Tujina

FOTO in VIDEO: Obama zabaval zvezdnike, novinarje in druge pomembneže

Washington, 29. 04. 2012 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na tradicionalni že 98. večerji za znane osebnosti, ki jo je gostila Bela hiša, se je Obama pošalil na račun svojega protikandidata na novembrskih volitvah Romneyja. Med povabljenci so bili tudi igralec Clooney, režiser Spielberg in tudi zvezdnica resničnostnih šovov Kardashianova.

Tradicionalna večerja za dopisnike iz Bele hiše, ki jo nekateri imenujejo tudi ''maturantski ples za piflarje'', je za ameriškega predsednika priložnost, da javnosti pokaže tudi svojo prijetnejšo plat. Ameriški predsednik Barack Obama je tokrat pred zbranimi novinarji, znanimi osebnostmi in drugimi vplivneži zbijal šale na račun najverjetnejšega tekmeca v predsedniški kampanji Mitta Romneyja. Tako je dejal, da se pravzaprav ne bo šalil iz Romneyja, saj imata veliko skupnega, kot na primer to, da Američani menijo, da sta, kot kažejo javnomnenjske raziskave, le priveska svojih žena. Poleg tega imata tudi oba diplomo s Harvarda, Obama eno, Romney pa dve, zaradi česar ga je ameriški predsednik označil za snoba. Dotaknil pa se je tudi Romneyjevega nerodnega pojasnjevanja lastnega bogastva. Obama je dejal, da je razkošna dvorana hotela Hilton v Washingtonu, kjer je potekala večerja, za Romneyja le prostor, ki bi ga bilo treba prenoviti.

Dejal je tudi, da je pred štirimi leti bil bitko s Hillary Clinton, sedaj, štiri leta kasneje, pa mu kar naprej pošilja "pijana" kratka sporočila iz Cartagene. Pošalil pa se je tudi na lasten račun, in sicer iz nedavnega razkritja, da naj bi kot deček v Indoneziji poskusil pasje meso. Tako je zbranim postavil vprašanje: ''Kaj je razliko med mamo hokejista in pitbulom?'' Odgovor se je glasil: ''Pitbul je slasten.''

Kar nekaj besed je bilo izrečenih na račun psov. Ta na fotografiji je Uggie iz filma Umetnik.
Kar nekaj besed je bilo izrečenih na račun psov. Ta na fotografiji je Uggie iz filma Umetnik. FOTO: Reuters

Na večerji so prikazali tudi izmišljen oglas v kampanji, ki se je dotikal informacije, da je Romney leta 1983, ko so se z družino odpravili na izlet, psa privezal kar na streho avtomobila. Nato pa so prikazali še Obamovega psa, ki se mora voziti v predsedniški limuzini in mu je tako odvzet občutek vetra v dlakah. Glas v oglasu je potem pojasnil, da si pač ameriški psi ne morejo privoščiti še štiri leta Obamove administracije, saj to za njih pomeni kar 28 let. Ob koncu oglasa so še prikazali vstopanje Romneyja v znameniti Air Force One, na katerega streho so dodali kletko za pse.

Zbranim kongresnikom se je Obama zahvalil, da so si vzeli premor pri zahtevnem urniku sprejemanja zakonov in so se udeležili večerje. Prav tako se Obama ni izognil najnovejšemu škandalu v vrstah varnostnikov, ki so jih zalotili pri prostitutkah. Dejal je, da je še marsikaj zanimivega pripravil, a mora poskrbeti, da se tajna služba vrne domov do policijske ure.

Kim Kardashian z mamo
Kim Kardashian z mamo FOTO: Reuters

Večerje se je udeležilo več kot 2000 politikov, novinarjev in znanih osebnosti. Tako so bili na listi gostov med drugimi tudi režiser Steven Spielberg, igralci George Clooney, Sigourney Weaver, Claire Danes, Kevin Spacey, Eva Longoria, Goldie Hawn in Reese Witherspoon. Povabili pa so tudi Kim Kardashian in Lindsay Lohan.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sergeja115
30. 04. 2012 10.07
+0
Da bi biv pokojni ČKALJA živ bi biv v prvi vrsti ;))
cyklon
29. 04. 2012 23.20
-4
Znano je,da so temnopolte ženske lepotice. Izjeme so, a redke.Michelle je izjema.
ill_be_back
29. 04. 2012 15.55
+0
hoho123 29.04.2012 12:28:35 1 Ja, kuščarji oziroma reptilčki so nateg tisočletje, da bi "elita" dobila izgovor za svoje početje, v primeru, če bi se zgodila revolucija, da bi potem rekli; Jah, nismo imeli druge možnost, kontrolirali so nas... Ne, ni potrebno verjeti vsaki pravljici. To je tudi ena izmed taktik "elita"; servisiraj na milijone "ton" informacija, da normalen človek več ne bo vedel, kaj je res in kaj je laž --------------------------------------------------------------------------------------------------------- res je kuščarji oz reptili so zgolj domišljija paranojikov, otrok, umsko neuravnovešenih ljudi.....ipd ko sem prvič slišal in bral o tem sem se smejal pol ure do solz. bitjih ki lahko berejo in kontrolirajo misli ni....nekateri so preveč gledali oni film, kjer je igral mel gibson kjer je lahko ženskam bral misli xD reptile so si izmisli, da bi osmešili "iskalce resnice" nekateri temu niso nasedli večina pa jih je nažalost. P.S. videl sem reptila.....martinčka ki se skriva v travi seveda xD
shupak
29. 04. 2012 22.27
+5
Če ti je to tako neverjetno, zakaj potem cel prosti spis pa druge prepričuješ, ko pa še sebe ne uspeš?
WikiX
30. 04. 2012 04.27
+2
ill_be_back, za tebe imam le eno besedo, ki jo vpiši v iskalnik na Youtube; TED.
Super1337
29. 04. 2012 15.19
+2
6. slika v galeriji ...bruh... ta klinčeva baba more bit vsepovsod in tudi najbolj izpostavljena na 24ur...
Jure Herer
29. 04. 2012 13.31
+4
youtube: Vse, kar ste želeli vedeti o teoriji zarote 11. septembra v 5-ih minutah
Jure Herer
29. 04. 2012 13.28
+10
youtube: Načrt norcev: Nova svetovna ureditev Novi dokumentarec od Alex-a Jones-a dokončno razglasi vojno proti poskusom nadzorovanja prebivalstva s strahom pred lažnimi nevarnosti. Dejstva so prišla na dan - terorizem, kot množična grožnja je prevara. Vlada in elite, ki jo nadzorujejo, predstavljajo realno grožnjo človeštvu. Ta novi film bo služil kot dokaz dejstvu, da je vlada zgodovinsko največji morilec - različni režimi so vzeli več kot 262,000,000 življenj (nenaravna smrt) v samo 20. stoletju. Zdaj v 21. stoletju tehnokratska globalna korporativna tiranija želi, da bi ubili ne zgolj na milijone ampak milijarde, s pomočjo njihovih super-orožij, z centralno-bančnim modelom vojskovanja in evgenično miselnostjo. Alex obrne situacijo stalne propagande sovražnika. Dokumentira dokazano akademske raziskave o Democidu ali smrt s strani vlade. Ki kaže, da so pravi morilci skozi vso zgodovino vedno v vladi. Od Mao-a v komunistični Kitajski, Stalina v ZSSR, Hitlerja v nacistični Nemčiji, Pol Pot-a v Kambodži in mnogi drugi, vlade so ubile več kot 260 milijonov ljudi v samo zadnjih 100 letih.
ill_be_back
29. 04. 2012 15.57
+0
čaki da nisi ti ki oni tip ki je zadnjič pisal o reptilih pa sem mu nekaj napisal samo so mi 24urovci zbrisali post ??
ljx
29. 04. 2012 13.24
+4
Obama je velik večji in boljši glumac,kot vsi te Hollywoodski zvezdniki našteti od spodaj.Politika je pač za eno stopnjo igranja višji od klašičnega gledališča in CIA operativec,ki mu niti spodobnega rojstnega lista niso mogli preskrbeti je definitivno zrel za Oskarja.
ill_be_back
29. 04. 2012 12.15
+3
zanimivo ko omenim da reptilov ni, pa, da je to pravljica za otroke, mi brišejo post ????
shupak
29. 04. 2012 15.15
+3
He he he ... PAzi da ti net ne odklopjo. Men ga bodo vsak čas.
Braavos
29. 04. 2012 12.07
+6
pa še youtube: Načrt norcev: Nova svetovna ureditev ;)
Jure Herer
29. 04. 2012 11.40
+5
youtube: Načrt za Globalno Suženjstvo Za Novo Svetovno Ureditev je svetovna vlada šele začetek. Ko bo vzpostavljena, lahko začno z svojim načrtom iztrebljenja 80% svetovnega prebivalstva, hkrati pa omogoči "eliti" večno življenje z naprednimi tehnologijami. Prvič križarski filmar ALEX JONES razkrije njihov tajni načrt za iztrebljenje človeštva: OPERACIJA ENDGAME
porka.malorka
29. 04. 2012 11.25
+7
On se zabava Medtem pa mu državljani umirajo zaradi lakote in zaradi ne nudenja medicinske pomoči.
Jure Herer
29. 04. 2012 11.11
+12
youtube: JFK: Predsednik, ki je povedal RESNICO Ta video vsebuje enega najbolj navdihujočih in resnicoljubnih govorov, ki jih kdaj dal predsednik ZDA doslej. Ta govor je moral povzročiti veliko paniko med elitami na višjih položajih. Kennedy je bil predsednik samo 3 mesece in že pričel z izvajanjem ukrepov za krepitev vloge navadnih ljudi. Kennedy je bil velik zagovornik ustave in bil proti tiraniji velike vlade. Želel je umakniti ameriške vojake iz Vietnama. Želel je odpraviti CIA in Zvezne Rezerve (FED, zasebna banka, zamaskirana kot "zvezna") in opozoril na kaznive elemente v ešalonih vlade, ki so želeli izkoristiti priložnost krize za omejitev svoboščin ljudi. Novinarje na konferenci je pozval, da so bolj odprti in da izpolnijo svojo obveznost, obveščanja ameriške javnost o relevantnih dejstvih. Poleg tega, je odprto in odkrito govoril o nevarnostih tajnih družb in njihovega vpliva na delovanje vlade. Torej ni čudno, da je bil dramatično utišani.
Jimi1
29. 04. 2012 12.27
+7
Tudi naš Kramberger je bil.... Govoril je o bližnji tajkunizaciji na škodo naroda, o lažeh ,lopovščini, komunistih,nepotizmu in zatiranju pameti..... Bodočim rdečim tajkunom je hitro postal trn v peti !
hoho123
29. 04. 2012 10.56
+8
Vsem priporočam, da si ogledajo dokumentarce; Zeitgeist 1, 2 ,3 del. Kymatica 2009 Esoteric Agenda 2008 The Illuminati (2005) Nevidni Imperij: Nov Svetovni Red Definiran The Obama deception in tako naprej. Te dokumentarci spadajo pod kategorijo "prebujanje" in jim ne smete vsega verjeti, ker imajo kar nekaj dezinformacij in se lahko človek hitro ujame v past. Če bo pa koga poleg teh dokumentarcev zanima, kdo je res tisti pravi hudič na vrhu piramide; si pa naj preštudiraj zgodovino Babilona, Rimskega Imperija, Jezuitov, Vatikana, Templjarjev, in na vse nazadnje prostozidarjev.
Jimi1
29. 04. 2012 12.28
+0
Tudi sam lahko mnogim berem misli.... Kaj ti ni jasno ?
hoho123
29. 04. 2012 12.28
+2
Ja, kuščarji oziroma reptilčki so nateg tisočletje, da bi "elita" dobila izgovor za svoje početje, v primeru, če bi se zgodila revolucija, da bi potem rekli; Jah, nismo imeli druge možnost, kontrolirali so nas... Ne, ni potrebno verjeti vsaki pravljici. To je tudi ena izmed taktik "elita"; servisiraj na milijone "ton" informacija, da normalen človek več ne bo vedel, kaj je res in kaj je laž
Jimi1
29. 04. 2012 13.17
-1
Ko bodo ponovno pred brezni in "pancrgrabni" jim ti izgovori ne bodo nič pomagali.....
Jure Herer
29. 04. 2012 10.40
+9
youtube: Nevidni Imperij: Nov Svetovni Red Definiran Prvič v zgodovini je razkrit tajni agenda, neusmiljene super-elite planeta Novega Svetovnega Reda, z popolnimi podrobnostmi. Ta dokumentarni film dokumentira, kako so možje moči in vpliva delovali prikrito že stoletja za vzpostavitev zatiralske vlade sveta. Naučite se, kako te globalne oligarhije nadzorujejo prebivalstvo z trgovino drog, pranjem denarja, prirejanjem terorističnih napadov, medijev in propagande dolga. Kriminalni kontrolorji so uspešno nadvladali globi in so zdaj v končni fazi utrjevanja moči. Nevidni Imperij je obremenilna obtožnica globalistov, z njihovimi lastnimi besedami in dokumenti. Svetovna tiranija ne prihaja, je že tukaj. To niso teorije zarote, temveč dejstva zarote. Novi Svetovni Red je javen, vse je dokumentirano v živih barvah. Neizvoljeni birokrati vzpostavljajo regionalne unije v okvir ene super-države. Smo priče njihovemu načrtu globalnega davka in negotovinskega nadzorovanja družb, v kateri je vsak moški, ženska in otrok vsajen z mikročipom ob rojstvu.
shupak
29. 04. 2012 10.43
+4
WikiX
29. 04. 2012 13.35
+0
Ampak svet je že postal globalen, z razvojem tehnologij, mednarodne politike in prometa, vladajo mu ogromni finančno gospodarski imperiji, ki se med seboj borijo za prevlado nad trgi. Ni daleč čas, ko bo Gogle Zemlja v živo postala realnost, vsakdo bo lahko buljil v mavrično kristalno kroglo in si domišljal svoje globalne misli, kot bi sanjali lucidne elektronske sanje, v katerih bi v astralnih telesih lebdeli nad realnim svetom. Recimo Lenarčič je že eden od tistih, ki so se lahko vprašali, "kam bi šel danes?" in so se tja dejansko tudi prestavili. V ozadju je nesluten razvoj tehnologije, ob kateri počasi bledi vsa človeška zgodovina in znanje, ostala nam je le zavest, da smo ljudje in da smo živi. Ampak kaj to v resnici pomeni? Svet je čebula, obdajajo ga različne plasti materialnih in živih vrst ter raznih elektromagnetnih valovanj, s katerimi prevzemajo kontrolo. Manjkajo nam le še razni bionični vsadki, ki bodo kontrolirali mikroorganizme v našem telesu ter podatke pošiljali nekam v centralo, kjer nas bodo lahko izklopili s klikom miške oziroma preprostim gibom roke v zraku ali kar z mislijo.
Mirko Krizan 1
29. 04. 2012 10.38
+4
lohanca, spet si pijana porka madona :D
ZeroGravity
29. 04. 2012 10.36
-2
laura111.
29. 04. 2012 10.32
+10
zakaj so pa kardashianko povabl mi pa tud ni jasno...zarad njenih "filmskih" dosežkov al kaj???
petelin25
29. 04. 2012 23.23
-1
počasi postaja iluminati,al pa ježe,pa še kenykekca ma za tipa
MihaMo?nik
29. 04. 2012 10.25
+11
če so vmes ljudje, kot je kim kardashian, pol pa so to res ene gala prireditve. Ona drugega, kot da izkorišča neumnost ljudstve ni š enič naredila. kon koncu, je pa cela amerika taka ...
luckyss
29. 04. 2012 10.11
+5
luckyss 29.04.2012 10:05:31 Izumetničeni pajaci... Admin, res sem izbral najbolj blage besede, sami na teh straneh uporabljate precej bolj sočen besednjak !
shupak
29. 04. 2012 10.13
+3
A ni zanimivo, kako psujejo v naslovih, mene pa brišejo ko napišem da je švicarje ufo sklatil... Nikdar neveš, koliko jih je že... Če so xfajle snemal po resničnih dogodkih, potem pa mene briše...
kure bedne
29. 04. 2012 10.03
+8
Ampak brez Kim Kardashian pač ne morete. ĐĐĐĐĐĐ.