Tujina

FOTO: 9 podob življenja potem, ko so razstrelili daljnovode: ni pouka, trgovine so zaprte, ulične svetilke so ugasnile

Sevastopol, 23. 11. 2015 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so neznanci - domnevno gre za proti ruske upornike - razstrelili daljnovode, ki so elektriko iz Ukrajine dovajali na Krim, polotok ostaja zavit v temo. Na območju, kjer vladajo izjemno napeti odnosi, so namreč težave tudi s tem, ali se delavcem elektro podjetja omogoči dostop ali ne.

Potem ko je zaradi napada na električne daljnovode brez elektrike na Krimu ostalo več kot 2 milijona ljudi, večina dva dni kasneje še vedno nima elektrike. Za številne so edini vir svetlobe v večernih in nočnih urah sveče, nekaj javnih ustanov in objektov uporablja agregate.

Kot poroča sputniknews.com so oblasti na teren poslale okoli 100 ekip s 500 dizelskimi agregati, ki rešujejo najnujnejše situacije tam, kjer je elektrika nujno potrebna. Uvedli so tudi ukrepe za varčevanje z energijo, kar v praksi pomeni, da so danes šole in trgovine ostale zaprete, ulična razsvetljava ugasne ob 22.00, takrat vrata zaprejo tudi zabavišča.

Ukrajinsko energetsko podjetje Ukrenergo je sprva sporočilo, da bodo poškodovane električne vode popravili v treh ali štirih dneh, a se je to izkazalo za precej bolj zapleten projekt, saj uporniške skupine delavcem najprej niso dovolile dostopa do vodov na polotoku, ki si ga je po izbruhu nemirov v Ukrajini, priključila Rusija. Danes je predstavnik ene od skupin sporočil, da dostopa ne bodo več omejevali. Zaradi poškodovanih vodov so sicer tudi težave z energetsko oskrbo nekaterih delov Ukrajine.

Krimske oblasti so borce, ki so razstrelili vode, obtožile, da so zagrešili teroristično dejanje, dodali pa so tudi, da ne pričakujejo, da bi "ukrajinske oblasti zaradi dogodka koga kaznovale". Krim kljub odcepitvi sicer v številnih pogledih še naprej ostaja močno odvisen od Ukrajine.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rissp1
24. 11. 2015 08.45
"proti ruski uporniki" hahaha, smešni ste že... Gre za "DESNI SEKTOR", ki ga v ostalih člankih smatrate za "domoljube", "del ukrajinske vlade" (kar tudi so) ter ne vem če ste zraven omenili da na isti dan je "URADNA UKRAJINKA VLADA" (beri:režim) uvedla popolno zaporo za vozila proti Krimu, da bi s tem ukinili dobavo hrane,itd. Da vas ni sram, da ste tako pristranski pri pisanju (prevajanju) teh kvazinovic. "protiruski uporniki" hahaha.... Gre za TERORISTE, ki so ravno ob začetku mraza s TERORISTIČNIM DEJANJEM ukinili gretje, razsvetljavo,itd,itd. Glede na to da Krim smatrajo za SVOJEGA, so to storili SVOJEMU LJUDSTVU... Vojašnice,kjer so "ruski vojaki" DELUJEJO, IMAJO GRETJE IN ELEKTRIKO,, imajo SVOJE GENERATORJE, LJUDSTVO NA KRIMU PA NIMA. Torej so ti vaši "protiruski uporniki" napadli svoje ljudsvo... Sem se smejal ko sem bral vaše kvazinovice vedno, ampak s telim izrazom "protiruski uporniki" pa ste šli malo predaleč s prozornostjo v pristrankosti...
Bruhalnica24
23. 11. 2015 20.46
+2
Če bi Pro Ruski uporniki z avtom v ovinku podrli ulično svetilko, bi naslov na 25 kur bil " Brejking njuzzz Teroristično dejanje....." Podn od podna..
Bruhalnica24
23. 11. 2015 20.44
+4
Neznanci ????? Kaj pa slike, ki so sproti objavljali ??? Dajte no Proplus, to že meji na bolno laganje..Kijevska hunta je uničila Ukrajino, Rothschildi jo imajo v lasti...
kakafonijaprava
23. 11. 2015 18.28
+2
Putko jim bo že vetra dal, k jim bo ukinil plin, bomo videli kaj bodo potem razstreljevali!
Banion
23. 11. 2015 15.45
-4
Rusi bi lahko v enem letu tudi napeljali kak daljnovod iz Rusije ne da so odvisni od Ukrajine še dobro da jim elektrike niso že prej izklopili
dostojevski II
23. 11. 2015 15.06
+11
Teroristi, ki razstreljujejo daljnovode so proti ruski uporniki ?! Še en nov izraz za neonaciste iz Kijeva.
tali?ni tom
23. 11. 2015 19.41
+2
saj so bili tudi v siriji "protiasadovi" uporniki! pa poglejmo danes kaj je ratalo iz terga! ISIS! ampak amerika in njeni hlapci še vedno lapajo o nekih upornikih in protirežimski vojni! jah!
ietsspesiaals
23. 11. 2015 12.42
+2
teroristično dejanje res noro kam gre ta svet
frufelj
23. 11. 2015 12.18
+5
domnevni uporniki so sebi odsekali električno energijo. A se vam niti spodobnih laži ne da več izmišljevat?