Tujina

FOTO: Hiša človeka, ki se je hotel skriti pred svetom

Abotabad, 04. 05. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Še./N.S.
Komentarji
79

Čeprav naj bi bilo bin Ladnovo skrivališče nekakšna vila, pa niti ni tako. Poslopje je bilo močno zavarovano, a tudi notranjost je precej asketska in celo zanemarjena. Najbolj iskan človek je živel v zaraščeni hiši z dotrajanimi okni.

Oblasti so predstavnikom medijev in lokalnim prebivalcem dovolile vstop na posestvo, na katerem se je do smrti skrival vodja teroristične organizacije Al Kaida Osama bin Laden. Niso pa jim dovolili vstopiti v samo hišo, ki stoji na posestvu in v kateri se je do nedavnega skrival najbolj iskan človek na svetu. Tako so v medije prišle tudi podrobnejše informacije o samem posestvu.

Zgradili so ga leta 2005 v mestnem predelu Bilal Town v kraju Abotabad, ki je približno 50 kilometrov severno od Islamabada. Njegova vrednost je ocenjena na približno milijon dolarjev, je pa posestvo približno osemkrat večje od povprečne velikosti domov v Bilal Townu.

Novinar pred poslopjem, v katerem je živel bin Laden.
Novinar pred poslopjem, v katerem je živel bin Laden. FOTO: Reuters

Celotno posestvo obdaja od 3,5 do 5,5 metra visok zid, na katerem je nameščena še bodeča žica. Tudi nekateri deli poslopja, v katerih je bin Laden živel z družino, so za večjo varnost od drugih delov  ločeni z dodatnimi zidovi. Vstop v poslopje je možen samo skozi dvojna varnostna vhodna vrata.

V hiši niso imeli ne telefonskih linij ne interneta, redno pa so sežigali vse odpadke, da bi prikrili kakršno koli povezavo, ki bi lahko sovražnike pripeljala na sled vodji Al Kaide. Po navedbah novinarjev, ki so vstopili v poslopje, je na nekaterih mestih videti sledi gorenja, kar bi lahko bilo posledica eksplozije ali spopadov, sama glavna hiša pa naj bi bila nedotaknjena.

Vendar naj ne bi šlo za ''vilo'', kakršno si predstavljamo ob tej besedi. Po navedbah novinarjev je namreč glavna hiša delovala dokaj zanemarjeno. Bila naj bi precej zaraščena in tudi okna naj bi bila potrebna popravila. ''Ni videti kot hiša človeka, ki živi v razkošju. Videti je kot hiša človeka, ki se je hotel skriti pred svetom,'' je dejal dopisnik britanskega Sky Newsa.

Ilustracija poslopja, ki jo je izdelalo ameriško obrambno ministrstvo.
Ilustracija poslopja, ki jo je izdelalo ameriško obrambno ministrstvo. FOTO: Reuters

Tamkajšnji prebivalci in sosedi so povedali, da je le redko kdo stopil iz hiše, vendar se jim to ni zdelo nič sumljivega in nikoli se jim ni posvetilo, da bi lahko v soseski živel kak terorist, kaj šele vodja Al Kaide. Kot pravijo nekateri sosedje, so enostavno mislili, da se držijo bolj zase, ker so verni ali ker jim je bila preprosto najljubša lastna družba.

Abotabad so sicer ustanovili Britanci kot svojo vojaško postojanko, zato je še zdaj po mestu videti ostanke kolonialne preteklosti tako v arhitekturi kot v vrtovih in cerkvenih zvonovih. V mestu namreč živi velika krščanska manjšina, delujejo pa kar tri cerkve, prezbiterijanska, anglikanska in katoliška. Vendar, kot so zapisali v turističnem vodniku Lonely Planet, v Abotabadu razen menjave lokalne valute za ekskurzijo v dolino Kagan turist ne bo našel veliko razlogov za zadrževanje. Kljub temu omenjeni vodnik predlaga osem hotelov in šest restavracij za morebitne obiskovalce tega zdaj svetovno znanega kraja.

Moški, ki je kupil zemljo, je v priporu

Moškega, ki je kupil zemljo v Pakistanu, kjer so nato zgradili poslopje, v katerem je živel Osama bin Laden, so aretirali, piše Sky News. V pripor so ga odpeljali po tem, ko so v javnost prišle podrobnosti o uspešni ameriški akciji. Novinar Sky News, ki je v Abotabadu, je povedal: ''Vir, s katerim sem govoril zjutraj, je povedal, da so informacije o natačno tej posesti z ZDA delili že leta 2009. Obstajajo poročila o sumljivih tujcih v mestu.''  Dodal je, da so mu viri iz pakistanske obveščevalne agencije povedali, da so z ZDA informacije o tem, da na posestvu živita bin Ladnova žena in sin, delili pred pol leta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (79)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

abyx
05. 05. 2011 10.42
poslopje je videti staro več kot 50 let ne pa 5
StaR24
05. 05. 2011 10.22
T-one, kdo si ti?
LXG
05. 05. 2011 09.19
-1
T_one
05. 05. 2011 08.22
-1
@mobbdeep Da boste vedeli, kdo je na vrhu piramide illiminatov, boste morali malo raziskati povezavo Zionisti, Babilon, Salamonov tempelj, Farizeji, Vitezi Templarji, Vatikan, Jeziuiti, Rozenkrojcerji, Illuminati, prostozidarji, Ordo Templar Orientis, itd.; in boste lahko na koncu ugotovili, da je struktura vladanja na našem planetu: na vrhu Vatikan (General Jezuitov, Kardinali, Papež) in Jeruzalemski Zionisti; pod njimi Jezuiti (ki upravljajo vsa tajna društva, katerih vse člane veže (tudi) članstvo v prostozidarstvu), potem so tukaj "kraljevske družine" in glavni bankirji - 13 glavnih krvnih linij (ki izhajajo iz Babilonske Kaldejske Dinastije (Habsburg, Van Krupt, Rockefeller, Rothschild, Romanov, itd.)), ki so vladali tudi v Rimskem Imperiju. Vse te, čisto vse, veže prostozidarstvo. Prostozidarji so VSI pomebnejši Cerkveni (škofi, kardinali, rabini, ..) in Državni (politiki, tajkuni, "kraljevska kri", slavne osebe, itd) "dostojanstveniki" v VSEH državah sveta in VSEH religijah sveta. Ker pa je na vrhu vse pod kontrolo Vatikana, ki preko Jezuitov upravlja vse (ostale) prostozidarje, so torej "prostozidarji posredno pod kontrolo Vatikana - Vatikanskih Zionistov (in Jeruzalemskih Zionistov) (beseda "Zionist" se uporablja za tiste, ki se imajo za "sinove in hčere neba (Zion = nebo)", torej "potomce boga", ki smatrajo, da je njihova božanska pravica vladati, torej ljudem - čl-ovcam vladajo (razen tistih, ki te psihopate na jeb_mo za pet para, ker se zavedamo, da kaj takšnega kot "božanska pravica vladati" ne obstaja, sploh pa ne za te prostozidarske krvoločne genocidne demone). Da je pa vpliv cerkeve vedno slabši, pa je v njihovem planu, saj nameravajo uničiti vse svetovne religije, da bi lahko potem uvedli Eno Svetovno Religijo - Luciferjanstvo oz. reinstitucijo Babilonske religije žrtvovanja ljudi njihovim "bogovom", kot so to počeli v Babilonu (biblijska pripoved o Abrahamu in Izaku), v Salamonovem Templu. Zato pa Vatikan načrtuje ponovno gradnjo (oz. že morda gradi) nov Salamonov Tempelj na območju nekdanjega Babilona (današnji Irak). Ali pa ste morda mislili, da so škandali pedofilije v "cerkvi" v zadnjih časih slučajno prišli v javnost prav zdaj ko skušajo uničiti vse religije, čeprav se to dogaja v stotisočerih, če ne celo milijonih, primerih že stoletja, in da ZDA slučajno izvaja križarsko vojno proti Islamu oz. "Islamskim skrajnežem"?!! Nekateri ljudje so pa res naivčine!!! Pojma nimajo kaj se zadaj v resnici plete! To se bodo v naslednjih letih čudvali (@godla ; ja, "čudvali" tudi ni slučajno pismena napaka), na njihovo žalost!!
T_one
05. 05. 2011 08.19
-2
@Rockyboy Če verjamete tem pravljicam, je to vaš problem. Kolikor tisti, ki poznajo antične Babilonske tradicije, vedo, praznuje "elita" ta praznik že od časov Antičnega Babilona, od nekje 2000 let pr. n. št.; je pa za njih to praznik posvečen Baalu (oz. Belu) - Babilonskemu bogu sonca, po katerem je tudi Babilon dobil ime ("Ba-bel" - "vrata k bogu" - po slovensko: "Babilon"). 1 Maj je za njih praznik ognjenega žrtvovanja, ki ga praznujejo med zimskim in poletnim sončnim obratom. Medtem ko je praznik, ki ga ljudje poznamo kot "božič", pravzaprav praznovanje zimskega sončnega obrata, ko sonce 21 decembra doseže najnižjo točko na nebu, ostane na tem nivoju nekaj dni, nato pa se na 25 oz. 26. december začne ponovno dvigovati, kar oni imenujejo "ponovno rojstvo sonca". Seveda so te praznike nam uturili kot "praznik dela", "kristusovo rojstvo", ali kak drug "tralala", vendar pa je dejstvo, da praznovanja na te dni izvirajo iz Babilona iz obdobja okoli 2000 - 1000 pr.n.št. Prvi maj pa je, čisto slučajno tudi datum, ko je jezuit Adam Weishaupt ustanovil Bavarske illuminate. Aja, Jmmanuel i.e. Emanuel ("napačno znan kot "jezus kristus") pa se je rodil 3 februarja, ne pa 25 oz. 26 decembra; torej da ne boste spet pametni kaj takrat pravzaprav praznujemo. Da boste pa vedeli kako mu je bilo prav ime, pa vprašajte kakšnega župnika, ali pa si preberite v bibliji odlomek Isaija 7.14.. Razloge, ki ste jih našteli, glede praznovanja 1. Maja, pa menim, da, če začetek praznovanja Beltana iz 2000 pr.n.št. predatira vse tiste razloge, ki ste jih vi navedli, pa to ne pomeni drugega kot to, da so nam svoje praznike samo uturili pod temi prevarami; ali pa mislite da se slučajno praznujejo na isti datum?!!. Vse praznike, ki jih praznujemo pa so pravzaprav njihovi - Babilonski prazniki, le da so jih preimenovali, da ljudje tega ne bi spoznali. Na primer; "Marijino vnebovzetje" izvira iz "vnebovzetja Babilonske kraljice Semiramide" (ki je v Babilonu bila znana tudi kot Europa - "ženska z 12 zvezdami okoli sebe", Britagnia, Columba, Ištar (Estere), "Nosilka baklje" - Lady Liberty (kip svobode)), za katero velja pravljica, da se je nekega dne spremenila v laboda (labod = columba) in odšla v nebo"; medtem, ko vnebovzetje Jmmanuelove matere Marije nima nobene biblijske osnove, ampak je Marija umrla v gorah Afganistana, na poti v Indijo, kamur se je z družino vračal Jmmanuel, potem ko je komaj preživel poskus umora na križu. Prav tako je "velika noč" praznovanje Semiramide - Ištar - Estere - "Easter", ki je v Babilonu predstavljala tudi boginjo plodnosti, zato pa se zajčki in jajca uporabljajo (kot simboli plodnosti) v času "velike noči", ostalo pa je pravljica za otroke. Če bi pa radi vedeli kaj je v Babilonski religiji predstavljal papež, pa malo pogugljajte na besedo "Dagon" in "Mitraism" ("Mitrejstvo"). Če (še) tega ne veste, to ne pomeni, da temu ni tako!!!
vettel
04. 05. 2011 20.07
in živel bo srečno do konca svojih dni v obljubljeni deželi imenovani amerika.....
lolipoly
04. 05. 2011 19.39
@Mclaren87 Ja ce imas dvom o tem, ti naj posljejo slike ali kaj? Ce bi imel kaj v glavi takih reci nebi omenjal, ker so smesne , se pokaze kako malo znanja imate ali ste pa tako ignorirani, da resnice ne morete sprejeti.
upornik007
04. 05. 2011 19.37
lolipoly si ti zenska?
lolipoly
04. 05. 2011 19.34
@TV-Mind Kontrol Hehe tebi in podobnim se lahko smejem,,,ko primerjas Filme z realnostjo, tam so igralci , in sledijo in govorijo, kaj jim je napisano...Dragi moji realno zivljenje je popolno nekaj drugega in nima nobene veze z Holi woodom. Zato je tako, ker res gledate prevec holiwoodskih filmov. Tudi dokumentarci niso vedno tako , kot jih prikazujejo, je zmeraj se zrezirano, tako, da izpade lepse ali slabse, ce nisi ocividec dogotka nikoli ne ves kaj je prava resnica.
T_one
04. 05. 2011 19.25
-1
@godla Ali si res mislila, da je ta "napaka" slučajna? Zame je človek, ki se predstvlja pod lažnim imenom "Barack Hussein Obama", Obmana (kar bi v nekem jeziku pomenilo kot "Prevara") kajti njegovo pravo, rojstno ime je Barry Soetoro; zato mu pravim Obmana, ker je en velik prevarant, on in vse skupaj v povezavi z njim!! On je tudi tisti biblijski "Črni Princ", kot so to poprej že bili Napoleon, Hitler, Stalin, Mao in "dumbya" Bush; le da je Obmana zadnji "Črni Princ", ali kot ga prostozidarji imenujejo "the One", preko katerega skušajo doseči Fašistični Suženjski Nov Svetovni Red.
Roth
04. 05. 2011 19.16
upornik007 kako si ti duhovit. Kar pokam od smeha!!
upornik007
04. 05. 2011 18.54
osama bin laden je ravnokar odsel od mojga doma se zahvalil za caj in da mu je bil zelo vsec zdaj gre proti letaliscu in naravnost v belo hiso ker ima tam se ene opravke potem pa bušiju na ranc na private party
Bosta1
04. 05. 2011 18.47
Bina tam nikoli ni bilo........
KR2007
04. 05. 2011 18.44
pa tudi tale zid je v 7 letih precej razpokal... sumljivo
KR2007
04. 05. 2011 18.41
precej so poselili območje od leta 2004-2011
1adler
04. 05. 2011 18.23
naj se svet res končno očisti grešnjkov
mclaren87
04. 05. 2011 17.37
Aja še to Američani so že 40 let nazaj pristali na luni, če kdo še ne ve ;)
TV-MindControl
04. 05. 2011 17.18
lolipoly ti nikoli nisi slišal za hollywood? lep primer forest gump film , Lyndon B. Johnson 36th President of the United States podeli nagrado forestu.in praviš da priznanje osame nemore bit zrežirano,moralo je bit ker je binček vmrl decembra 2001.to ne trdi noben teoretik zarote ampak Dr. Steve R. Pieczenik.sam lahko poguglaš.
TV-MindControl
04. 05. 2011 17.09
janez6b je dobu minuse?pa kliknite na fbi-jevo stran pa pogledajte.nikjer ni omenjenega 9/11.ali čakate da vam objavijo na 24 ur
Northwest
04. 05. 2011 16.55
Ma use skp je en lari fari,tako kot tisto o 11/9.