Tujina

FOTO in VIDEO: Poplave prizadele Anglijo in Škotsko, na pomoč priskočila vojska, družino reševali s helikopterjem

London, 06. 12. 2015 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sever Anglije in nekatere dele Škotske so prizadele poplave. V mestu Carlisle je pri evakuaciji pomagala vojska. V Angliji je več deset tisoč domov ostalo brez elektrike. "Moje misli so s tistimi, ki so jih prizadele poplave," je sporočil premier Cameron.

Več delov Velike Britanije so po divjanju neurja Desmond z obilnim deževjem in vetrom prizadele poplave. Najhuje je v okrožju Cumbria na severozahodu Anglije. 

Britanski vremenoslovci so sicer umaknili rdeče in oranžno vremensko opozorilo, a še vedno ostaja rumeno opozorilo za severozahod Anglije in jugozahod Škotske.

Močni nalivi so povzročili poplave, številne ceste so bile zaprte, več deset tisoč domov je ostalo brez elektrike na severozahodu Anglije. Prekinjene so bile tudi številne železniške povezave.

V mestu Carlisle v okrožju Cumbria je na pomoč pri evakuaciji priskočila celo vojska. Družino, ki je ostala ujeta v hiši, so reševali s helikopterjem. V mestu je poplavljena večina ulic, policija vsem prebivalcem svetovala, naj ne zapuščajo domov. Poplavljena so tudi številna druga mesta v Cumbrii, kjer so evakuirali več sto družin.

Vas Braithwaite je popolnoma odrezana do sveta, saj je most, ki vodi iz vasi, voda popolnoma zalila.

Številni domovi so tudi na Škotskem poplavljeni, padavine pa so povzročile nevšečnosti tudi v številnih delih Irske.

Na severu Irske so morali reševati starejšega moškega, saj je bila njegova hiša popolnoma odrezna od svet. Na severu Londona pa je umrl 90-letnik, ki ga je močan sunek vetra s pločnika zanesel na cesto, kjer ga je povozil avtobus.

Britanski premier David Cameron je na Twitterju zapisal: "Moje misli so s tistimi, ki so jih prizadele poplave. Na terenu so ekipe, ki se trudijo pomagati." Cameron je še zapisal, da bo sklical izredno sejo vlade, na kateri bodo govorili o pomoči žrtvam.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

korintos23
06. 12. 2015 15.18
-5
In kdo bo sedaj za to kriv, Alah ali naš domači bog?
aljoteam
06. 12. 2015 15.24
+9
"Alah" = bog v arabščini, tako da ne vidim razloga, da ga imenuješ arabsko. In mimogrede to je isti, Abrahamovski bog.
tron3
06. 12. 2015 15.32
-2
kori slaba karma, vse se spravlja na njih, je treba dolgove poplačati kolonialne, sedaj pa še narava on pa je itak ta glavna, je nad Vsem, tudi nad Cameronom in kraljico vrlo ter seveda priznanim ekologom Charlesom!!!
123dddd
06. 12. 2015 15.58
+4
aja poplave se niso dogajale pred kolonijami tron3?
tron3
06. 12. 2015 16.24
-2
123 seveda so se in med tudi, toda sedaj jih naj mati narava sesuje, ker kaj drugega tudi niso vredni!!! Cameron in kraljica ter njen nebogljeni in zapiti sin, so jo pripravljeni celo napasti, sem zasledil!!!