Tujina

Evrotunel obtožuje operaterja in policijo

London, 26. 12. 2009 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teden dni po izrednih razmerah, ko je okrog 2000 potnikov ostalo več ur ujetih v predoru pod Rokavskim prelivom, letijo obtožbe o tem, kdo je kriv in kaj je šlo narobe.

Evrotunel je javno napadel železniškega operaterja Eurostar in kentsko policijo, pristojno za varnost v omenjenem predoru, saj naj med izrednimi razmerami prejšnji konec tedna ne bi ustrezno ravnala. Še več, Evrotunel je omenjeno družbo in kentsko policijo celo okrivil za večurne zamude in nevšečnosti, ki so doletele okrog 2000 ljudi.

Eurostar
Eurostar FOTO: Reuters

Eurostar je namreč po besedah družbe, ki upravlja predor med Otokom in Francijo, pri evakuaciji potnikov, ujetih na vlakih v predoru, ignoriral vse varnostne predpise, poleg tega pa jih tudi niso obveščali o svojih potezah.

Kentsko policijo, ki nadzoruje predor, pa so obtožili, da je opravila vrsto nerazumljivih in predolgo trajajočih pregledov in nadzorov.

Evrotunel je omenjene opazke zapisal v sporočilu, ki ga je na božični dan poslal svojim delničarjem. Dodali so, da za "omenjene napake več kot očitno nismo krivi“.

Mraz in led sta namreč 18. decembra povzročila okvaro na tirih v predoru, zaradi česar je veliko potnikov več ur ostalo ujetih na vlakih. Medtem ko Evrotunel vztraja, da so posredovali hitro, kolikor so le lahko, jih je zasulo ogromno pritožb potnikov, ki so v nevednosti več ur preživeli v temi in veliki vročini.

"Čeprav so bili vlaki v stiku z našimi ekipami, pa uslužbenci družbe Eurostar potnikom očitno niso posredovali nikakršnih informacij,“ so še zapisali v Evrotunelu. Vlak, pristojen za reševanje, je bil pozen, zato ker so ti isti uslužbenci popolnoma ignorirali varnostne ukrepe in potnikom naročili, naj s sabo vzamejo tudi vso prtljago, so dodali.

Medtem ko vsi skupaj še čakajo na rezultate neodvisne preiskave, pa pri Eurostaru zagotavljajo, da varnost potnikov v nobenem trenutku ni bila ogrožena.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
26. 12. 2009 18.31
"Evrotunel obtožuje operaterja in policijo" Me sploh ne preseneča, z operaterji in drugimi pristojnimi je itak vedno križ, kjerkoli kadarkoli. Dandanes se res ne moreš več na nikogar zanest, razen izjem, na koncu vedno ostaneš sam, moraš ukrepati sam. "Evrotunel je omenjene opazke zapisal v sporočilu, ki ga je na božični dan poslal svojim delničarjem. Dodali so, da za "omenjene napake več kot očitno nismo krivi“." To pove veliko, potniki lahko začnejo sklepati, da s v ozadju dogaja kdo ve kaj, in da so bili poskusni zajčki, ali žrtve kdo ve česa, .... ali morda česa ne vemo, kar vedo oni. Mislim, prihodnji dogodki so glede izhoda pod vprašajem, če so za pritojne stvari povezane z denarjem, financami, pomembnejše od potnikov. Dovolj nazorno so pokazali. "Vlak, pristojen za reševanje, je bil pozen, zato ker so ti isti uslužbenci popolnoma ignorirali varnostne ukrepe in potnikom naročili, naj s sabo vzamejo tudi vso prtljago, so dodali." Ne razumem kaj ima prtljaga s tem, ljudje vendarle imajo pravico vzei osebne stvari s sabo. Čudne izgovore imajo. "pa pri Eurostaru zagotavljajo, da varnost potnikov v nobenem trenutku ni bila ogrožena." S čim pa to jamčijo. Stvar je drugo vse manj, kot sumljiva.