Tujina

FOTO in VIDEO: Vatikan se je pridružil boju za ohranitev okolja

Rim, 09. 12. 2015 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bazilika svetega Petra v Vatikanu se je v torek spremenila v platno za spektakularen javni umetniški projekt, katerega cilj je bil opozoriti na podnebne spremembe in ogrožene živalske vrste. Projekcijo si je na Trgu svetega Petra ogledalo več tisoč ljudi.

 

 
The Vatican Like You've Never Seen It Before

Watch St. Peter's Basilica in the Vatican transform into the canvas for a spectacular public art project to highlight endangered species. http://nbcnews.to/1NJKpds

Posted by NBC News on Tuesday, December 8, 2015

Podobe oblakov, leva in metuljev izmenično z onesnaženim zrakom in izsušenimi kmetijskimi zemljišči so projecirali na znano pročelje bazilike sv. Petra v Vatikanu, medtem ko so svetovni voditelji v Parizu poskušali doseči zgodovinski podnebni dogovor.

 

Lions and tigers and other animals appeared to walk across the facade of St. Peter's Basilica at the Vatican...

Posted by NBC Nightly News with Lester Holt on Tuesday, December 8, 2015

Šov, imenovan ''Fiat Lux (Naj bo svetloba): Osvetljuje naš skupni dom'', tudi sovpada s prazničnim začetkom posebnega katoliškega jubilejnega leta na temo milosti.

 

 

It may appear that the global cabal has won, but the victory was won a couple of centuries ago, and God will not be...

Posted by John D. Pezzella on Tuesday, December 8, 2015

Na Trgu svetega Petra se je trlo na tisoče ljudi, ki so spremljali uro trajajoč šov, delo nekaterih najboljših fotografov na svetu, med njimi so bili Sebastiao Salgado iz Brazilije, Joel Sartore iz ZDA in Yann Arthus Bertrand iz Francije.

 

The only "Climate Change" that is screwing up the world is the climate change that was made in the Vatican when it veered off the path of tradition!

Posted by Steve Lahr on Tuesday, December 8, 2015

Podob ni spremljala glasba, ampak zvoki narave kot je neurje, ptičje petje in dolgi odseki tišine. Pobuda, ki jo podpira tudi Svetovna banka, želi poudariti pritisk Katoliške cerkve na varstvo okolja.

 

Hhhhhmm! It seems like a nice idea, but ya, a video art projections on our Holy Temple? Hhhm! I don't know! ....I have...

Posted by Barbara Sara on Tuesday, December 8, 2015

Papež Frančišek, goreč zagovornik okolja, je na začetku pogovorov v Parizu posvaril voditelje, da je ''zdaj ali nikoli'' čas, da svetovni voditelji zapečatijo dogovor o upočasnitvi globalnega segrevanja. 

 
 

About six hours ago, the Vatican was lit up. The Pope watched, cameramen were in tears and it went out to over a billion...

Posted by Joanne Anand on Tuesday, December 8, 2015

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

žlikrofi
10. 12. 2015 08.32
+1
ŠKODA DA PORNIČEV ŠE NI NA SPOREDU POL PA POJDEMO ŠE MI ENKRET DOL
ni_mi_vse_eno
09. 12. 2015 14.07
+0
Vatikan se je pridružil boju za ohranitev okolja, ker ne verjame, da bi lahko bog okolje obvaroval pred ljudmi. :)
Razumnež
09. 12. 2015 12.25
+1
RokaBožja
09. 12. 2015 13.56
+2
Torej bodo nehali z zažiganjem listkov med konklave... #okolje #CO2 #pesek_v_oci