Tujina

FOTO: Noč čarovnic v znamenju Wall Streeta

New York, 01. 11. 2011 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Letošnja parada noči čarovnic v newyorškem mestnem predelu Greenwich Village je znova prikazala zbirko raznoraznih kostumov. Na različne načine je bila prikazana tudi tema protestov proti Wall Streetu.

Letošnja že 39. parada noči čarovnic v newyorškem mestnem predelu Greenwich Village je tisočem ob šesti aveniji spet prikazala zbirko različnih kostumov od bizarnih, perverznih in grozljivih do neumnih, na različne načine pa je bila prikazana tudi aktualna tema protestov proti Wall Streetu.

Newyorška "Halloween" parada skuša vsako leto prikazati aktualno temo in tudi tokrat ni razočarala. Organizatorji so ji sicer letos nadeli ime "I of the beholder", kar je besedna igra okrog "očesa tistega, ki opazuje". Zadnji dve leti naj bi bilo vse manj aplavza udeležencem parade, vendar zato, ker imajo vsi zasedene roke s svojimi elektronskimi napravicami od telefonov in blackberryjev do iPhonov, s katerimi fotografirajo in ne morejo ploskati.

Najbolj aktualna tema je bila protest proti nasilju finančnega kapitalizma.
Najbolj aktualna tema je bila protest proti nasilju finančnega kapitalizma. FOTO: Reuters

Zato je bilo na paradi videti tudi veliko lažnih povečanih očes, na primerno strašljiv način. Najbolj aktualna tema je sicer trenutno protest proti nasilju finančnega kapitalizma pripadnikov gibanja "Okupiraj Wall Street" in nekaj kostumov je bilo naravnanih v to smer, kot na primer možakar, ki se je oblepil z lažnimi dolarskimi bankovci in premazal z rdečo barvo.

Sicer pa je več deset tisoč opazovalcev lahko videlo zbirko standardnih kostumov filmskih junakov, zombijev, duška pa so si dala dekleta, ki so se tudi letos oblačila predvsem v mačje in zajčje kostume. Kot vedno ni manjkalo tudi uprizoritev videoposnetka pokojnega Michaela Jacksona "Thriller". Halloween parada privabi v New York udeležence in radovedneže iz vseh ZDA in tujine, parade pa se lahko udeleži vsakdo, če se le malce našemi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekavcminka56
02. 11. 2011 06.20
androo14 tud jaz jih ne maram...sploh njihove politike ampak vseeno, kakšen drug praznik pa si je izmislil evropejec, s tem si pa zadovoljen? hehe fante fante
Androoo14
01. 11. 2011 23.06
Only in America. Za mene noč čarovnic nikoli ni bil praznik in nikoli ne bo.Ta praznik so si izmislili butasti Američani in seveda po Američanih mora ponavljati skoraj ves svet. Noč čarovnic je za mene ena navadna izmišljotina