Tujina

FOTO in VIDEO: Gasilci se borijo z ognjem v Koloradu

Denver, 25. 06. 2012 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ameriški zvezni državi Kolorado gasilci krotijo kar osem požarov v naravi. Zaradi požara, ki se je približal mestu Colorado Springs, so morali evakuirati najmanj 11.000 prebivalcev in turistov.

Gasilci v ameriški zvezni državi Kolorado se še vedno borijo z najhujšim obdobjem požarov v naravi v zadnjem desetletju. Blizu nacionalnega parka Rocky Mountain je ogenj uničil 21 počitniških koč, v nedeljo pa so ognjeni zublji zaplesali blizu mesta Colorado Springs. Evakuirati so morali najmanj 11.000 prebivalcev in turistov. Na pomoč pa je priskočil veter, ki poganja ogenj stran od mesta.

V nedeljo je prav tako izbruhnil požar 70 kilometrov stran od mesta Denver. Do zdaj je požganih 25 hektarjev, evakuirali pa so okoli 100 ljudi z območja kraja Elbert.

Kolorado se bori z osmimi požari v naravi in guverner John Hickenlooper je dejal, da pomaga kar polovica celotne protipožarne zračne flote, ki jo premorejo ZDA. Največji požar pri Fort Collinsu severno od Denverja, ki gori že mesec dni, je uničil 305 kvadratnih kilometrov površin in 191 zgradb.

Z velikim požarom v naravi se še vedno bori tudi zvezna država Nova Mehika. Dva požara sta se združila 16. maja in na zahodu države daleč od poseljenih območij uničila 1200 kvadratnih kilometrov površin. Ta požar je zdaj omejen v skoraj 90 odstotkih kakor tudi požar na vzhodu države blizu mesta Ruidoso. Gori tudi v Utahu, Kaliforniji in Arizoni, vendar v manjšem obsegu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.