Tujina

FOTO in VIDEO: 12-letniku med potresom v Sredozemlju odpovedalo srce

Melilla, 25. 01. 2016 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Močan potres z magnitudo 6,3 je zgodaj zjutraj stresel območje Sredozemskega morja med Marokom in Španijo. Sledilo je več močnih popotresnih sunkov. Več oseb je lažje ranjenih, 12-letniku pa naj bi zaradi strahu zastalo srce. Nastala je tudi velika gmotna škoda, saj so na številnih poslopjih nastale razpoke, odpadal pa je tudi omet.

Močan potres je imel po poročanju Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) magnitudo 6,3, območje Sredozemskega morja med Marokom in Španijo pa je potres stresel ob 5.22 po srednjeevropskem času in je imel žarišče deset kilometrov pod gladino morja okoli 65 kilometrov severno od Maroka in 165 kilometrov vzhodno od Gibraltarja. Nastala je velika gmotna škoda. Več oseb je bilo zaradi odpadanja ometa lažje poškodovanih, v Maroku pa naj bi 12-letniku zaradi strahu odpovedalo srce. 

O poškodovanih poslopjih poročajo iz španske enklave Melilla v Maroku, ki leži kakih 60 kilometrov južno od žarišča potresa. Predstavnik Melille Isidro Gonzalez je za lokalni radio povedal, da ne gre za hujše poškodbe in da je potres na nekaj visokih poslopjih povzročil razpoke ter da so odpadli deli fasad in balkonov. Preventivno so danes zaprli šole, saj želijo oceniti škodo na poslopjih.

Na več stavbah je odpadel omet, k sreči pa je bila takrat še noč in ni bilo pešcev na ulicah.
Na več stavbah je odpadel omet, k sreči pa je bila takrat še noč in ni bilo pešcev na ulicah. FOTO: EMSC
Na območju mesta Malaga na jugu Španije, ki leži na drugi strani Gibraltarske ožine, so mnogi prebivalci prav tako čutili tresenje tal.

Razpoke na eni od stavb v Melilli.
Razpoke na eni od stavb v Melilli. FOTO: EMSC

Sledilo je več močnih popotresnih sunkov (kar štirje, ki so imeli magnitudo nad 5). Po podatkih ameriških seizmologov sicer po prvih ocenah obstaja "majhna možnost za žrtev in škodo".

Februarja 2004 je močan potres z magnitudo 6,3 blizu maroškega mesta Al Hoceima zahteval skoraj 630 življenj.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
25. 01. 2016 17.53
No ja, tudi za Slovenijo je bojda napovedan večji potres letos, natančneje južni del države.
Ramzess
25. 01. 2016 17.52
-2
12-letniku iz strahu odpovedalo srce, ... dvomim. Prvič slišim za tak primer med potresom, ... potres že sicer ni za vse kriv.
BaGr67
25. 01. 2016 20.20
+3
Imaš kaj otrok...Se mi je zdelo...Pikec mali...res mi je hudo za tega otroka...Ti pa ne komentiraj...!!!
Ramzess
26. 01. 2016 11.25
Vprašanje je zakaj mu je v resnici odpovedalo srce, ... ne gre vsega krivit potresa kar se zgodi med njim.