Tujina

FOTO in VIDEO: 'Nenadoma se je dvignila voda in pogoltnila vozila'

Los Angeles/Salt Lake City, 16. 09. 2015 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po katastrofalnih požarih, ki pustošijo po izsušeni Kaliforniji, je zahod ZDA zajelo še nenadno močno deževje, ki je povzročilo hude poplave. V Utahu je narasla voda odnesla več vozil. 16 oseb je umrlo, od tega šest otrok. Več oseb še vedno pogrešajo.

Prebivalci ameriške zvezne države Kalifornije so se zadnje mesece spopadali s sušo in požari, v torek pa so jih zajele obilne padavine, ki so že povzročile poplave. Močno deževje in hudourniške vode so v ponedeljek zajele tudi Utah, kjer so po zadnjih podatkih zahtevali 16 smrtnih žrtev.

Po katastrofalnih požarih še hude poplave

V torek se je 'odprlo nebo' in voda je poplavila avtoceste, zaradi česar se je zgodilo okoli 500 prometnih nesreč. V predelih Watts in Westlake je 10.000 odjemalcev ostalo brez električne energije, na plažo Long Beach pa se je izlilo 10.000 hektolitrov kanalizacijskih odplak.

Hudourniška voda je odnesla velik del ceste.
Hudourniška voda je odnesla velik del ceste. FOTO: Reuters

V Utahu vodni val zalil vozila in odnašal ljudi

Še huje je bilo v mestecu Hildale v Utahu na meji z Arizono, kjer je hudournik naenkrat zalil cesto skozi kanjon Zion in avtomobile na njej. V vozilih je utonilo 12 oseb, od tega šest otrok. Še štiri osebe so umrle v kanjonu nacionalnega parka Zion severno od Hildala. Tri osebe še vedno pogrešajo.

Moški, ki je preživel, je dejal, da se je vse skupaj odvilo v manj kot pol ure. "Nenadoma je začelo močno deževati. Dvignila se je voda in zalila kanjon. Vodni val je dobesedno pogoltnil vozila, ki so zapuščala kanjon. Niso imeli nobenih možnosti, da se rešijo," pripoveduje.

Nenadoma je začelo močno deževati, nato je narasel hudournik, voda pa je zalila vozila, ki so zapuščala kanjon Zion.
Nenadoma je začelo močno deževati, nato je narasel hudournik, voda pa je zalila vozila, ki so zapuščala kanjon Zion. FOTO: Reuters

Medtem se na zahodu ZDA še vedno bojujejo z ognjenimi zublji, ki so letos požgali okoli tri milijone hektarjev površin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
16. 09. 2015 16.26
+1
..voda zalila cesto skozi kanjon... , pa saj to ni nič Novega... Marsikje voda v trenutku zalije svoje običajne poti. ker butl je naredu cesto v takem