Tujina

FOTO: Na Džerbi v protestu zaradi smetišča ranjenih 49 policistov

Guellala, 07. 10. 2012 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Spor zaradi smetišča je na Džerbi vodil v proteste, ki so se končali z več kot 50 ranjenimi. Med ranjenimi so v veliki večini policisti, v katere so protestniki metali kamne in molotovke, zažgali pa so tudi šest policijskih vozil.

V mestu Guellala na jugu Džerbe so se v soboto zjutraj začeli zbirati protestniki, saj so oblasti odredile vnovično odprtje neuradnega smetišča. Odločitev, da smetišče sploh zaprejo, je bila sprejeta 4. oktobra, nato pa so oblasti odredile, da smetišče lahko ostane odprto do leta 2013.

To je razjezilo lokalne prebivalce, ki so protestirali, policisti pa so jih razgnali s solzivcem. A še isto popoldne se je zbrala še večja množica ljudi, ki je po navedbah tunizijskega notranjega ministrstva napadla policiste. V policiste so protestniki metali kamne in molotovke. Zažgali so šest policijskih vozil. Na koncu so policisti protestnike razgnali s solzivcem.

V spopadu je bilo ranjenih 49 policistov in dva protestnika, nikogar pa niso aretirali.

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Glavavtorbi
07. 10. 2012 09.39
+10
Povsod, kjer se narod spopade z lastno policijo lahko hitro ugotovimo, da je oblast do konca skorumpirana in vlada diktatura. Tudi mi smo le še korak od tega, čeprav se v policijskih državah situacija res nekoliko drugače razvija, manjka le še iskrica. Je policija, ki napada in zatira lasten narod sploh policija, mar ni to potem bolj paravojaška, oborožena banda?
raptor2
07. 10. 2012 19.36
+2
prns bi se 3/4 policajev pridružilo protestnikom. sej viš da naša vlada nima posluha za nobenga
rig
08. 10. 2012 11.42
@Raptor Mislim, da nimas prav.... Glede na IQ nasih policajev bi tepli samo, da se "osvobodijo" vseh kompleksov.
nevica
07. 10. 2012 09.05
+7
No, ja tudi Tomačevo je ponovno smetišče. Vetrič se poigrava z vrečkami in papirčki, plastične steklenice se kotalijo po parkiriščih, zaudarja po gnilem.. V našem delu naselja smo imeli kontejner za embalažo točno teden dni, potem je izginil. Kontejnerji za biološke odpadke zadostujejo le za poletni čas, ko so ljudje na dopustih in bolj malo vrtnarijo in morda za najhujšo zimo. Urejenega prostora za toliko majhnih kontejnerjev ni, saj tega, da bomo sedaj vsi lep del dneva smetarili ni nihče predvidel, ko so gradili naselje. Odvoz smeti pa je vedno redkejši, računi za komunalne storitve, ki so vedno bolj bedne, pa rastejo. V ceno ozaveščenega sortiranja sodi tudi vedno več podgan. Protestiram. Samo ne vem koga naj ranim.
Bavcb
07. 10. 2012 08.52
+4
Pri nas če bi jih že eden malo bolj grdo pogledal , bi šli lepo domov , pa pisati protestna pisma.
komarec
07. 10. 2012 07.56
+12
To se je zgodilo zaradi smetišča. Ka bi šele bilo, če bi se to zgodilo zaradi vlade?