Tujina

FOTO in VIDEO: Posiljeni ženski očitale, da je izdajalka

Tripoli, 27. 03. 2011 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Žensko, ki je poskušala tujim novinarjem povedati, da so jo Gadafijevi vojaki dva dni posiljevali, so varnostne sile grobo odpeljale neznano kam. Več v videu.

Poročali smo že, da se je v hotel v libijski prestolnici, kjer so nastanjeni tuji novinarji, prikradla ženska. Želela se je pogovoriti z novinarji in jim povedati svojo zgodbo, poročajo tuji mediji.

Najprej so jo poskušale utišati natakarice v hotelu.
Najprej so jo poskušale utišati natakarice v hotelu. FOTO: Reuters

Dopisnica katarske televizije Al Jazeera pravi, da jim je ženska pokazala modrice in odrgnine, zaupala pa jim je, da so jo vojaki libijskega voditelja Moamerja Gadafija dva dni zadrževali in posiljevali. Šlo naj bi za 15 vojakov, ki so jo ugrabili na nadzorni točki vzhodno od Tripolija. Ženska je novinarjem pokazala tudi kri na stegnih. Ženska je sicer iz uporniškega Bengazija, mesta, kateremu je Gadafi zagrozil, da ga bo zravnal z zemljo.

Eman Al Obeidi je v hotel vstopila med zajtrkom, tuji novinarji pa so ji bili pripravljeni prisluhniti. Toda hitro so k njej pristopile natakarice, ki so zahtevale, naj odide. Ker ženska tega ni želela storiti, so prišli pripadniki Gadafijevih varnostnih sil, ki so jo odvlekli iz hotela.

Tuji novinarji so žensko poskušali zaščititi, a Gadafijevi ljudje so jim dejali, da gre za neuravnovešeno žensko. Ker so novinarji vztrajali, da se želijo z njo pogovoriti, je izbruhnilo prerivanje, nekaj novinarjev pa naj bi obležalo pod udarci pripadnikov varnostnih sil. Uničili so tudi najmanj eno kamero.

Kljub temu so snemalci uspeli posneti dogodek. Na posnetku je vidno, da so natakarice ženski čez glavo poveznile črno ruto, kako Gadafijevi ljudje poskušajo preprečiti snemanje dogodka in podobno.

Nato so z žensko obračunale Gadafijeve varnostne sile. Napadli so tudi tuje novinarje, ki so žensko želeli zaščititi.
Nato so z žensko obračunale Gadafijeve varnostne sile. Napadli so tudi tuje novinarje, ki so žensko želeli zaščititi. FOTO: Reuters

Dopisnica Al Jazeere je tudi poročala, da so natakarice ženski grozile z nožem in ji očitale, da je izdajalka.

Na koncu so Eman Al Obeidi porinili v vozilo in jo odpeljali neznano kam.

Namestnik ministra za zunanje zadeve komentiral dogodek

Namestnik libijskega ministra za zunanje zadeve Kaled Kaim je na tiskovni konferenci dejal, da primer Eman Al Obeidi ni političen, temveč kriminalen. Razložil je, da so ji ponudili pravno pomoč. Novinarjem so libijske oblasti še sporočile, da bodo lahko videli žensko. Zavrnili so izjave, da je ženska neuravnovešena, zoper njene napadalce pa naj bi vložili kazenske prijave.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LAC
28. 03. 2011 08.01
Ta predel sveta živa v ekstra bolanih pogojih ženske mantretirajo in jih kamenjajo če jih z kom zalotijo a moški neki sultani pa lahko imajo 100 žensk-bolano toda vidi se da bodo tudi tam ženske nekoč svobodne.
volek
28. 03. 2011 05.24
Pri muslimanih je ženska zelo čislano bitje, vprašajte slovenske muslimanke.
Dejan Zajebancije
28. 03. 2011 00.31
Vrečo na glavo in so jo odpeljale in odpeljali. Ta hip je že ni več med nami. RIP
smajser
27. 03. 2011 22.40
koga vi farbate,,,
bluejack
27. 03. 2011 21.19
po moje ji še ta trenutek ne dajo mira
Et54678
27. 03. 2011 20.31
wxyzzyxw- ja, žal veliko žrtev trpi v tišini, marsikatera pa si celo vzame življenje. seveda se vse te stvari vedno lepo pometajo pod preprogo. kar se tiče brutalnosti in branjenja pri napadu pa mislim, da se razlikuje od primera do primera, s skupno točko, da gre seveda za nasilje. in poleg fizičnega nasilja, pogosto te žrtve kasneje trpijo zaradi psihičnega nasilja s strani napadalca in brezčutnih ljudi, ki krivijo žrtev. mislim, da so dober dokaz naše "družbe" tudi nekateri komentatorji tule gor, za katere bi bilo bolje, da malo bolj premislijo preden kaj objavijo.
wxyzzyxw
27. 03. 2011 20.03
8357 mislim da ravno takrat,ko ti lahko recem gre za zivljenje imas vecjo moc za borbo in poskusas in nardis vse da bi prezivel. Vsaj jaz bi ! Zakaj ko pogledas slike zensk ki jim je bila storjena sila zgledajo kot da bi jih povozil vlak? Zato ker se borijo,ker zelijo prepreciti, ker si ne zelijo tega, in posledice so slabse kot pa pri tej gospe na sliki Dvomim da se zenska mirno vleze na tla in da noge narazen. In tako kot si ti rekel/a oseba v soku in otrpne to je verjetno od strahu in verjemam da ta strah ne izgine takoj in verjamem ce bi res bilo tako se ne bi sla medijsko izpostavljat,ker zaradi strahu pred storilci bi molcala in se bala za svoje zivljenje. Tako kot vecina zensk ne prijavi svojih posiljevalcev iz STRAHU. Seveda pa je le vse to moje mnenje
Et54678
27. 03. 2011 19.44
wxyzzyxw- morda se nekateri borijo nazaj med nasilnim dejanjem, vendar obstaja tudi stanje, ko je oseba tako v šoku, da enostavno otrpne. poleg tega z močnim upiranjem pride še več močnejših udarcev... in v primeru, ko se moški (ki je nekajkrat močnejši) spravi nad žensko, ta nima dosti možnosti.
wxyzzyxw
27. 03. 2011 19.24
aaaaaaanja ocitno je da je helena zelela samo povedati da je bila ranjena in da glede te zenske ki jo bi naj posiljevalo 15 moskih cele dva dni dobro zgleda. Nikoli nisem in ne mislim obsojati zrtev..ker to lahko doleti vsakogar... cela ta zgodba se mi zdi malce za lase privlecena je pa tako kot si sama komentirala za heleno "ki naj bi bila posiljena in če se ji je to zgodilo ! Lahko da helena08 laze ali pa tudi ne Libijka lahko laze ali pa tudi ne. Moje mnenje je da mi ne deluje kot oseba ki bi jo naj 2 dni posiljevalo 15 moskih halooo 2 dni 15 ljudi...in ni slo za nezen s e x namrec za nasilje In se nekaj ce sem sam novinar in mi nekdo pride z taksno zgodbo bi ga poskusal bolje zascititi in ne da sedi tam z "zrtvijo " poleg vsega libijskega osebja.....prvo dokazi fotografije, zdravniska potrdila itd. Sele kasneje javni nastop ampak ne tako kot je bilo to.In ne mi rect da se ni dalo drugace uredit. In se enkrat ne obsojam zrtev , je pa res da ji ne slepo verjamem .
Katarina Vidic 1
27. 03. 2011 19.06
Ziher so ji ponudil pravno pomoč ja. Žal se bojim, da je ne bomo nikoli več videli :S
......nja
27. 03. 2011 18.51
wxyzzyxw Seveda sem prebrala komentar helene08,ne morm verjet,da ženska,ki naj bi bila posiljena,piše da je to zrežirano,ker je bila ona pač raztrgana? Obžalujem,če se ji je to zgodilo,se pa ti in helena vprašajta kolko posiljenih žensk JE RAZTRGANIH!! Daj se mal pozanimat kaj sploh komentiraš-pa ne enkrat,ampak večkrat-če ne pa ugasni PC
wxyzzyxw
27. 03. 2011 18.11
Ženska je novinarjem pokazala tudi kri na stegnih dvomim da je kazala njena stegna v hotelu z vsemi tam okrog z tem da je to muslimanska drzava. modrice in odrgnine pa tam zdaj ni tezko dobit Denar in moc pa kvari ljudi !!!
Et54678
27. 03. 2011 18.08
za tiste s pripombami, da ženska izgleda nepoškodovana, če morda ne znate brati: "Dopisnica katarske televizije Al Jazeera pravi, da jim je ženska pokazala modrice in odrgnine,...Ženska je novinarjem pokazala tudi kri na stegnih."
povemvsem
27. 03. 2011 17.55
niona. mogoče bankovce.
jalapeno
27. 03. 2011 17.14
kaj pa bi ta ženska imela od tega, če bi si posilstvo izmislila?
Principat
27. 03. 2011 17.10
-------- a ja / v sloveniji pa so takšne stvari odigrane na bolj prefinjen način ---- le skrito kamero kakor Thalerju pa bo gradiva za deset let --------------- včasih je sfiliziaran mobing veliko hujši
Magdalena Sara
27. 03. 2011 17.08
wxyzzyxw
27. 03. 2011 17.07
kot se men zdi da folk ne obsoja zenske ampak obsoja to da mediji hocejo to prikazati kot resnico. Saj veste kako to gre....vloga zenske v islamskem svetu ter brez pravic in tralala. In je nekdo to izkoristil. In helena08 zal mi je da si morala to skozi dat....upam da baraba sedi nekje na hladnem. aaaaaaanja ti pa malo bolje preberi komentar helene in ce ga ne bos prvic razumela ga preberi trikrat ce pa se takrat ne bo slo pa ugasni PC.
bozemili
27. 03. 2011 16.42
ubogaaa zenska :(
geishha
27. 03. 2011 15.37
O moj bog, boga ženska, kaj je morala pretrpeti in bog ve kaj zdaj trpi.