Tujina

FOTO: Pred parlamentom eksplodirala bomba

Atene, 10. 01. 2010 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred grškim parlamentom je eksplodirala bomba. Obvestilo o napadu je še pred eksplozijo dobil grški časopis Eleftherotypia. Grški premier je napad ostro obsodil.

Grški premier je dejal, da ne bo dopustil, da bi bila demokracija terorizirana.
Grški premier je dejal, da ne bo dopustil, da bi bila demokracija terorizirana. FOTO: Reuters

Bomba, ki so jo storilci odvrgli v smetnjak, je pred stavbo grškega parlamenta v Atenah eksplodirala sinoči okoli 20. ure. Pri tem na srečo ni bil pri tem nihče poškodovan. Grški premier George Papandreou je bombni napad ostro obsodil in dejal, da ne bo dopustil, da bi bila demokracija terorizirana.

"To mesto, ki nosi velik pomen za Grke, ni varovano in tudi ne bo varovano,“ pa je dejal grški minister civilne zaščite Michalis Chryssohoidis in poudaril, da prebivalce Aten ne misli dajati pod nek policijski režim. "To je svobodno in odprto mesto,“ je dejal. Obljubil je, da bodo storilce ujeli in jih pripeljali pred sodišče.

Anonimni klicatelj je sicer grški časopis Eleftherotypia o svojih namerah obvestili 17 minut, preden je bomba eksplodirala, policija pa je posredovala in evakuirala območje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurius
10. 01. 2010 12.29
grčija zibelka demokracije in napredne ciilizacije- 2000 let kasneje: največjji poden od balkana
6-5
10. 01. 2010 10.39
Tak naslov dajo iz psiho-shizofreničnega razloga, ker predvidijo, da bodo njihove zmečkanine potem prebrali vsi žejni novic slovenci Novinarstvo je lahko tudi vzporedno s poklicno deformacijo Kakšen je šele človek-novinar
Samuel Likar
10. 01. 2010 10.00
Ne zastopim zakaj daste tako čuden naslov?? Ne bi napisali PRED GRŠKIM PARLAMENTOM??? Sem pa že upal da pred SLOVENSKIM!