Tujina

FOTO: V zadnjem trenutku so jih rešili iz avtomobila, plavajočega v vodi

London, 24. 11. 2012 22.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vreme ne prizanaša Britancem. Več delov države je zajelo močno deževje, ki ga spremlja še veter. Ljudje rešujejo premoženje, pomagajo jim številni reševalci. Neurje je že terjalo življenja.

V Veliki Britaniji se v več delih države borijo z močnim deževjem. V Cornwallu in Devonu je v enem samem dnevu na primer padla polovica povprečne mesečne količine dežja, kar je močno dvignilo gladino rek in potokov.

Nedeljo bodo v strahu pred vodno ujmo preživeli v Cornwallu, Devonu in Walesu, potem pa se bodo padavine pomaknile proti severovzhodu, London naj bi dosegle v ponedeljek zjutraj.

A tudi potem se vreme na Otoku še ne bo umirilo, obilnemu deževju naj bi namreč po mnenju britanskih vremenoslovcev sledila občuten padec temperatur in sneg.

Težave povzročajo tudi zemeljski plazovi, ki so zaprli več cest, enemu od plazov, ki se je vsul na cesto, pa sta komaj pobegnila domačina v Bathu.

Manj sreče je imela trojica starejših potnikov v avtomobilu, ki ga je pri Warwickshiru v reko odnesla deroča voda. Šele po več deset metrih so reševalci uspeli vozilo ustaviti, da so rešili potnike. Ti so bili, ko so jih izvlekli iz vode, močno podhlajeni in prestrašeni.

Trojico so iz deroče vode rešili zadnji trenutek.
Trojico so iz deroče vode rešili zadnji trenutek. FOTO: Reuters

Še vedno pa niso našli moškega, ki se je zjutraj s prijatelji vračal s pivskega pohoda, ko jih je na mostu presenetila deroča voda. Prijatelji so slišali pljusk, zato menijo, da je padel v reko. Iskalna akcija doslej ni bila uspešna. Več žrtev so terjale tudi prometne nesreče, ki so se zgodile zaradi slabega vremena.

Močan veter, ki je prav tako spremljal obilno deževje, pa je poškodoval več objektov in podiral drevesa, eno od njih je poškodovalo dve dekleti.

Reševalci na prizadetih območjih sicer delajo s polno paro, bolnišnice so polne, zato so ponekod na pomoč priskočili tudi zdravniki iz drugih delov države. Je pa nekaj pritožb na domnevno prepozne odzive oblasti in slabo protipoplavno zaščito.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.