Tujina

FOTO: Harvey že podrl padavinski rekord za celinske ZDA, južno od Houstona popustili nasipi

Houston, 29. 08. 2017 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.Š.K./B.G.
Komentarji
312

Tropska nevihta Harvey, ki povzroča katastrofalne poplave v Teksasu in Louisiani, se je nad Mehiškim zalivom še okrepila. Medtem poročajo, da je južno od Houstona kljub naporom vojske popustil jez. Med smrtnimi žrtvami je tudi policist, ki je bil ujet v vozilu.

Katastrofalne poplave, ki so prizadele ameriško zvezno državo Teksas, se bodo v naslednjih dneh še poslabšale, saj vode zaradi nevihte neverjetnih razsežnosti še vedno hitro naraščajo. V mestu Houston je do torka padlo rekordnih 75 centimetrov dežja, zaradi česar so se ceste spremenile v rečne struge. A hidrologi opozarjajo, da se bo količina padavin na tem območju do konca tega tedna še podvojila.

Ameriški meteorologi so sporočili, da je Harvey danes že podrl padavinski rekord za celinske ZDA - v zadnjih štirih dnevih je padlo skoraj 1250 litrov dežja na kvadratni meter. Toliko so izmerili v kraju Pearland jugovzhodno od Teksasa. 

Južno od Houstona popustil jez, oblasti ukazale takojšnjo evakuacijo prebivalcev

Vojska je pred nekaj urami sporočila, da bo odprla dva jeza, da bo nekoliko padel nivo voda v Houstonu in okolici. To so tudi storili, a kmalu tudi sporočili, da voda v zadrževalnike hitreje doteka kot odteka, kar pomeni, da je obrambni nasip na območju Columbia Lakes popustil. "Nasip na Columbia Lakes je popustil," so tvitnile oblasti okrožja Brazoria. "Takoj odidite," so dodale.

To po ocenah strokovnjakov pomeni še več poplavljenih ulic in domov, ponekod bi bila lahko poslopja poplavljena še cel mesec, ocenjuje Jeff Lindner, hidrolog okrožja Harris.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trump razglasil izredne razmere tudi v Louisiani

Ameriški predsednik Donald Trump je zaradi tropske nevihte Harvey razglasil izredne razmere tudi v zvezni državi Louisiana in obljubil prizadetim območjem takojšnjo pomoč. "Pot okrevanja bo dolga in naporna, a je zvezna država pripravljena in zmožna priskočiti na pomoč," je sporočil.

Z ženo Melanio je obiskal prizadeto območje. Z obiskom želi izkazati solidarnost s prizadetimi. Štiri dni po prihodu Harveya namreč v milijonskem Houstonu, četrtem največjem ameriškem mestu, še vedno rešujejo ljudi, ujete v povodnji. 

Predsednik naj sicer ne bi obiskal Houstona, ampak mesto Corpus Christi, ki ga je Harvey prizadel kot prvega ob prihodu v Teksas. Tam naj bi tudi prejel poročila o reševalnih operacijah po vsem Teksasu.

Melania in Donald Trump na poti v Teksas
Melania in Donald Trump na poti v Teksas FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nevihta se je zdaj pomaknila nazaj nad Mehiški zaliv, od koder naj bi se v kratkem vrnila z novimi padavinami. Hidrologi so sporočili, da tako hudih nalivov in poplav še niso zaznali. Kot so zapisali, bo regija v zgolj tednu dni prejela celoletno količino padavin. 

Iz poplavljenih delov Houstona in okolice so reševalci do zdaj rešili skoraj 10.000 ljudi.
Iz poplavljenih delov Houstona in okolice so reševalci do zdaj rešili skoraj 10.000 ljudi. FOTO: AP

Stara starša in štirje vnučki ostali ujeti v vozilu, to potonilo

V poplavah je umrlo najmanj sedem oseb, med drugim tudi policist, ki je ob naraslih vodah ostal ujet v policijskem avtomobilu. 

Deroča voda je sicer že v nedeljo odnesla vozilo, v katerem je bilo sedem članov družine. Kot poročajo ameriški mediji, naj bi pogrešali štiri otroke in njihova stara starša. Ponje je v nedeljo prišel stric pogrešanih otrok. Med vožnjo jih je zajel močan vodni tok in odnesel v globlji predel. Voznik je uspel vozilo zapustiti, nato je vpil ostalim naj izstopijo skozi zadnja vrata, a bilo je prepozno. Ostali so ujeti v vozilu, to pa je potonilo, besede dveh sorodnikov družine povzema Fox News. Dokler jih ne najdejo, so razglašeni za pogrešane, a po ocenah poznavalcev ni veliko možnosti, da bi jih našli žive. 

Oblasti ob tem opozarjajo, da se bo pravo število žrtev pokazalo šele, ko se bodo poplavne vode umaknile.

Narasle vode so odnesle vozilo s šestimi družinskimi člani. Na fotografiji so trije otroci pogrešane družine.
Narasle vode so odnesle vozilo s šestimi družinskimi člani. Na fotografiji so trije otroci pogrešane družine. FOTO: AP

Reševalci so do zdaj rešili več tisoč ljudi v Houstonu in njegovi okolici. Večina se je pred katastrofalnimi poplavami zatekla na strehe svojih hiš, od koder so jih nato reševali s helikopterji in čolni.

'Ljudje so panični. Celo streljajo na nas'

Ljudje obupano zapuščajo svoje domove.
Ljudje obupano zapuščajo svoje domove. FOTO: AP
Eden od prostovoljcev, ki pomaga reševalcem na najbolj prizadetih območjih v Louisiani, je za CNN dejal, da so ljudje panični in postajajo nasilni. "Vsi bi radi naenkrat v čoln, ne poslušajo navodil reševalcev in s tem ogrožajo vse v čolnu," pripoveduje. Zgodilo se je tudi, da so streljali na reševalce v čolnu, če se niso ustavili in prišli rešit najprej njih. Zaradi nasilja so morali za nekaj časa celo ustaviti reševanja s čolni. Prejšnji dan se jim je med reševanjem pokvaril čoln, in medtem ko so reševalci poiskali začasno zatočišče v obtičanem tovornjaku, so jim poskušali ukrasti nedelujoč čoln, pripoveduje. "Razmere so grozljive, kot da je vojno stanje," pravi reševalec.

Oblasti pričakujejo, da bo pomoč potrebovalo kar pol milijona prebivalcev Teksasa. "Katastrofalne poplave se bodo nadaljevale na jugovzhodu Teksasa," je sporočil državni center za orkane in pozval k dodatnim evakuacijam.

Reševalne ekipe intenzivno rešujejo ogrožene prebivalce – samo v Houstonu je na delu 18 helikopterjev, pristojne službe pa pozivajo ljudi, naj bodo potrpežljivi, naj počakajo na strehah in opozorijo nase. Na številko za klic v sili so prejeli že več kot 75.000 klicev.

Številni prebivalci Houstona so morali zapustili svoje poplavljene domove.
Številni prebivalci Houstona so morali zapustili svoje poplavljene domove. FOTO: AP

V zasilna zavetišča v Houstonu so po besedah njegovega župana Sylvestra Turnerja pripeljali že več kot 8000 ljudi, pričakujejo pa, da bo število naraslo na 30.000. "Iskanje in reševanje, to je glavni poudarek," je dejal in branil odločitev, da niso izdali ukaza za množično evakuacijo. Načrtovanje evakuacije 2,3 milijona ljudi, kolikor jih živi v Houstonu, bi terjalo "noro" logistiko, je dejal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ameriški vremenoslovci pa so danes sporočili, da najhujše poplave še prihajajo, in sicer v sredo in četrtek. Kje bo najhuje, pa je zaradi nezanesljive poti orkana težko napovedati. 

Ameriška Nacionalna uprava za oceane in ozračje je pripravila animacijo z naslovom 60 ur orkana Harvey, ki prikazuje njegove neverjetne razsežnosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (312)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mastaflash
30. 08. 2017 08.15
+1
vidm da se nasa tamlada osamosvojuje..noce k zetu pod toto ambrela..dizastr
Kollerik
29. 08. 2017 22.49
+1
Vidimo, da ciklon Trump neusmiljeno namaka svojo državo....
kolo1982
29. 08. 2017 22.48
+7
Lažne novice...bo treba narediti močnejše naspipe, namesto zidu z mehiko?
piernozedh
29. 08. 2017 22.48
+0
Skupaj iščimo pravo resnico in ne pustimo se zavesti lažnivim politikom !! kajti gre za naše otroke, vnuke, brate, sestre, očete, matere ter prijatelje.
Kollerik
29. 08. 2017 22.50
+2
vladaricaumov
29. 08. 2017 22.47
+0
Le zakva se mi ne smiljo.
trdovrat
30. 08. 2017 12.07
Vladarica, včasih imaš pa nerazumljive reakcije! Povej nam, kaj so ti ti ljudje storili, da jim privoščiš gorje!
piernozedh
29. 08. 2017 22.45
Poglejte si kakšen video na YouTubu o razsežnostih tedanjih poplav.
piernozedh
29. 08. 2017 22.43
+2
New World Order nam na vsakem koraku in ne glede na žrtve diha za ovratnik!
piernozedh
29. 08. 2017 22.42
+6
Podobno izzvane poplave so bile leta 2014 na območju Srbije, BiH in Hrvatske. Takrat je Monsanto pod pretvezo humanitarne pomoči doniral GAMO seme koruze v vrednosti pol milijona $.To pa zato ker niso mogli drugače z gensko spremenjenim semenom priti na Balkan.
piernozedh
29. 08. 2017 22.36
-2
Ljudje moji niso krive gradnje hiš v tolikšni meri kot pa načrtno upravljanje z vremenom preko HAARPa ter podobnih sistemov.To ima korenine v Teslinih časih in od takrat se samo izpopolnjuje ter zlorablja za dosego NWO ciljev.
trdovrat
30. 08. 2017 12.05
Točno tako! Teslo so pa zaradi nudenja pomoči celotnemu človeštvu, namerno povozili leta 1943, njegova spoznanja pa namesto v prid človeštvu, sedaj uporabljajo za povzročanje gorja! Toda tudi teh nekaj nečlovečnjakov bo pač prišlo na vrsto, žal mnogo prepozno!
Eastman
29. 08. 2017 21.55
+1
To je pa tako ko nimajo Gasilskih društev in civilne zaščite.
piernozedh
29. 08. 2017 21.48
-4
HAARP je udaril po merikanih - naj prašajo Trampa on mora bit seznanjen s temi zadevami.
Skunk Works
29. 08. 2017 22.14
+2
ja s harpom so napadli sami sebe, sedaj bodo pa verjetno še nekaj vodikovih bomb zmetali na harveya....pa saj niso neumni, kot slovenci, ki so si zavozili državo.....
Kollerik
29. 08. 2017 22.47
+2
realwork in ostali naši kokakola rito..zniki, ne zdaj lapudrat tu gor na forumu,.... hitro tja dol in pomagat....
LuckyBastardo
29. 08. 2017 21.42
+6
Vremenske spremembe. Lari fari.... mogoče se mu pa le zasvita da je mogoče res ....
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.48
+4
nima toliko kapacitete v glavi da bi kaj od tega dojel!!
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.54
+0
Nima kapacitet, pa vseeno je zlezel na hud položaj. Ti pa res obvladas :-)
Skunk Works
29. 08. 2017 22.09
-10
Sodobni sužnji, levičar je lahko vsak nesposobnež, vsak bluzator, ki so ga v tem bolanem sistemu primorani preživljati davkoplačevalci...to ni težko,.. težko je biti desničar...sposoben, uspešen, deloven, redoljuben, podjetnik, ki sebe zaposljuje in preživlja na prostem trgu, in hkrati daje delo in kruh še drugim...to je pa mnogo mnogo težje, in niti slučajno ne uspe vsakemu.......zato malo spoštovanja prosim, čeprav verjetno ne razumeš o čem govorim...
CyberWorm90
29. 08. 2017 22.20
+6
ta stawek se mi najbolj dopade realwork : ))) levičar je lahko vsak nesposobnež, vsak bluzator, ki so ga v tem bolanem sistemu primorani preživljati davkoplačevalci...to ni težko : ))) k bi opisowal komunistično partijo sds pa janšota : ))) wsi skup majo 5 sekund delawne dobe w gospodarstwu : ))) drgač so pa wečni paraziti proračuna : )))
Kollerik
29. 08. 2017 22.48
+4
dobro se je opisal tale realwork...pač dela sramoto levici.... zlasti tisti prefarbani.... :)))
yurife
30. 08. 2017 12.48
+1
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.36
+7
kaj je že rekel kim???da bo z raketami na guam še malo počakal da se zda sama sesuje,al kako že??
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.55
-4
zakaj že bi se mogla amerika sesut sama wase? : ))) drgač majo 3 najbogatejše firme na swetu : ))) google k je najbogatejša firma na swetu ma letni prihodek okol 60 miljald dolarjeu : ))) da poenostawim w enmu letu lohka kupjo slowenijo in hrwaško s prebiwalci wred : )))
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.58
+5
da še jaz malo poenostavim.če googlu v zda ne bo nekaj všeč se že jutri lahko preseli drugam!!
MATEJ5321
29. 08. 2017 22.00
-1
sodobnisužnj dobiček je že zdavnaj preseljen, če še nisi informiran kako to gre.
CyberWorm90
29. 08. 2017 22.03
ni to akrapowič al pa pipistrel k lohka wse prestawi nekam drugam itd : ))) pa sm ti sam najbogatejšo firmo omenu : ))) druga je apple tretja pa microsoft : ))) kje je pol še wsa ostala industrija pa firme w ameriki itd : )))
MATEJ5321
29. 08. 2017 22.08
CyberWorm90 dej poglej si dokumentarec o internetnih podjetjih. Mislim da gre preko Irske. To akrapovič ne more početi. Lahko pa google, microsoft, facebook, apple... Zda je dobil celo tožbo pa jim nič ne morejo
CyberWorm90
29. 08. 2017 22.16
matej goworim o proizwodnji pa fizičnih naslowih kjer je registrirana firma : ))) google je še wedno uradno ameriška firma itd : ))) če pa majo transakcije keša prek irske je pa drugo itd : )))
infostriker
29. 08. 2017 21.35
Preden 24ur neki objavi je to v svetu že pase.
YUGO45
29. 08. 2017 21.27
+2
Krivi so islamski skrajnezi...
NiVzdevka76
29. 08. 2017 21.38
+1
mastaflash
29. 08. 2017 21.26
+4
gospodin zet se gre vojne igrice po 30ih drzavah sveta medtem ko se mu doma sesuva prag v prah..zalostno kam pelje sveta denar
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.37
-3
Ramzess
29. 08. 2017 21.22
-3
Jez je popustil in spet je vojska zraven, a še kdo verjame v naključja. Enako kot pri Katrini.
KenBlock
29. 08. 2017 21.27
-1
Skunk Works
29. 08. 2017 21.18
-7
JA ti ljudje imajo res srečo, da je predsednik Donald Trump.....veliko bo za njih naredil, hkrati pa še pognal ekonomijo in odpiral delovna mesta, naredil bo korist za ljudi in hkrati profit za celotno skupnost......čisto nasprotje levaka Obonga.....
Skunk Works
29. 08. 2017 21.21
-5
seveda je pa vprašanje, če bo to prišlo preko fake medijev sploh do vas, kot že ogromno stvari pri Trumpu....
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.25
+5
delali bodo mehičani,portoričani,.....vsi na črno pri trumpku!!
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.30
-3
Sicer sem za Trampa in tudi mediji zelo lažejo. Kakor pa poznam macro ekonomijo jim pa ne kaže najbolje. Edino možnost, da uspe je vojna. Kar mogoče bo res. Drugače pa eu konkretno prehiteva zda.
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.37
-3
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.39
+2
kja bi bilo narobe če bi šel ti delat???jaz sem svoje že naredil!!
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.41
-5
Vidim po tvojih komentarjih, ni treba lagati. Jst mam tolko k ti ne boš nikoli imel. Pa še zdaleč nisem nehal delati:-)
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.43
-5
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.46
+4
človek ki sam sebe hvali ne more biti kaj dosti prida!!
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.50
-1
Si malo obrnil smer mišljenja. Tudi to ti ne bo pomagalo. Ti imaš ogromno dela, da se znebiš laži. To so ti vcepljali vsa leta, mogoče je celo prepozno.
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.52
-2
Lepa družina, lepa hisa, odlično podjetje... pa kaj se ne bi malo pohvalil :-)
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.52
-1
kam sem obrnil mišljenje???očitno si ravno prav zabit da si lahko zagrizen desničar!!
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.53
+1
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.55
+3
a te ni far učil da je napuh eden od sedmih smrtnih grehov???
MATEJ5321
29. 08. 2017 22.02
-1
sodobnisužnji zabit, far... To je tvoj strah ne moj.
MATEJ5321
29. 08. 2017 22.03
-1
apuh je prepričanje, da smo vredni več kot drugi, da drugega ne potrebujemo
MATEJ5321
29. 08. 2017 22.03
-1
Napuh je prepričanje, da smo vredni več kot drugi, da drugega ne potrebujemo
MATEJ5321
29. 08. 2017 22.04
-1
To zame ne velja, saj brez sodonihsužnev ne morem :-)
MATEJ5321
29. 08. 2017 22.05
-1
Skunk Works
29. 08. 2017 22.05
-2
Sodobni sužnji, levičar je lahko vsak nesposobnež, vsak bluzator, ki so ga v tem bolanem sistemu primorani preživljati davkoplačevalci...to ni težko,.. težko je biti desničar...sposoben, uspešen, deloven, redoljuben, podjetnik, ki sebe zaposljuje in preživlja na prostem trgu, in hkrati daje delo in kruh še drugim...to je pa mnogo mnogo težje, in niti slučajno ne uspe vsakemu.......zato malo spoštovanja prosim, čeprav verjetno ne razumeš in nimaš s čem razumeti o čem govorim...
MATEJ5321
29. 08. 2017 22.11
+0
Skunk Works
29. 08. 2017 22.20
-3
vsismosužnji
29. 08. 2017 20.51
+3
trumpi si že mane roke in gre na ogled ter ocenitev koliko bo njegovo podjetje spet zaslužilo!!
Justice4all
29. 08. 2017 20.40
+4
Narava ne pozna politike,ne pozna dogovorov,ne danarja:ko jo razjeziš ti to vrne Sedaj tu,jutri tam... Tudi mi bomo na vrsti,zato se ne smejati tem revežem...
vsismosužnji
29. 08. 2017 20.46
+7
kjerkoli drugje v podobnih okoliščinah se mi ljudje smilijo v zda pa pač ne!!!zato ker so to tisti ljudje ki podpirajo ameriško politiko in svoje sinove s ponosom pošiljajo v vojsko ki hodi na morilske pohode po celem planetu!!!
CyberWorm90
29. 08. 2017 20.58
-3
w ameriki so drgač plačanci : ))) nubenga ne siljo : ))) ni nabornikou tko k blo wčas pr nam k si mogu it : ))) očitno jh dobr plačajo : )))
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.02
+0
premalo so plačani da bi imeli za kasnejše psihiatrično zdravljnje ,seveda če se sploh vrnejo živi!!
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.02
-3
goworim o naborniški wojski pa plačani wojski k jo majo w ameriki : )))
dr.dare
29. 08. 2017 21.03
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.04
-1
ti bolj malo veš kaj govoriš!!kar mešeš nekaj brez veze!!
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.05
-2
so se pač odločli da je to del njihowga posla : ))) nabornik pa more it w wojsko če mu je politika wšeč al pa ne : ))) za plačo dobi pa sdo pa piwo w kantini : )))
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.08
-1
ugan kdo je bolj motiwiran : ))) plačanc al nabornik? : )))
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.08
-1
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.09
+1
očitno je tebi ubijanje za denar zelo všeč!!
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.10
-1
kaj pa wem kaj ti weš sam gor si pisal k da ameriški wojaki morjo it w wojsko tko k blo wčas pr nam itd : )))
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.11
+2
kje sem pa napisal da "morajo it" ???a ti sploh znaš brati???
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.15
+2
po večletnem stalnem uživanju alkohola začnejo najprej odpovedovati možgani potem pa jetra in noge!!!
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.16
-2
ok nis napisal da morajo it : ))) bolj da jh pošiljajo : )))
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.17
+1
ne se truditi ker ne razumeš kaj sem napisal!!
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.18
-3
jst sm ti hotu powedat da w ameriki nuben nemore enga fanta poslat w wojsko če to sam noče : ))
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.18
-1
nemorš ga prsilt tko k lohka nabornika : ))) lohka ga sam zwabiš s kešom itd : )))
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.24
+3
zda so vojskovale tudi ko je še bil naborniški sistem in ne kvasi neumnosti!!mnogi so končali v zaporu ker niso hoteli v korejo,vietnam,.......
Ramzess
29. 08. 2017 21.24
V vojsko jih novačijo kot v sekto, pravila v vojski niso kaj dosti različna, težko prideš ven kar tako.
Ramzess
29. 08. 2017 21.26
sodobnisužni=\"zato ker so to tisti ljudje ki podpirajo ameriško politiko in svoje sinove s ponosom pošiljajo v vojsko ki hodi na morilske pohode po celem planetu!!!\" Ker folk nasede politični in vojaški propagandi katerih ozadja niti slučajno ne razume.
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.28
-1
wrjetn spet ne ločte med mobilizacijo pa naborništwom : )))
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.29
+2
seveda in kaj jim pomaga če zaslužijo in potem vse zapravijo za psihiatre ker država noče imeti nič več z njimi!!!zda imajo daleč največ psihičnih bolnikov ki izhajajo iz njihovih neprestanih vojn!!
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.32
-2
sej to wsi wemo : ))) tut wojaki k se prjawjo w to službo wejo da lohka dobijo wietnamski syndrom al kok že uno k se jm strga : )))
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.33
+2
važno da ti ločiš čviček od šmarnice!!če???
vsismosužnji
29. 08. 2017 21.34
+2
ne tumbaj spet!!!kaj vsi vemo???nič ne vemo!!!vemo kaj je rak ne vemo pa kaj je imeti ga!!!
MATEJ5321
29. 08. 2017 21.35
-2
sodobnisužnji veš, če ne bi bila zda velesila bi bil pa nekdo drugi. To se dogaja že celo zgodovino. Malo manj pravlic in več resnosti. Potem boš vedel kam in kako :-)
CyberWorm90
29. 08. 2017 21.36
-3
to je pač del njihowe službe podobno k pr policajih če gre bel policaj w harlem w uniformi we da bo slej k prej začeu en strelat na njega itd : )))