Tujina

FOTO in VIDEO: Ljudje na strehah hiš prosijo za pomoč

Manila, 02. 10. 2011 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reševalci, ki že več dni niso spali, se trudijo dostaviti hrano in vodo na stotine ljudem, ki so zaradi poplav na severu Filipinov že četrti dan ujeti na strehah svojih hiš. Tajfuna Nalgae in Nesat sta terjala že najmanj 55 smrtnih žrtev.

Tajfun Nalgae je v soboto butnil ob obalo province Isabela na Filipinih in nato prešel nad otok Luzon, ki si še ni opomogel po prejšnjem tajfunu Nesat, v katerem je umrlo 52 ljudi.

Nalgae, ki piha z vetrovi 200 kilometrov na uro, je terjal že najmanj tri smrtne žrtve. Zaradi močnih vetrov se je v provinci Bontoc sprožil plaz, ki je pod seboj pokopal avtomobil in voznika v njem. V provinci Tarlac je neki moški poskušal spraviti na varno svoja dva nečaka, a so divje vode enega od njiju odnesle s seboj, njegovega brata in moškega pa še vedno pogrešajo. V sosednji vasi se je utopil še en moški, ki je bil vinjen.

Prebivalci province Vulacan že četrti dan bežijo pred poplavami.
Prebivalci province Vulacan že četrti dan bežijo pred poplavami. FOTO: Reuters

Nalgae sicer potuje po enaki poti kot njegov predhodnik Nesat, ki je na stotine prebivalcev province Bulacan severno od Manile pregnal na strehe hiš, kjer že četrti dan čakajo, da jim reševalci dostavijo hrano in vodo. Obupano mahajo reševalcem in prosijo za pomoč. "Tiste, ki mahajo, moramo rešiti prve, saj gre za starejše občane in otroke. Soočamo se s hudo težavo, s hudimi poplavami,“ je povedal župan Calumpita James de Jesus in vlado zaprosil za pomoč.

V zadnjih štirih mesecih so poplave, monsunsko deževje, nevihte in tajfuni na jugovzhodu Azije, na Kitajskem, Japonskem in v južni Aziji terjali že 600 življenj.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

perozobale
02. 10. 2011 15.40
Razen one boge stare mame na splavu in psa poleg nje se vsi smehljajo v kamero.
gordo
02. 10. 2011 14.58
kim llsung
02. 10. 2011 12.58
vedno je bilo in bo bilo da vse po revezih tolce
safeta
02. 10. 2011 12.30
kaj a ni v ameriki nobene nevihtice, da bi o njej poročali, o njej, o njej in samo o njej do onemoglosti? Martinyy: spomnim se ene pretresljive fotografije neke male deklice, ki shirana in bolna ždi ob poti. menda nekje v afriki. avtor je dobil neko nagrado za fotografijo. in jo pustil tam umret od lakote. tako to gre pri njih. fotografija še pridobi na vrednosti, če portretiranec potem kmalu umre.
ekskluziv.scena
02. 10. 2011 11.50
Problem je le v tem, da se zaradi goste naseljenosti, gradi in "gradi" tudi na popolnoma neprimernih območjih...
Martiny
02. 10. 2011 10.20
Kadar vidim celo fotogalerijo takih naravnih katastrof, se moram vprašat, če fotografi pri tem tudi pomagajo reševalcem z dostavljanjem živil tem ubogim žrtvam ali se jim gre samo za to, da naredijo čimboljše posnetke? Ne obsojam nikogar, ampak glede na to, da se reševalci toliko trudijo pomagat čimveč ljudem, povsod pa fotografije ljudi čisto od blizu, me resnično zanima kako je s tem...
Jože Biro
02. 10. 2011 09.43