Tujina

Eta udarila, deset ranjenih

Madrid, 21. 09. 2008 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred policijsko postajo v baskovskem mestu Ondarroa na severu Španije je razneslo avtomobil bombo. Deset ljudi je ranjenih.

V štirih desetletjih boja za baskovsko neodvisnost je v Etinih napadih umrlo 800 ljudi.
V štirih desetletjih boja za baskovsko neodvisnost je v Etinih napadih umrlo 800 ljudi. FOTO: Reuters

Trije policisti in sedem mimoidočih je dobilo lažje poškodbe, ko je na baskovskem severu Španije odjeknila eksplozija avto-bombe. Skrajneži so jo podstavili pred policijsko postajo v mestu Ondarroa, sprožili pa so jo ob pol petih zjutraj. Stavba je močno poškodovana, uničenih pa je tudi nekaj avtomobilov.

"Nobenega dvoma ni, da je bil cilj ubiti čim več ljudi,“ je dejal predstavnik lokalnih oblasti Javier Balza. Napadalci – osumljena je baskovska separatistična organizacija ETA – so uporabili kar sto kilogramov eksploziva. Kot je razložil predstavnik policije, so avto ustavili pred vhodom v stavbo, nato pa vrgli molotovko in tako odvrnili pozornost policistov.

Le štiri ure prej je eksplozija odjeknila pred banko v mestu Vitoria. Ranjenih ni, saj so še pravočasno izpraznili območje. Policiste je namreč pred tem v imenu Ete nekdo poklical in jih opozoril. To je Etina običajna praksa, ki pa se je v Ondarroi niso držali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.psiho
22. 09. 2008 14.19
strelec imaš prav glede kosova in jaz to odobravam,še španijo bi razkosal...dos pizdarij je v zgodovini naredila in zato nebi smela ostati velika. srbija pa je od nastanka (da popravim -ŠE DOSTI PREJ) delala pizdarije in še vedno jih dela. jaz bi priznal še vojvodino in sandžak... tako bi boral ravnati civiliziran svet....
strelc12
21. 09. 2008 23.16
d.d... Evropa noče pomagati - ta važn da so Kosovo v trenu oka priznal, Baski bi že zdavnej mogl neodvisnost dobit....Vse se vrača,vse se plača. Kar nej poka, še huje pride...
dr.psiho
21. 09. 2008 19.32
kar naj tolčejo , evropa pa jim noče pomagati-kaže svoj pravi srednjeveški obraz. dati jim je treba neodvisnost od špancev in pravica bi naredila mir. tako......pa se zgodi to kar se dogaja..razpad evrope