Tujina

Evropska komisija posodobila črno listo letalskih prevoznikov

Bruselj, 02. 09. 2010 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
3

Evropska komisija je posodobila seznam letalskih prevoznikov, ki ne smejo leteti v Evropski uniji. Nanj je uvrstila še dva prevoznika iz Gane.

Letalo
Letalo FOTO: Reuters

Posodobitev t. i. črne liste letalskih prevoznikov je bila sprejeta po izrednih ukrepih, ki sta jih sprejeli dve državi članici Unije, ki sta dvema letalskima prevoznikoma iz Gane prepovedali opravljanje letov na njunem ozemlju.

Letalski prevoznik Meridian Airways iz Gane je bil vključen na seznam prevoznikov, za katere velja prepoved opravljanja letov zaradi več zaporednih slabih rezultatov pri pregledih, ki so bili opravljeni na letalih te družbe, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Pri Airlift International iz Gane pa so ob opravljenem pregledu v državi članici rezultati pokazali, da ne dosega mednarodnih standardov. Po tej prepovedi lahko družba opravlja lete v EU le še z enim svojim letalom, gre za letalo vrste DC-8.

Trenutno je na seznamu Unije pet posameznih prevoznikov, za katere velja popolna prepoved opravljanja letov v Evropski uniji, in sicer za Ariana Afghan Airlines iz Afganistana, Blue Wing Airlines iz Surinama, Meridian Airways iz Gane, Siem reap Airways International iz Kambodže in Silverback Cargo Freighters iz Ruande.

Prepoved opravljanja letov pa velja za vse prevoznike iz 17 držav. Gre za skupno 278 družb iz Angole, Benina, DR Konga, Džibutija, Ekvatorialne Gvineje, Gabona (razen treh prevoznikov, za katere veljajo omejitve in pogoji), Indonezije (razen šestih prevoznikov, za katere so bile omejitve v celoti umaknjene), Kazahstana (razen enega prevoznika, za katerega veljajo omejitve in pogoji), Kirgizistana, Liberije, Filipinov, Konga, Sierre Leone, Sao Tome in Principe, Sudana, Svazija in Zambije.

Deset letalskih prevoznikov lahko opravlja lete z omejitvami in pogoji, in sicer Air Astana iz Kazahstana, Air Koryo iz Severne Koreje, Airlift International iz Gane, Air Service Comores s Komorov, Gabon Airlines, Afrijet in SN2AG iz Gabona, Iran Air iz Irana, TAAG Angola Airlines iz Angole in Ukrainian Mediterranean Airlines iz Ukrajine.

Seznam je bil uveden leta 2006 in ga redno posodabljajo, nazadnje je bil posodobljen julija letos. Vendar se včasih vseeno vseeno ne moremo izogniti izbiri prevoznika s črne liste. Preverite, kaj je dobro vedeti v takem primeru.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pijanec22
03. 09. 2010 01.32
@kununurra: pišeš neumnosti. Sao Tome in Principe je povezan s Portugalsko; del Komorski otokov pa je tudi Mayotte, ki je francosko ozemlje in torej za njega veljajo evropska pravila.
Kimberley-Echo
02. 09. 2010 21.49
Res je Squawk, večina niti nima namena leteti v EU. Zakaj bi Sao Principe in Tome letel s prastarim Twin Oterjem v Slovenijo. Kakor tudi Komorski otoki z DC-3, a lahko bi prijavil Kongo Boeing 737, pa zdaj kaj narediti...
skydrol7
02. 09. 2010 19.54
vecina letalskih druzb v Afriki je znana da uporablja nekvalificirane posadke letal in neservicirana letala ki jih tudi imenujejo "letece krste".......