Tujina

Evropska komisija je predlagala skupne evropske obveznice

Bruselj, 23. 11. 2011 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
6

Evropska komisija je predlagala možnost za uvedbo skupnih evropskih obveznic. Kot pravijo, je ta izvedljiva le ob dodatni krepitvi proračunske discipline.

Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso FOTO: Reuters

Evropska komisija je danes v Bruslju predlagala možnost za uvedbo skupnih evropskih obveznic, ki jih imenuje "obveznice za stabilnost", a obenem poudarila, da je ta izvedljiva in zaželena le ob dodatni krepitvi proračunske discipline.

Podrobnosti o kontroverznem predlogu za uvedbo skupnih evropskih obveznic, ki jih nekateri vidijo kot rešitev dolžniške krize, drugi, na primer Nemčija, pa ji nasprotujejo, bosta sedaj v Bruslju predstavila predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso ter komisar za gospodarske in denarne zadeve Olli Rehn.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maks44
23. 11. 2011 21.21
Tam na vrhu EU se že vsem pamet kisa. Uplivni finančniki kot je Monti in Papademos so točno zo želeli. S to potezo bojo imeli še večji nadzor nad njihovim premoženjem in ljudmi. Vse skupaj je popolna *
Odpri.oci
23. 11. 2011 18.07
+2
Zadolženost EU bodo reševali z novim zadolževanjem..... Čisto na nivoju Križaniča ... in Pahorja !!!!!
yarrick
23. 11. 2011 23.27
Daj povej tole mojemu fotru.Prej pri dnevniku je blo nekaj od teh obveznic, pa sme dejal da je reševnanje zadolžitve z novo zadolžitvijo NAJVEČJA NAPAKA ki jo lahk naredi država ali oseba pa me je gledal kot tele v nova vrata.Včasih se sprašujem KOLK so naši starši res odnesli izkušenj iz svojega življenja....
AlternativeFacts
23. 11. 2011 16.25
+2
A bejž no.In kaj bo to rešilo razen en velik NIČ.Kaj pa to da ljudje po evropi masovno dvigujejo svoje prihranke in da so banke zaradi strahu pred kolapsom dvignile donos pri varčevanju.Ali pa,da je od švicarjev (Swiss Bank) pricurljalo,da so to zadnji dnevi €.
yarrick
23. 11. 2011 23.30
O tem se ne sme govoriti, kajti če to povzame kak večji medij bo res konec z evrom. Kaj praviš, kako daleč smo od bank holidays?
mulmar
23. 11. 2011 13.49
+4
Problem nasih voditeljev je, da za boljso prihodnost vidijo resitev v vecji kvantiteti denarja. Ne zavedajo pa se, da denar brez realne podpore v fizicnih dobrinah ni nic vreden. Vsi zakoni, ukrepi, in dokapitalizacije ki jih sedaj izvajajo imajo posledico, da ne jemljejo denarja bogatim, ampak ga jemljejo podjetnikom. Le ti pa pocasi propadajo. Ne pomaga ti triljone evrov, ce te pozimi zebe, ker ni cloveka, ki bi ti za ta kup denarja lahko zgradil dom.