana, ki skupaj z Zidi pobija milijarde Palestincev in Iraskih otrok?
PubecIzVasi
08. 01. 2015 18.22
+1
Saj pravim navadni državljani niso krivi, A ni zanimivo da se ubija za maščevanje ker se na bližnjem vzhodu odvija vojna kjer sodelujejo vojaki iz ZDA in EU pobija samo nedolžne državljane EU-ja. Zakaj nihče ni naredil atentat na busha, blaira, kakšenga generala magari vojaka ali katerega koli EU ali ZDA politika, ki zagovarja vojno na bližnjem vzhodu ?? zakaj nihče njih nič ne dira ?? zakaj če pravite da bijete vojno proti nepravičnikom, kaj ima en navaden državljan neke države krivdo tukaj ? zakaj prvo in edino greste samo na civiliste vi zagovorniki maščevanje isto pokvarjeno razmišljate kot svetovna elita ki je vse to zakuhala in ravno to počne da tolče po nedolžnih.
pkorosec
08. 01. 2015 18.35
+2
samo da necesa ne pozabimo. Na BV so se klali se preden je tja prisla ameriska vojska. Se pakistanci se koljejo z afganistanci. Se indijski muslimani se kolkjejo z indijskimi hindujci. Celo Ljudska Republika Kitajska je muslimanom na JugoZahodu mocno pristrigla peruti, pa menda se oni ja niso mascevali za ameriske pokole "nedolznih" palestincev!?
ficfiric 1
08. 01. 2015 18.38
-1
Sej so rezal vratove v londonu tud vojakom...odziv je bil isti...svetovna tragedija...zraven je pa se tist ekstrmist v kamero povedal da jima je zal da to vidijo zenske in otroci ampak njihove zenske in otroci to gledajo vsak dan...torej...sej mas se vedno posnetke...niti nista bezala...teroristi ne bezijo...tako da vse te futke pol pa tam najdejo se dokumente itd...mah dejte dejte...kot na wtc...sam pasaporti od teroristov niso zgoreli...
pkorosec
08. 01. 2015 18.45
+3
caki malo, ce njihove zenske in otroci to gledajo vsak dan, potem pa bi jim ja lahko pokazali s prstom "ta pa ta vojak je bil" in bi tile junaki lahko z lahkoto opravili z njimi, a ne!? :) Ne, oni si nakljucno izberejo pac enega in si mislijo kaksno junasko dejanje so storili.
ficfiric 1
08. 01. 2015 18.47
-1
No sej...isti pasulj...torej zakaj bi kogarkoli podpiral in jokal za komerkoli...?
PubecIzVasi
08. 01. 2015 18.51
+1
Nisem zagovornik maščevanja, ampak kot sem dejal naj ubijajo pol vsaj točno tiste z imenom in priimkov ki so to dejanje bodisi ukazali s poblastili ali pa to okrutno dejanje sami izvršili na bližnjem vzhodu. Ne pa da se pobija nedolžne ljudi v Evropi !
pkorosec
08. 01. 2015 18.54
+1
Mosad po masakru izraelskih sportnikov na olimpijskih igrah v Munchnu ni kar prosto po presernu likvidiral palestincev v Evropi, ampak samo tiste, ki so bili z napadom povezani z imenom in priimkom. Saj smo vsi zivali, ker se koljemo, a vendar eni so bolj civilizirani kot drugi.
PubecIzVasi
08. 01. 2015 18.56
+0
@ficfiric saj jaz osebno kot sem napisal sem NASPROTNIK tega da se EU in ZDA vmešavata na bližnji vzhod, se pravi sem nasprotnik vojaških posredovanj po svetu kjer se pošlje dol vojsko da se naredi vojna. Recimo posredovanje v bosni me ni motilo ker so s tem prekinili pretakanje krvi med bošnjaki in srbijo. Ampak te zgodbe z irakom, libijo, sirijo in afganistanom so ZDA s svojimi zavezniki začele torej so one in njeni zavezniki krivi. Ampak kdo vodi oz ima resnično oblast v ZDA in EU... navadni dražvljani ali politiki in vlade v senci, vsekakor ne navadni dražvljani. in še enkrat mi je žal vsake nedolžne žrtve na svetu pa naj si bodo to palestici, iračani, sirijci, libijci, Evropejci....itd. zame so vsi nedolžni ljudje pravi ljudje za katere mi je žal in ne gledam na nacionalnost, raso ali vero.
ficfiric 1
08. 01. 2015 19.02
-1
Ja zahodnjaki majo tud spisek ko pridejo dol strelat...pa sam tiste strelajo...gvisno...
PubecIzVasi
08. 01. 2015 19.08
+1
@ficfiric dejstvo da obsojam VSA barbarska dejanja ! To pomeni v Palestini kjer izraelci izvjajo genocid nad palestinci, v iraku, afganistanu in siriji kjer amiji pobijajo nedolžne ljudi - civiliste. In pravtako v evropi kjer se pobija nedolžne ljudi po evropskih državah. Isto velja za vse ostale dele sveta.
ficfiric 1
08. 01. 2015 19.53
+1
No evo ppstenoZajebano....pa sva prsla koncno skupi....vsi so obsojanja vredni...sam zahodna propaganda opeva sam nekatere....pol so pa vsi isti...za evropejce seveda...
Tjasa Zavrsnik
08. 01. 2015 17.10
+6
dvolična banda zakaj nimajo shode za osvoboditev pravega novinarja Julian Assange ali pa za Edward Snowden ki sta dejansko nekaj nardila za svobodo govora....
sir. Oliver
08. 01. 2015 16.45
+6
KLIPAN copy-paste Problem je v tem, da zadevo muslimani gledajo iz ene perspektive, mi pa iz druge. Oni to vse gledajo skozi oči tisoče poklanih Palestincev in miljon pobitih civilistov od tega samo v Iraku pol miljona otrok. Pa si predstavljajte da Irak napade Evropo ali Ameriko in pobije miljon ljudi? Po moje bi se na zahodu našlo vsaj 100 Breivikov, ki bi se hoteli maščevati. Pa še en problem je-kje je bila vsa naša (vaša) zahodna zgroženost, ko so se ti poboji v Palestini in na celem Bližnjem vzhodu dogajali?? Kje je vsa ta naša (vaša) zgroženost ob največjem valu beguncev po drugi svet. vojni, ki so jo sprožile zahodne sile ob "osvobajanju" teh držav? Koliko se vas je zgražalo ob napadih Američanov, ki so terjali MILJON (a si sploh predstavljate to številko) mrtvih?? Če ste pošteni, velika večina se vas NI zgražala ob napadih Američanov, ob napadih Izraelcev, ampak ste to lepo potiho podpirali. Pa kaj ste res bili tako naivni in ste mislili, da se vam ta bes, ta frustracija, ta občutek nemoči ne bo enkrat vrnil z dejanji, ki smo jih priča?
ficfiric 1
08. 01. 2015 17.00
+4
sir.Oliver...bolj se ne bi mogu strinjat....sam zahodnjaki znamo sam jokat ko nam nekdo vrne kar pocnemo v njihovi drzavi....prej pa pametni in glasni kako pomagamo sirit mir in demokracijo...
PubecIzVasi
08. 01. 2015 17.10
+2
aha če je tako pol pa naj pobijajo politike, vojsko in elito če se oni kao maščujejo, ne pa navadne ljudi ki so isto nemočni kot palestinci. Ni izgovorov, da pobijaš nedolžne ljudi. Itak pa vemo da za temi napadi stoji elita ki je plačala te "muslimane", da sejejo sovraštvo in razdor med ljudmi.
ficfiric 1
08. 01. 2015 17.27
+1
Ja sej...sam ne mi prodajat zgodbic kako so sam v eu nedolzni ljudje tarce...dol pri njih so pa ze 3mesecni otroc teroristi al kaj...in kaj drugega bo tak otrok postal v tistem razsulu tam dol pa se ve da so mu vse to servirali glih zahodnjaki...ja verjetno nam bo rokco dal in se zahvalil...
PubecIzVasi
08. 01. 2015 17.33
+1
Saj mi navadni ljudje smo itak kot palestinci v tej zgodbi, saj večina nas je. Kdo vodi v resnici svet ?? kdo pošilja vojsko dol na bližnji vzhod ?? daj ne mi srat in prodajat zgodbic da so toti novinarji krivi da doli v palestini ubijajo civiliste !
ficfiric 1
08. 01. 2015 18.00
+1
Zakaj bi bli novinarji krivi da pobijajo civiliste?? Tega nisem rekel....sam zakaj potem oni ne bi pobijali civilistov ce jih ze mi tam dol?
PubecIzVasi
08. 01. 2015 18.15
+3
@ficfiric MI ?? kako to misliš MI ??? ali imam jaz kako besedo pri tem ali moje mnenje kaj šteje tukaj jaz imam pravico javno rečti izrazit mnenje. Jaz lahko Cerarju ali Evropskemu komisarju rečem da NOČEM in sem proti da EU ali slovenija pošilja vojsko dol na bližnji vzhod. Samo mojih besede ne bodo žal upoštevali, torej sem jaz kriv in me bodo muslimani prišli ubit, zakaj pol ne napadejo Cerarja ali pa EU komisarja saj so oni dali žegenj in ukaz da se pošlje vojsko dol in NE jaz ali kakšen navaden državljan v sloveniji ali kateri v EU državi: Točno se ve s IMENOM IN PRIIMKOM kdo je dal ukaz za to da se vojska pošlje dol, gre za posameznike in ne za celi narod neke države oz EU.
pkorosec
08. 01. 2015 18.22
+0
ficfiric, kdo pobija civiliste? Povej mi enega slovenskega vojaka in povej mi enega civilista tam doli, ki smo ga MI ubili in kraj in mesto. Tvoje razmisljanje kaze na to, da si kaksno mosejo ze tudi znotraj obiskal in poslusal tiste pridige o miru.
ficfiric 1
08. 01. 2015 18.52
+2
Slovenski taborniki niso nobenga...zato pa nevej kaj si glasen...je mogoce v slo kaksno mascevanje?..oziroma kaj so vam storili?en primer..? In zakaj si glasen...pac mascujejo se v franciji in vsi vemo zakaj...vsi vemo zakaj ravno amerom, britancem in avstralcem s takim uzitkom glave sekajo....in mi smo del teh globalnih mirovnikov...ker si pac v eu..si v natu...torej mas prste zraven...je tako...placujes davke s katerimi se placuje vojna industrija...torej si zraven...zdej glih nasi vojaki pa verjetno niso benga pokln.....tako kot ne musliji slovenca...
pkorosec
08. 01. 2015 18.56
-1
ficfiric, kot cezmejni migrant placam davek Avstriji, ki je nevtralna drzava :) No sedaj moram placat se Sloveniji, ampak ne po moji volji, tak da me ne rabis mesat poleg :) Sem pa na referendumu tudi glasoval proti Natu in proti slovenski profesionalni vojski :)
Mauzahecmauzares
08. 01. 2015 19.40
+1
@postenozajebano negdo fjst doug cajta drega u nespece zlo k bo enkrat prepozn ne bodo nedolzni izjema
ficfiric 1
08. 01. 2015 20.38
+1
Mah...no ja...sej nima veze...uglaunem dokler bodo/bomo mi izven evrope poceli kar nam pase pol nimamo kaj jokat ko dobimo posilko nazaj...to je vse...ceprav vidim da je ta novica o teh 12 frisih bolj aktualna in se vec pise o tem kot ko so ble olimpijske igre....zdej ze nisi in ce nis na ulic z svincnikom pa zraven se twitas neke utopicne zelje....kr nekaj...
nis9x
08. 01. 2015 16.33
+4
Ja ker iz golega preroka kar veje ljubezen in razumevanje do tuje vere in le slepec nebi opazil prefinjene sporočilnosti ob tej umetnosti.Muslimani bi pač morali razumeti kaj je hotel umetnik z tem povedati ko je narisal njihovega boga takorekoč z bombami na glavi.
kim llsung
08. 01. 2015 16.23
+1
To je na BV na dnevnem redu pa se celi svet stran obraca in se nihce ne razburja...ce se pa to v evropi,Ameriki...zgodi....isto je ali v imenu alah,demokracije,boga...
tomazbodner
08. 01. 2015 15.42
+4
Dobro sta to opravila... prejsnji teden skoraj nihce ni vedel, da ta revija obstaja, danes cel svet govori o njej. Ce so imeli pred napadom naklado 5000 izvodov, bo naslednja milijon izvodov, in preprican sem, da bodo vsi razgrabljeni. Torej, ne, nista ubila te revije. Nasprotno. Naredila sta jo nesmrtno.
jagermeister1
08. 01. 2015 15.39
+8
ravnokar prebral na enem od portalov , da so odjeknile eksplozije v bližini dveh džamij v Franciji.................postaja vroče kljub snegu in mrazu ! ! !
kim llsung
08. 01. 2015 16.25
+4
Mene bi bolj skrbelo kaksne zakone bo uvedla Francija...cipiranje,kamere na vsakem vogalu...
white power
08. 01. 2015 17.14
+0
Super1337
08. 01. 2015 14.57
+25
Upam, da je to dalo Evropi vedet, da bi bilo potrebno zapret meje...
kim llsung
08. 01. 2015 16.27
+1
Prvo bi se morala vsa vojska vrnit iz okupiranih dezel potem pa zapreti meje...to kar se danes dogaja po svetu...zahvala gre pa samo eni drzavi in njenim podrepnicam...
Zuckerberg
08. 01. 2015 14.57
-2
Ce bi se to zgodilo v mehiki ali kolumbiji bi bila cisto postranska novica..
Zuckerberg
08. 01. 2015 14.52
+0
Mene najbolj moti ker se jansa svobodno sprehaja..
fafajonka
08. 01. 2015 17.02
-4
Mene pa moti, če še kdo poleg mene piše neumnosti :)))