Tujina

FOTO: Po dveh dneh ukrotili ognjene zublje

Koebenhavn, 11. 10. 2010 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Požar na litovskem trajektu, ki je izbruhnil v noči na soboto, so končno pogasili. Medtem pa o novi nesreči poročajo iz Ukrajine. Potonila je tovorna ladja, en mornar je umrl, trije pa so pogrešani.

Kot smo poročali, je v začetku vikenda na litovskem trajektu v Baltskem morju odjeknila eksplozija, nato pa je izbruhnil ogenj. Reševati so morali več kot 200 potnikov in članov posadke, huje poškodovanih ali celo žrtev pa na srečo ni bilo.

Plamene so danski gasilci dokončno ukrotili šele danes, ko so se končno lahko povzpeli na krov popolnoma uničenega trajekta. Pred tem je bila konstrukcija tako razgreta, da takšno posredovanje ni bilo mogoče.

Trajekt je plul iz nemškega Kiela proti litovski Klaipedi, ko se je v petek opolnoči zgodila nesreča. Preiskava še poteka in čeprav vzrok eksplozije in požara še ni znan, je že jasno, da plovila niso napadli. Predstavnik danske mornarice Kenneth Nielsen je ob tem dejal, da bo treba na končne ugotovitve čakati še nekaj tednov.

Zoglenela lupina trajekta je trenutno zasidrana slabih pet kilometrov od danskega otoka Langeland. Za zdaj iz njega ne izteka gorivo, pa tudi možnosti, da bi se to zgodilo, so majhne.

Ob ukrajinski obali potonila tovorna ladja

Danes pa je ob obali ukrajinskega otoka Krima potonila tovorna ladja s 13 člani posadke. En mornar je umrl, tri pa pogrešajo. Ladja je iz ukrajinske Odese prevažala kovine v Gruzijo, davi pa je javila, da je v težavah. Za zdaj ni jasno, zakaj je potonila.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Danilo Glažar
12. 10. 2010 08.24
Krim je dosedaj bil polotok; ali se je zdaj odcepil?
grega983
12. 10. 2010 06.59
narejeno je že varno, vendar je tu tudi človeški faktor. Če bi vsi upoštevali CPP verjetno tudi nebi prihajalo do prometnih nesreč ?
veselo-na-delo
12. 10. 2010 00.03
Nevem nekam čudno se mi zdi to vse skup zdaj, že skoraj vsaki dan šlišim o nekih nezgodah takih in drugačnih in vedno ga spet nasanka narava,pa res treba vse uničit, dan danes ob taki tehnologiji da bi lahko bilo narejeno 95% in tragedije minimalne. Kaj ni to nič preračunano kako se da varno naredit???