Tujina

EU in Velika Britanija začeli pogajanja, prvi dan označili za 'koristen in zelo produktiven'

London, 19. 06. 2017 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Leto dni po odločitvi Britancev, da izstopijo iz Evropske unije, so se v Bruslju začela pogajanja o brexitu. Nekaj dni pred predvidenim začetkom pogajanj sta francoski predsednik Macron in nemški finančni minister Schäuble dejala, da vrata EU ostajajo odprta, če bi si Britanci premislili. A ti so trdno odločenii: "Odhajamo iz EU."

Sedemindvajseterica je že sprejela niz dokumentov, v katerih je opredelila pogajalska izhodišča. Vrh EU naj bi konec tedna potrdil še niz meril za preselitev dveh evropskih agencij - za zdravila in bančne - iz Londona v članice unije.

Združeno kraljestvo in 27 članic EU se je na prvem pogajalskem sestanku o sploh prvem izstopu članice iz unije dogovorilo o organizaciji in prioritetah. Glavna prednostna naloga bo odpraviti negotovosti v povezavi s pravicami državljanov. Glavna pogajalca Michel Barnier in David Davis sta prvo srečanje označila za koristno in zelo produktivno.

Dogovorili so se o datumih, organizaciji in prioritetah, je poudaril glavni pogajalec EU Barnier. Omenil je tri pogajalske kategorije: o pravicah državljanov, finančni poravnavi in drugih ločitvenih vprašanjih.

Struktura pogajanj bo takšna, da se bodo pogajali teden na mesec, preostali čas pa bodo pripravljali stališča in jih izmenjevali, je še pojasnil Barnier.

"Pošten dogovor je mogoč in občutno boljši kot noben dogovor," je še izpostavil glavni pogajalec EU ter zatrdil, da bo delal z Združenim kraljestvom, ne proti njemu.

Svoj pristop je Barnier ponazoril s citatom enega od očetov evropskega projekta Jeana Monneta: "Nisem ne optimist ne pesimist. Sem odločen."

Tudi Britanci se imajo za optimiste

Tudi glavni britanski pogajalec, minister za brexit David Davis je razpoloženje ponazoril s citatom - Winstona Churchilla: "Pesimist vidi težave v vsaki priložnosti, optimist pa priložnosti v vsaki težavi." Oba citata je združil in povzel, da je sam "odločen optimist".

Davis je še sporočil, da bo britanska premierka Theresa May na vrhu EU ta konec tedna predstavila osvežena britanska stališča, čez teden dni pa naj bi objavili tudi podroben dokument s stališči, ki bo britansko izhodišče za dogovor.

Na očitke britanskih novinarjev, da je pristal na vse predloge EU glede strukture in prioritet pogajanj ter ali je to zgodnje znamenje šibkosti, je Davis odgovoril, da ni pomembno, kako začneš, temveč kako končaš pogajanja.

Temeljno pogajalsko načelo EU je postopen pristop: najprej je treba doreči ločitev, nato prihodnje razmerje. V prvi fazi, ločitvenem procesu so v ospredju pravice državljanov, finančna poravnava in meja na irskem otoku.

Ti časi velikih preizkušenj po njegovih besedah vedno znova spomnijo na vrednote in odločenost, ki jih deli Združeno kraljestvo z najtesnejšimi zavezniki v Evropi. "Veliko več je stvari, ki nas združujejo, kot tistih, ki nas razdružujejo," je poudaril.

Davis je pred začetkom pogajanj še poudaril britansko željo, da obe strani pogajanja končata močni, sposobni širiti skupne evropske vrednote in voditi v svetu ter odločni zagotavljati varnost državljanov. "Pred nami je dolga pot, a cilj je jasen - globoko in posebno partnerstvo Združenega kraljestva in EU. Dogovor, kakršnega zgodovina ne pozna," je izpostavil.

Manj konkretna in jasna so britanska stališča. Britanska premierka je napovedovala "trd" brexit, ki vključuje izstop iz notranjega trga, vendar jo je izguba absolutne večine na volitvah močno oslabila. Za vladanje potrebuje podporo severnoirskih unionistov, ki sicer podpirajo brexit, vendar naj bi se zavzemali za mehkejši pristop.

Nekaj dni pred predvidenim začetkom pogajanj sta francoski predsednik Emmanuel Macron in nemški finančni minister Wolfgang Schäuble poudarila, da vrata unije ostajajo odprta, če bi si Britanci premislili. Vendar pa je nato Davis dan pred odhodom v Bruselj poudaril, da prihaja z jasnim sporočilom: "Odhajamo iz EU."

V Bruslju se leto dni po odločitvi za brexit začenjajo pogajanja o izstopu.
V Bruslju se leto dni po odločitvi za brexit začenjajo pogajanja o izstopu. FOTO: iStock

Britanski zunanji minister se nadeja uspešnega zaključka pogajanj

Pogajanja o brexitu se bodo zaključila uspešno in s koristmi tako za Veliko Britanijo kot EU, pričakuje britanski zunanji minister Boris Johnson, ki se danes udeležuje srečanja zunanjih ministrov unije v Luxembourgu. 

"Mislim, da bo celoten proces pripeljal do ugodnega zaključka, s spoštovanjem in koristmi za obe strani," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Johnson.

Čeprav bo po pričakovanjih Johnsona, ki je podpiral izstop države iz EU, veliko govora "o naravi dogovora, o denarju", je po njegovih besedah najpomembnejše "usmeriti pogled proti obzorju" in razmisliti o novi prihodnosti, novem "globokem in posebnem partnerstvu", ki ga želi London zgraditi "s prijatelji".

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
20. 06. 2017 09.02
Evropa se združuje in poizkuša uvesti čim več skupnega od valute in sedaj enotnih cen mobilne telefonije in tako naprej , marsikaj je že uspelo in je tudi dobro ,čeprav za vse se pa ne da reči ,no in Britanija se je pa obnašala kot država v državi ,njihov merski sistem vožnja po levi ,funt in še veliko drugih zadev ,ki jih celotna Evropa ne uporablja ,torej naj gredo v miru in nikoli več nazaj ali pa morda nekoč ko bodo zreli za tako povezovanje ,ker Evropa vseeno ni Commonvealth ,kjer ima Britanija glavno besedo.
flojdi
19. 06. 2017 15.23
.a ,A pol bodo imel samo še Svojo Celino.? .Nič Osvojenih. ?.več.?
Mohiito
19. 06. 2017 12.43
+8
Volan na desni, vozijo po levi in še zmeraj se imajo za nekaj več vrednega, nasvidenje in lepo se imejte.
trumpet2018
19. 06. 2017 13.08
-2
kako veš da je tvoja država velesila, ki se ji morajo vsi prilagajati? vsi avtomobilski proizvajalci morajo prilagoditi svoje avtomobile in prestaviti volan na desno, kar še zdaleč ni poceni.
Zentrum
19. 06. 2017 13.16
+4
Ah ljubček moj, tebi pa res ni jasno, kako ekonomija deluje, kaj? Zaradi mene, če bi si izmislili, da morajo poleg volana desno naprej še imeti dva volana odzadaj in panorama streho na vseh avtomobilih, bi jim z veseljem ugodil. Saj konec koncev stroške takih adaptacij krijejo njihovi uporabniki/potrošniki, ane?
trumpet2018
19. 06. 2017 13.42
-1
ne bo držalo, npr. honda bo ukinila svoj model motocikla CBR600RR, ker ne ustreza najnovejšim euro standardom glede emisij in hrupa, predelava bi bila namreč za njih predraga, pa so raje ukinili ta model motocikla. se pravi stroški predelave so vedno zelo visoki . izdelek mora imeti ustrezno ceno, preračunali so da bi bil prilagojen motocikel za kupca predrag, ti lahko nabiješ ceno, samo tako drag motocikel se ne bo prodajal
Zentrum
19. 06. 2017 20.55
+1
Seveda, ker stroški predelave celotnega motorja na okolju prijaznejši standard so enaki stroškom premika volana z ene strani na drugo. Tebi očitno res ni jasno, kako deluje ekonomija...
trumpet2018
19. 06. 2017 21.20
+2
za izboljšanje emisij ti ni treba predelati celotnega motorja. vprašaj wolkswagen. preselitev volana na desno je kompleksna operacija, ker je tudi armaturna plošča na desni strani, ne gre samo za volan. tudi pedala so na desno prestavljena, elekrični kabli so drugače napeljani itd, to pa ni poceni
Zentrum
19. 06. 2017 21.26
+2
Se pravi je po tvoje Honda kriva, ker noče tvegati z goljufijo, kot je to storil VW? Ali kaj želiš s tem povedati? O ti fuks, ja če pa še moraš premakniti pedala, pa je to čisto drugačna zgodba!!! Jao...
jzkzfzmz
19. 06. 2017 12.10
+6
Preverimo svobodo poisanja resnice! Včeraj so američani sestrelili vojaško letalo Sirske vojske, ki je bombardiralo ISIS. američani so jasno povedali na kateri strani so in naši mediji tega ne poročajo. Kdaj se bo narod zavedal da naši mediji zavajajo narod!? Dejansko naši zadeti politiki, ki ne smejo na čekiranje substanc in naši mediji favorizirajo nasilje! Hvala
290ktober
20. 06. 2017 06.10
-1
felix58
19. 06. 2017 10.44
+2
oni so šli sami...nas bojo morali pa kr vreč
Melaj
19. 06. 2017 10.31
+14
Če kdo misli, da bojo Britanci bolje shajali izven EU se krepko moti. Pokazali so, da so res satelit ZDA. ZDA moti, da so nekatere države v EU kljub krizi, ki so jo povzročili v ZDA napredovale bolj, kot oni sami...in se celo izkopale iz dolga. Donalda skrbi, da bi EU preveč dobro sodelovali z Kitajci in Rusi...In tako naprej. Mladina v Britaniji referendum o izstopu ni jemala resno in se niso udeležili volitev v velikem številu. Starejši pa ravno nasprotno..so se in prav oni imajo v mislih čase iz pred 100 let, ko so prav oni krojili podobo sveta. Toda ti časi so mimo...Mladim so delno pokvarili prihodnost, uspešna tuja podjetja se selijo iz Britanije...Slabo je za nas vse, toda še slabše bo prav za njih. Evropejci imamo prihodnost le, če bomo res združeni in bomo skupaj sami krojili svojo usodo. Moremo združit naše gospodarske interese in moči, moremo okrepiti vojaško obrambo in pedvsem imeti jasno strategijo glede vsega. Balkan je del Evrope, moremo se do njega tako obnašat, ker brez pozornosti na tem območju lahko kaj hitro pride do destabilizacije. In kar me najbolj moti je to, da nekateri še vedno močno ločijo vzhodno in zahodno staro celino...Ne pozabimo, da smo iste rase in precej pobrateni...tako dolgo že, da imamo veliko skupnih korenin. Žal opažam, da tudi zgodovina omenja več ras v Evropi, kot avtohtone. V Evropi je avtohtona samo ena rasa ljudi in sicer belci. Eni nas delijo na Germane in Slovane, pa Franke in Romane,......To niso rase...gospodje zgodovinarji! Med jezikovnimi vrstami in plemeni ter rasami obstajajo velike razlike in jasne razlage. Mi smo eni in ena rasa, ki bi mogla biti sposobna živeti v sožitju.
Uporabnik113189
19. 06. 2017 10.59
+5
Hm, rase.. Sam se poskušam vedno učiti iz narave, ker sem ugotovil da pri vsem znanju ki ga imamo še vedno odkrivamo "novice" v naravi ( ki postavljajo razne teorije na glavo). V naravi pa imamo množice različnih opic, vse so inteligentne (bolj ali manj). Tudi človeška opica ima mnogo različic, se temu pravi rasa ali kultura, ne bi rad ugibal..Je pa dejstvo da smo si različni, da tekmujemo med seboj in da se radi "iste vrste ptiči družimo v jate". Ves ta trud združiti vse v eno samo vrsto, raso, kulturo se je vedno izjalovil in stvari so pobegnile nazaj na naravno pot. Zakaj bi se človek boril proti naravi. Ali ni bolj pametno sodelovati z njo? Le mestni ptiči so izgubili kompas, pa menijo, da je sožitje možno tako da je vse pomešano. V bistvu je tudi to res, vendar da obdržiš to mešanico potrebuješ mnoga sredstva sile, zakonodajo, policijo, vojsko, močan aparat, veliko energije, kar je ekološko gledano delo z visoki ogljičnim odtisom in vodi v težave. Na koncu iz zgodovine vidimo da so vse te umetne civilizacijske tvorbe propadle od inkov, majev, rimskega cesarstva Je bilo pa prijetno živeti v njih ( za nekatere na vrhu). Skratka, KAKO bo to skupno sožitje potekalo v praksi bo potrebno določiti precej natančno, ali pa se bo hišica iz kart porušila.
Uporabnik113189
19. 06. 2017 10.24
+4
Velika škoda za EU je, ker odhajajo. London je kljub vsem starim in zadrtim kolonialističnim nazorom mnogo prispeval k EU. Njihov pogled na zgodbo bi moral marsikoga strezniti. EU komisija ni izvoljena, podlegla je lobijem mednarodnih korporacij, služi kapitalu, ki poskuša uničiti demokratične temelje držav. Če se postavim v njihovo kožo, ko so na otok potem, ko so na široko odprli vrata za migracije pridrveli poljaki, romuni, bolgari več kot pol milijona, da sploh ne omenjamo raznih drugih migrantov, predvsem v islamu vzgojenih, od katerih je danes postal izbran celo župan v Londonu. Jasno zakaj, City in kapital, ki je pritekel v velikih količinah iz bližnjega vzhoda sta dosegla svoje in domačini počasi izgubljajo vse vzvode oblasti. Ubogi otočani so dobesedno preplavljeni in dvomim da bo rešitev preprosta. Ne trdim, da niso tudi sami krivi in prihajajo posledice njihove politike. Zgodba je zelo poučna, kaže na to kaj se zgodi z družbo, ki dovoli da jo preplavijo tuje migracije brez nadzora, uvajanje nekakšne multikulture, ki samo pleni za dobrinami zaradi dobička potrošniške družbe. Gre za normalen odziv, zapiranje meja, nadzor nad priseljevanjem, ker pa EU teh ukrepov ni dovoljevala izstop iz te integracije. Ali se nad dogodki zgražamo ali smo navdušeni je popolnoma vseeno. Gre za naraven pojav, podobno kot tisti, ko segrevaš mleko in ti gre čez lonec, ker si pretiraval. Najmanj kar je, jih ne bi smeli obsojati. Imajo pravico reševati svoje probleme.
frako
19. 06. 2017 10.31
+1
Am klasik, UK je prepravljen od tujih migrantou od kar so bli kolionalna velesila. Sam poljakou niso mel tok, ostalega pa polno. To se zgodi ko prideš recimo v indijo in rečeš vi ste zdej vsi del britanskega imperija, to pomen da gredo lahko brez problema v london.
Zentrum
19. 06. 2017 10.32
+0
Itak, in kaj bo VB naredila po izstopu, nagnala vse tiste grde in nečiste prebivalce iz države? Le na koga me to že spominja...
Uporabnik113189
19. 06. 2017 10.33
+3
Sem pripomnil, da so si tudi sami krivi kar imajo..Mislim da ne bo potrebe, da bi kogarkoli izganjali, migranti bodo ob prvem znaku, da bodo morali trdo garati in se boriti za preživetje pobegnili k nam. Mi jih imamo radi, jim bomo dali stanovanje in socialno.
Die einemaister
19. 06. 2017 10.23
+4
VB, je preživela, fevdalističo evropo, je preživela 1 in 2 svetovno vojno je preživela vzhodni blok, Jugoslavijo, bo preživela EU, ne se bat bol se bojte za vašo postsocialistično regijo, kjer je uz dneva v dan več revežev in večji dolg, angleži se bojo že znajdli ne se bat
trumpet2018
19. 06. 2017 10.39
+6
itak, VB je velesila in tako se tudi obnaša, njih ne bo nihče izsiljeval, mi smo hlapci in temu ustrezno se tudi obnašamo oz. vedno pokleknemo pred Junckerjem, tudi Bulčeva o ničemer ne odloča, odločajo globalisti
modelx
19. 06. 2017 11.57
+2
vb je bila velesila do 1 vojne, potem pa vse na puf. sedaj so kolonija zda
Die einemaister
19. 06. 2017 16.52
+1
hahahaha, kdo govori, država ki je vedno bila odvisna od pufa, in po 25 letih brez pufa sploh osnovnih stvari ni sposobna servisirati, oz država, ki sploh še kapitalizma videla ni
jozefStefan
19. 06. 2017 10.19
+2
Lahko imajo vse ugodnosti.. za dvojno ceno.. konec pogajanj..
Zentrum
19. 06. 2017 10.09
+0
Ne vem, pod katero skalo vi živite, če mislite, da lahko VB v današnjih časih pričakuje enako ali celo boljšo rast brez dostopa do enotnega trga EU? Ali ste popolnoma zaslepljeni oz. živite še v nekih drugih časih, ali pa se sploh ne zavedate bonitet, ki jih imajo članice EU zaradi enotnega trga in prostega pretoka blaga. Plače v VB se že nižajo, pa sploh še niso izstopili! In če bo EU pri svojih pogajanjih neizprosna, lahko pričakujemo velike migracije iz VB, to je dejstvo.
Aijn Prenn
19. 06. 2017 10.17
-1
He he he... A se bodo selili v Sirijo? Bi bilo namreč neizmerno hecno, če bi VB izstopila iz EU, njeni državljani pa bežali nazaj v EU...
Uporabnik113189
19. 06. 2017 10.28
+1
Mogoče pa si angleži velike migracije IZ VB želijo? Mogoče pa je to točno tisti vzvod, ki so ga potrebovali, da se znebijo nadloge. Bodo pač nekaj časa v revščini, tudi za lepoto pravijo ženske moraš potrpeti. Če hočeš kaj doseči moraš tudi nekaj žrtvovati. Mogoče cenije druge vrednote, ki niso samo bonitete v denarju? Gre za vprašanje ali res enotni trg prinaša takšne dobrote in ali ni zanje cena daleč previsoka.
Zentrum
19. 06. 2017 10.31
+2
Aha, me prav zanima, koliko bodo te vrednote vredne, ko bodo njihove plače krepko za nemškimi in francoskimi.
Uporabnik113189
19. 06. 2017 10.43
Očitno ne poznaš njihove zgodovine, ko so se tolkli z nacisti in so imeli nesramno nizek standard, pa kljub vsemu ostali na otoku. Kot da nikoli niso imeli revščine. Šibki bodo pobegnili, kar je za državo odlično, gradijo jo močni in vztrajni. To je tako kot s trgom, danes so cene krasne, jutri pa kriza.. Dober podjetnik mora preživeti vse, šibki pa izginejo. Pa tudi sicer, ne sanjat o nekih dobrih plačah francozov in nemcev. Evropa več hitrosti bo prinesla nekaterim zelo visoke, drugim članicam EU pa hudo revščino. Verjetnost da bomo slovenci med bogatimi ni ravno velika, že danes nas silijo z minimalno plačo, medtem ko imajo avstrijci 4x večje plače..
Zentrum
19. 06. 2017 10.53
Eno je, ko je vojna in je revščina skoraj tako rekoč samoumevna, drugo pa je, ko ti cveti tako ZDA na tvoji desni kot EU na tvoji levi, ti pa stagniraš oz. greš samo navzdol. Ta kriza pa na tvojo žalost ne bo samo odgnala ta "grdih", temveč tudi ta "čiste".
Zentrum
19. 06. 2017 10.56
Sicer pa, kaj ti oz. vam čem razlagati. Počakajmo in bomo videli. Če EU dejansko zapre trg VB oz. uvede stroge ukrepe (sploh, kar se tiče carin in ostalih dajatev), VB tako velika, kot je bila do danes, ne bo nikoli več.
Uporabnik113189
19. 06. 2017 11.07
Mislim da se pogovarjamo o Združenem Kraljestvu, ki še vedno obvladuje precejšen kos sveta..Mogoče so res na videz samo otok, jih pa ne gre podcenjevati, do sedaj so se v zgodovini mnogokrat dokazali kot zmagovalci. Tudi scenarij, da bo VB preživela EU pa ne ni nemogoč. Se strinjam, čas bo pokazal.
Zentrum
19. 06. 2017 12.50
Tudi Rimsko cesarstvo in Otomani so bili zgodovinsko gledano zelo močni, sploh ta prvi so ustvarili največji imperij, kar ga pomni človeštvo. Pa tudi Mongolci so imeli vojsko, ki je niti slučajno nisi smel podcenjevati. In kje so zdaj vsi ti "mogočneži"? VB je svoj vrhunec doživela, bolje, kot jim je šlo v 19. stoletju zaradi kolonij ji brez odprte vojne z velesilami ne bo več šlo, z izstopom iz EU pa je gospodarsko gledano storila samomor.
Zentrum
19. 06. 2017 12.52
Se pa tukaj strinjam z vsemi, ki pravijo, da je za Brexit v večini kriv Bruselj in njihova enostranska politika. Vsiljevanje njihovih kvot in več kot očitno zatiranje kakršnega koli dialoga glede migrantske krize je več kot očitno vzrok za notranje nemire vseh članic. Eno smo že izgubili, evrokrati pa očitno še danes ne dojamejo, da s tako retoriko delujejo destruktivno na celotno unijo.
Las Vegas
19. 06. 2017 10.09
+1
Mi bi šli ven, ampak zaro moramo met še več ugodnosti kot do slej in bože nedaj da bi bli na slabšem.
puspan
19. 06. 2017 10.05
-2
Hvala Bogu pa nikoli več nazaj.
the kop
19. 06. 2017 10.02
+1
adijo in vračajte se več!! pa brez ugodnosti pa izstopu!!
trumpet2018
19. 06. 2017 09.07
+1
angleži prav gotovo ne bodo dopustili da jih izsiljuje neizvoljeni, skorumpirani euro birokrat tipa Juncker, dedič nacistićnega premoženja, preberite si malo njegovo zgodovino, nekaj podobnega kot Soroš, njegov oče si je dobesedno prilastil Luksemburg, to je ta najbolj pokvarjena globalistična elita, ki uvaža begunce in hoće na široko odprte meje. naši troli pa še kar trolajo, seveda ne morejo preboleti poraza komunističnega forest gumpa Corbyna. še boste jokali
Zentrum
19. 06. 2017 09.56
+0
Nehal brati pri "dedič nacističnega premoženja", ker običajno taki, ki pišejo take stavke, naprej nabijajo s populističnimi izjavami.
290ktober
19. 06. 2017 09.57
+1
ojoj ti podpiraš pa Anglijo najbolj kolonijano izkoriščevalsko državo na svetu...odrasti!
trumpet2018
19. 06. 2017 10.15
+5
o tem (junckerjeva mračna preteklost) so poročali vsi alternativni mediji, tudi nekateri mainstream mediji, seveda na 24 ur tega ne boste zasledili. zgodovinsko dejstvo je da so bili junckerjevi starši med tremi najbogatejšimi naci družinami v nemčiji med drugo svetovno vojno, odkrito so podpirali hitlerjevo politiko, njegov oče je bil hitlerjev simpatizer, tudi to je dejstvo, da vas malo izobrazim takole mimogrede, nabijanje je tisto kar vam na silo po grlu navzdol porivajo lažnivi nainstream mediji. če pa ne znate uporabljati googla, pa poprosite kakšnega otroka da vam pomaga
felix58
19. 06. 2017 10.43
upam da si to brebere princ teme...je zlo potreben šolskih ur
modelx
19. 06. 2017 09.03
+11
ok, odidite. samo potem ne že v naprej izsiljevati, da se za vaše gospodarstvo ne sme nič spremeniti v poslovanju z eu!!!!!!!!!! mora se, da boste občutili posledice odločitve.
hotchilipoper
19. 06. 2017 09.05
+5
Saj tega se najbolj bojijo,pa multikulti jih bo uničil
trumpet2018
19. 06. 2017 09.21
+0
hahaha, trolom se spet trga. Juncker izsiljuje VB, ne pa obratno, tako neumnih komentarjev pa še ne. tale pop tv dobro pere, hehe, samo takšnih je čedalje manj, ki temu nasedajo
Die einemaister
19. 06. 2017 10.21
+2
hahaha, VB izvaža u Južno Ameriko , USA,Rusijo, Kitajsko, Indijo, a rabijo v takem primeru EU trg???
trumpet2018
19. 06. 2017 10.29
+4
saj pravim, trolom se trga totalno ,hahaha , je pa Mayeva povedala da bodo pač podpisali individualne gospodarske sporazume z vsako članico eu posebej, s tistimi ki bodo zainteresirani, Juncker pa se lahko samo postavi na glavo, samo to je za naše trole že prezahtevna tema, oni verjamejo samo tistemu, kar jim v grlo nafila 24 ur.
kurva2
19. 06. 2017 08.59
+11
V Evropi referendum o tem ali jim dodelimo sploh kake pravice iz EU ali ne. Osebno vztrajam pri tem da gredo in zapremo vrata brez privililegijev. EU se obetajo boljši časi brez kraljevine.
290ktober
19. 06. 2017 09.58
+1
Debely
19. 06. 2017 08.58
+11
Spokajte. Čimprej.
korintos23
19. 06. 2017 08.45
+7
Gremo Angleži vun, da se več ne bodo te norosti s kombiji in podobnim v EU dogajale.
Die einemaister
19. 06. 2017 08.57
+1
in kaj ma veze to z angleži??? Barbare op apankarsk je wilkomala angelca, ne pa anglei, tako da malo razmišljaj
big_foot
19. 06. 2017 08.43
+13
Spokajo se naj. Pa čimprej seveda brez nekih bonitet... enaka pravila za njih kot kake kitajce.
korintos23
19. 06. 2017 08.43
+12
Čimprej odidite!