Tujina

FOTO in VIDEO: Hude poplave na jugu Portugalske in Italije terjale dve smrtni žrtvi

Lizbona/Rim, 02. 11. 2015 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
0

Jug Portugalske so prizadele katastrofalne poplave, ki so najbolj razdejale turistično mesto Albufeira. V poplavah je umrl starejši moški. Hudo neurje, ki je terjalo najmanj eno smrtno žrtev, pa je prizadelo tudi jug Italije.

Ulice so se spremenile v blatne reke.
Ulice so se spremenile v blatne reke. FOTO: You Tube
Ob neurju so nastali tudi do pet metrov visoki valovi, ki so ob vetru s hitrostjo do 80 kilometrov na uro udarjali ob južno in zahodno obalo Portugalske.

Jesensko deževje je včeraj ohromilo jug Portugalske, od koder poročajo o katastrofalnih poplavah. Ceste so se po dveh urah močnih nalivov nenadoma spremenile v blatne reke, deroča voda pa je odnašala vozila in celo asfalt. Najhuje je bilo v turističnem mestu Albufeira v pokrajini Algarve, ki je dan po poplavah neprepoznavno.

Zaradi poplav je bilo več deset ljudi popolnoma odrezanih od preostalega sveta, na pomoč pa so jim priskočili reševalci s helikopterji. Gasilci so vso noč odstranjevali posledice katastrofalnih poplav, številne ceste pa tudi danes ostajajo neprevozne. 

Deroče vode so uničile številne ceste.
Deroče vode so uničile številne ceste. FOTO: ENEX

V poplavah je umrl starejši moški. Truplo 79-letnega moškega so našli davi, kakih 100 metrov od njegovega vozila na poplavljeni cesti blizu mesta Loule. Sprožil se je tudi večji zemeljski plaz, ki je v letoviškem mestu Albufeira povzročil veliko gmotno škodo. Plaz blata je medtem z obličja Zemlje izbrisal več kavarn in restavracij v zgodovinskem središču Albufeire. Tam so morali gasilci več prebivalcev reševati tudi pred hitro naraščajočimi vodami. 

Jug Italije opustošilo neurje, najmanj ena oseba je umrla

V hudem neurju, ki je v nedeljo pustošilo po skrajnem jugu Italije, pa je umrl najmanj en človek, danes poročajo italijanski mediji. V pokrajini Reggio Calabria na konici italijanskega škornja je neurje prekinilo železniške povezave, vode so narasle tudi na Siciliji.

Umrl je 43-letni moški, ki je bil skupaj s 17-letno hčerjo na poti v avtomobilu, ko so narasle vode odnesle most v kraju Taurianova v Kalabriji. Hčerki se je uspelo rešiti. Gasilci so morali evakuirati tudi več prebivalcev iz hiš, ki so jih ogrožali plazovi, prav tako so na pomoč priskočili tričlanski družini, ki je ostala ujeta v avtu, ki ga je odnašala narasla voda. 

Oblasti v mestu Catania so zaradi neurja odločile, da danes ostanejo zaprte šole, pokopališča in vsi parki.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.