Tujina

FOTO: Helikopter dvignili iz reke

New York, 10. 08. 2009 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Preiskovalci so iz reke Hudson dvignili strmoglavljeni helikopter, še vedno pa je v reki v New Yorku manjše letalo, ki je trčilo s helikopterjem. Medtem so našli še dve trupli ponesrečenih.

Po sobotnem trčenju manjšega letala in helikopterja nad reko Hudson v New Yorku so preiskovalci v nedeljo popoldan po krajevnem času iz reke dvignili razbitine helikopterja, medtem ko letalo še iščejo. Prav tako so našli še dve trupli od devetih ljudi, ki so bili v času trka na krovu obeh. Skupno so tako doslej našli že sedem trupel, dve pa še iščejo.

So pa medtem že sporočili identitete žrtev, za katere so že kmalu po trku domnevali, da nihče ni preživel nesreče. Po poročanju ameriškega CNN so bili na krovu helikopterja znamke Eurocopter podjetja Liberty Tours 32-letni ameriški pilot in pet Italijanov iz Bologne, med njimi tudi dva najstnika. Na letalu znamke Piper PA 32 pa so bili 60-letni lastnik in pilot iz Pennsylvanie, njegov 49-letni brat in bratov 16-letni sin.

Razbitine helikopterja so potegnili na kopno, kjer jih bodo sedaj natančno pregledali.
Razbitine helikopterja so potegnili na kopno, kjer jih bodo sedaj natančno pregledali. FOTO: Reuters

Helikopter je poletel s heliporta na zahodni strani Manhattna. Tam je pilot, ki je helikopter napolnil z gorivom, opazil, da se helikopterju približuje letalo, zato je po radijski zvezi skušal na to opozoriti tako pilota helikopterja kot pilota letala. Kot je dejal policijski komisar New Yorka Ray Kelly, je bilo očitno že prepozno. Letalo, registrirano na podjetje LCA Partnership iz Pensilvanije, je bilo sicer na poti z letališča Teterboro v New Jerseyju v Ocean City prav tako v New Jerseyju.

Po besedah očividcev se je letalo zaletelo v helikopter, ki se je razletel na kose, ki so se raztresli nad reko in nad delom obale New Jerseyja, zaradi česar je moralo več ljudi, ki so bili tedaj ob reki, zbežati na varno. Nekatere priče trdijo, da se je letalo približalo helikopterju od zadaj, poleg tega pa naj bi desno krilo letala udarilo ob helikopter. Letalu naj bi odtrgalo krilo in je prav tako strmoglavilo v reko.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spartanec90
10. 08. 2009 14.06
sama pločevina...
mattjager
10. 08. 2009 13.41
V ameriki je vsemogoče! Čudi me in bojim se ko jim bo kaka atomska ušla in kam bo priletela. Sprožil pa jo bo nevede in nehote kak novorejenček! :)
igor_zmaj
10. 08. 2009 13.31
Dejte take novice raj zaprt za komentarje
flozo
10. 08. 2009 12.35
Kak sta se lahko zaletela helikopter in manjše letalo mi še zdaj ni jasno... kaj slepa pilota? :S