Tujina

FOTO: Po eksploziji v središču Prage vsi na varnem

Praga, 30. 04. 2013 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V eksploziji plina v stavbi v središču Prage je bilo poškodovanih 43 ljudi. Reševalci so iz stavbe in okolice pravočasno evakuirali vse ljudi. Preiskovalci ocenjujejo, kako močno je stavba poškodovana.

Po včerajšnji eksploziji v središču Prage so reševalci danes še zmeraj na kraju nesreče. Vendar le iz varnostnih razlogov, saj so pravočasno evakuirali vse ljudi in trenutno ne pogrešajo nikogar več. Trenutno poteka preiskava in čiščenje razbitin. Strokovnjaki morajo ugotoviti, ali je stavba, kjer se je po uhajanju plina pripetila eksplozija, še varna oziroma ali bi se lahko celo porušila. Zaprta je sicer le še Gledališka ulica (Divadelno), poroča radio Praha.

V času eksplozije naj bi bilo v štirinadstropni stavbi v bližini znane kavarne Slavia, v kateri so šola za film in televizijo, pisarna mednarodnega združenja za zračni promet in umetniška galerija, okoli 15 ljudi. Poškodovanih je bilo 43 ljudi, ena oseba huje, evakuirati pa so morali več kot 200 ljudi. Poškodbe je povzročilo predvsem razbito steklo, ranjeni so utrpeli manjše ureznine, udarnine in odrgnine. Najprej so se reševalci bali, da bi lahko bili v stavbi tudi mrtvi ljudje, a kot kaže, ni bilo nikogar.

Iz poškodovanih stavb so pravočasno evakuirali vse ljudi.
Iz poškodovanih stavb so pravočasno evakuirali vse ljudi. FOTO: Reuters

Ob siloviti eksploziji so bile poškodovane tudi bližnje stavbe in na ulici parkirani avtomobili. Eksplozija je bila dovolj močna, da je zunanjo steno stavbe premaknila za okoli pet centimetrov, slišalo pa se jo je do praškega gradu, ki je od kraja nesreče oddaljen približno 1,6 kilometra.

Policija je že včeraj potrdila, da je bil najverjetnejši vzrok za nesrečo eksplozija plina. Že pred tem so o močnem vonju po plinu, ki naj bi ga se ga čutilo pred eksplozijo, poročali očividci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Flux55
30. 04. 2013 08.39
+4
Sem vesel, da ni žrtev. Upam, da bodo vsi hitro okrevali.
issi
30. 04. 2013 08.22
+6
"Ob siloviti eksploziji so bile poškodovane tudi bližnje in na ulici parkirani avtomobili. Eksplozija dovolj močna, da je zunanjo steno stavbe premaknila za okoli pet centimetrov, slišalo pa se je jo do praškega gradu, ki je oddaljen približno 1,6 kilometra od kraja nesreče." Kakšna stavka pa sta to?
pehtateta
30. 04. 2013 08.32
+5
Ramzess
30. 04. 2013 12.33
Samo do praškega gradu, ostalo okrog pa ne, ...zanimivo kaj.