Tujina

'Eksplozivna' teorija: Let MH370 so sestrelili Američani med vojaškimi vajami, zdaj pa skrivajo resnico

Kuala Lumpur, 18. 05. 2014 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Le dobra dva meseca po izginotju malezijskega letala se je na policah pojavila prva knjiga na to temo. Odgovorov o tem, kje je letalo, za katerim so se izgubile vse sledi, ne prinaša, postreže pa s precej "eksplozivno" teorijo zarote.

Letalo Malaysia Airlines
Letalo Malaysia Airlines FOTO: Reuters Video

Še dva meseca in pol ni minilo od izginotja malezijskega boeinga 777 na letu iz Kuala Lumpurja v Peking, ko je luč sveta že ugledala prva knjiga o eni največjih skrivnosti današnjega časa. Avtor dela je Britanec Nigel Cawthorne, naslov pa precej predvidljiv – Let MH370: Misterij.

Medtem ko ekipe še vedno prečesavajo območje, kjer naj bi izginilo letalo, za katerim po več kot dveh mesecih niso našli prav nobene sledi, še Cawthorne v knjigi poigrava z doslej ne preveč pogosto omenjano teorijo, da je letalo izginilo potem, ko ga je po nesreči zadel izstrelek, izstreljen med skupno vojaško vajo ameriškega in tajskega letalstva. Vse, kar se je zgodilo potem, pa je le način, kako nesrečo prikriti, trdi Cawthorne.

Trdi, da so preiskavo iz Južnokitajskega morja namerno preusmerili na jug Indijskega oceana, da bi prikrili sledi nesreče. In pravi, da usoda potnikov svetovni javnosti in njihovim svojcem ne bo nikoli povsem pojasnjena.

"So umrli v trenutku, ne da bi se sploh zavedali, kaj se je zgodilo, ali v strahu in bolečinah v ognjeni krogli, ki je z veliko hitrostjo letela proti tlem?" se sprašuje avtor.

Svojo teorijo sicer gradi na pričevanju delavca naftne ploščadi, ki trdi, da je videl letalo, ki je gorelo, približno v času, ko so bile izključene komunikacijske naprave letala. Ploščad se nahaja v neposredni bližini kraja, kjer so bile takrat skupne vojaške vaje Američanov in Tajcev.

Cawthorne tudi ne razume, zakaj pogrešano letalo še vedno iščejo na območju, kjer doslej niso našli ene same sledi – razen, če ne gre za namerno zavajanje.

Na knjigo se je takoj po objavi odzvala družina avstralskega potnika pogrešanega letala Roda Burrowsa. Prav dobrega mnenja o njej nimajo, čudi jih, da je izšla tako kmalu in poudarjajo, da v njej ni enega samega odgovora.

Čeprav ne prinaša odgovorov, skoraj ni dvoma, da bo Cawthorne po zaslugi knjige občutno izboljšal stanje na svojem bančnem računu. Pa ni edini. Na filmskem festivalu v Cannesu družba Rupesh Paul Productions promovira film The Vanishing Act, ki bi naj luč sveta ugledal jeseni, gre pa za zgodbo, ki bo temeljila na izginotju malezijskega boeinga. Sicer le približno, saj filmski ustvarjalci priznavajo, da ni mogoče dosledno slediti zgodbi, ki se še razvija, a tudi oni računajo na številne gledalce.

Prav nič filmsko ni medtem iskanje pogrešanega boeinga. Ob dragem prečesavanju morskega dna s podvodnimi roboti, preiskovalci vedno znova analizirajo zadnje znane podatke o lokaciji in možnih smereh na podlagi količine goriva, ki je bila v rezervoarjih letala v času izginotja. A čeprav je iskanje zamudno in drago, pravijo, da bodo iskali, dokler ne bodo našli odgovorov, ki si jih najbolj želijo prav svojci 239 ljudi na krovu letala.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

to je kr neki
30. 05. 2014 13.41
in zakaj bi se obrnil stran od smeri in letel se sest ur?
asdfghjklqwertz
19. 05. 2014 23.29
-1
Kul ... še ena teorija ... se že veselim naslednje, ko bo.
bozicki
19. 05. 2014 19.55
+2
To je blizu resnice. Pravilno bi bilo - Predsednik ZDA - Barack OBAMA (dobitnik NOBELOVE nagrade "za mir"), je še enkrat, ukazal LIKVIDACIJO "domnevnih" teroristov. Potniki so pač "kolateralna" škoda. Delo je opravil AMERIŠKI DRON!!!! (uporabi DRONOV nasprotuje večina mednarodnih organizacij, ki se zavzemajo za človekove pravice). Pri vsem pa je glavni problem, da je VEČINA potnikov na letu bila državljanov Ljudske republike KITAJSKE. Če bi ZDA priznale "IZVENSODNO LIKVIDACIJO", bi to sprožilo hudo obsodbo s strani LR KIRAJSKE. OBAMA bi pristal na Mednarodnem sodišču za ZLOČINE PROTI ČLOVEŠTVU, družine likvidiranih pa bi zahtevale ENORMNE ODŠKODNINE. Kulisa ZDA in njene DEMOKRACIJE bi se razblinila kot milni mehurček. Pri vsem tem je najbolj smešno, da prav ZDA najbolj obsojajo LR Kitajsko za nespoštovanje človekovih pravic. Same pa pozabljajo, da je procent zaprtih, glede na število prebivalcev, najvišji prav v ZDA. V zaporih je PREKO DVA MILJONA ljudi.
Zombi
19. 05. 2014 18.49
+0
Po slovensko je vsega kriv J.J.
JohannTheTerrible
19. 05. 2014 17.38
-3
Pogrešam teorijo, ki bi vključevala tudi Janeza Janšo.
strel?ek
19. 05. 2014 16.55
+5
povem vam da Ameri imajo prste vmes,brez njih se na tem svetu ne zgodi prav nič,vsak ki malo pozna logiko in politiko Amerike ve da držijo svet v negotovosti,denar je sveta vladar,a oni imajo dolar,in tiskajo ga po potrebi,a ne..
Ramzess
19. 05. 2014 13.29
-4
Na območju izginotja letala je Tajski radar zaznal NLP, prav tako ga je videl nek Angleški pilot, NLP je bil velik 3 kilometre, ki je letalo obdal s poljem, da je izginilo iz zaznave zemeljskih radarjev. Pristanek letala so preprečili, ker je na njem bilo nevarno biološko orožje, zato da bi človeštvo obvarovali pred veliko uničevalno epidemijo. Let MH370 bi lahko postal najbolj uničujoč teroristični napad v zapisani zgodovini. Gre za črn scenarij zemeljske elite, oz. pripadnikov satanistične kabale, v povezavi z nam nenaklonjenih nezemljanov reptilov iz zvezdnega sistema Sirius-B. Na letalu je bilo zelo nevarno biološko orožje, virus v obliki belega prahu. Na Zemljo naj bi že v prejšnjih letih pripeljali iz omenjenega zvezdnega sistema, kot del trgovinske izmenjave med nezemljani in vlado ZDA, ter ga skrili v podzemni bazi na Filipinih. Tokrat so ga hoteli plačanci pretihotapiti v petih zabojnikih na poletu v Peking. Nekje na ozemlju Kitajske v podzemni bazi bi ga naj pričakali reptili iz sistema Sirius-B, bolj znani kot 'ljudje v črnem'. Iz te baze bi ga kasneje razpršili po vsem planetu.
Ramzess
19. 05. 2014 13.32
-6
Nad morjem so to storili zato, ker tam ni bilo prisotnih drugih. Letalo s potniki so prenesli na matično ladjo, ki sicer spremlja dogajanje na BV, Siriji, Koreji, ... Letalo bodo bodo vrnili ob pravem času, kajti čakajo na naslednjo potezo zemeljske kabale. Potniki in posadka naj bi se vrnili živi in zdravi, a kdaj točno, o tem odloča andromedanski svet. --------------------------------------------------------------------------------------- Nam nenaklonjeni nezemljani naj bi imeli za letos pripravljenih še nekaj podobnih scenarijev.
Ramzess
19. 05. 2014 13.35
-4
Kaj je pristalo v skrivni ameriški mornariški bazi Diego Garcia, ki je bila tajno oporišče za vodenje vojne proti Iraku in Afganistanu, in od koder želi kabala v prihodnje napasti Iran. V bazi je pristalo letalo Dvojček izginulega letala, ki je nosilo jedrsko bojno glavo, ... to letalo so poprej natovorili v tej bazi, kasneje se po nenačrtovanem dogodku nad morjem vrnilo vanjo. Obe sta bili na radarju vodeni in prijavljeni pod letom MH370. --------------------------------------------------------------------------------------- Po prevzemu-izmenjavi tovora, kar naj bi se zgodilo v zraku, naj bi kasneje prvo letalo odstranili s potniki vred, drugo z bojnim tovorom pa naj bi poletelo v Haag, kjer je 24. in 25. marca potekal Vrh o jedrskem varovanju, konferenca 53 držav, ki posedujejo jedrsko orožje, brez predstavnikov Kitajske, Rusije in Irana. Vse je bilo pripravljeno, da bi bili za teroristični napad krivi Iranci. Spomnite se na lažni scenarij 9/11, ko so zrušili dvojčka v NY. --------------------------------------------------------------------------------------- A sredi akcije so zavezniki prvo letalo teleportirali, kar pomeni, da je šlo za nujno posredovanje. Drugo letalo, ki je letelo nekoliko za prvim je takoj obrnilo in se vrnilo v bazo Diego Garcia. To je obenem baza, iz katere je ameriška flota 11. marca 2011 povzročila veliko katastrofo v Fukušimi na Japonskem.
Ramzess
19. 05. 2014 13.38
-5
Različne teorije navajajo da gre za: poseg ameriške vojske s tajnim orožjem v opozorilo Ruskemu predsedniku Putinu, nenapovedano odprtje interdimezonalnega portala ali posledice le tega; padec oz. strmoglavljenje letala v morje zaradi domnevnega samomora pilota; umor na letalu prisotnih štirih znanstvenikov, lastnikov patenta za nov revolucionarni semikonduktor, ki ga je naročil sam Jacob Rotschild zaradi pridobitve licence za dragoceni patent, ker je bil njegov avtor tudi na letalu ...Vse to le pravljične manipulacije, gre za številna zavajanja s strani elite oz. kabale. --------------------------------------------------------------------------------------- Skrivne sile, ki upravljajo ameriški vojaško-industrijski kompleks, bančni sistem Zveznih rezerv in vlade ključnih držav, - Kabala in Illuminati -, so s tem dejanjem morda poskušale doseči končni svetovni udar. K sreči jim ni uspelo, kaj če bi jim, bi se zagotovo začela tretja svetovna vojna.
pejtrajspat
19. 05. 2014 14.04
-1
in potem svizec zavije čokolado, joj s čem se nekateri ukvarjajo...
Elias47
19. 05. 2014 12.39
+2
Lepa teorija, ni kaj... A verjetno je še bolj pravilna teorija ta, da so to letalo ugrabile ZDA, in se nahaja v ameriškem vojaškem oporišču Diego Garcija na nekem otoku v Pacifiku. V domovih pilotov so namreč našli simulator, ki je imel cilj ravno to ameriško vojaško bazo, pred nekaj tedni pa je po alternativnih medijih tudi zaokrožila novica, da bi naj nekdo, ki je bil na tem letalu, poklical s svojega mobilnika, in povedal, da se nahajajo vsi ujeti ravno v tej ameriški vojaški bazi Diego Garcija. Na tem letalu je tudi bilo nekaj ton najsodobnejše elektronske tehnologije, skupaj z več kot dvajsetimi, predvsem kitajskimi, znanstveniki, ki so jo razvili. Ti znanstveniki so imeli skupen patent s Firmo antikristovega Zionističnega demona Jacoba Rothschilda, enega "najpomembnejših" ljudi na tem planetu. Sedaj so ti znanstveniki "izginili", lastnik patenta pa je ostala le ta firma Jacoba Rothschilda; zanimivo kajne... kako hitro lahko nekdo preprosto postane lastnik ogromnega bogastva. Podobno, kot je njegov dedek, ko so skupaj z Rockefellerjem in JP Morganom ustanavljali Federalne Rezerve, povabil vse tiste, ki so bili proti, na Titanik, ... potem pa itaq veste, kaj se je zgodilo... skupaj z vsemi tistimi, ki so bili proti Federalnim Rezervam... kapitan Titanika pa je seveda, čisto slučajno, tudi bil jezuit, ki so zapriseženi ulitimativni morilski predatorji Vatikana in ostalih Zionistov.... Poleg tega ne gre pozabiti, da je v času Busheve vlade, pod nadzorom podpredsednika Dicka Chaneya, pri prevozu iz ene ameriške vojaške baze v drugo, "čudežno" izginilo nekaj jedrskih konic... Tako da se lahko to "izginulo" Malezijsko letalo uporabi tudi v druge namene; če veste kaj mislim....Malezija Airlines ima tako linijo v Ukrajino, kot tudi v ZDA....mediji so tudi že na začetku izginotja letala poročali, da bi naj na letalu bila dva Iranca....naprej pa povežite sami... Mislim, da je ta teorija mnogo bolj logična in bližja resnici od tiste opisane v tem članku....
Praškovarit
21. 05. 2014 08.41
+1
kakšn cilj?? Diego Garcija je bil samo eden izmed pristankov, ki jih je "treniral" pilot
Ramzess
19. 05. 2014 12.18
-2
Obstaja še ena teorija, da so ga vzeli nezemljani (človeštvu naklonjeni nezemljani), ker je na njem bilo nevarno biološko orožje, ... letalo in ljudje na njem so sicer na varnem in živi. Tako pravijo.
Elias47
19. 05. 2014 12.42
+0
ne verjamem, da bi se kdo od njih vmešaval, ker bi potem s tem kršil zakon "svobodne volje"... če bi se oni vmešavali že za kaj takšnega, potem bi tudi že zdavnaj očistili ta planet od vsega tega antikristovega Zionistično Masonskega - "elitnega" odpada človeštva...
Ramzess
19. 05. 2014 13.29
-3
Ni tako enostavno, obstajajo meje, sicer bi res kršili zakon 'svobodne volje', a tudi ta ima meje. Človek ne škodi le sebi, oz. ne gre samo zanj, oz. njegova dejanja. Gre nam naklonjene nezemljane proti nam nenaklonjenim, preprečujejo dejanja slednjih.
suzuki bandit1200
19. 05. 2014 12.14
+5
Že od začetka trdim, če nebi amerika imela prstov vmes, bi ga našli že naslednji dan.
?om?
19. 05. 2014 10.21
+0
Dobr biznis za zasluzit
JosipBrozDrugi
18. 05. 2014 22.41
+5
v ozadju je opus dei ali katera druga vplivna loža (vatikan)
tonires666
18. 05. 2014 23.08
+2
vetlan
18. 05. 2014 21.31
+8
seveda so ga sestrelili, na to sem pomislil že od začetka
ubogislovenci
18. 05. 2014 19.33
+4
Nihče ne more zagotoviti, da so živi ali mrtvi...
Jožajoža
18. 05. 2014 17.17
+0
oni lahko, naši zmagovalci leta 45 pa izdajalcev ne bi smeli. zanimve so to teorije.
cekinar
18. 05. 2014 16.28
+14
Sramota za vlade ,ki prikrivajo kaj se je res zgodilo z letalom....,v tisti del oceana ob avstralski obali pa ziher ni strmoglavilo ,kjer ga isčejo že 2 meseca.
Turgensis
18. 05. 2014 15.56
+11
Zanima me, zakaj novinarji objavljate vsako teorijo zarote o tem letalu, ki se pojavi?? Se ne bi raje osredotočili na tisto malo dokazov, ki jih je o tem letu, kot pa da z raznimi teorijami povzročate še večjo bolečino svojcem?!! Vživite se v kožo svojcev umrlih v tej nesreči, ki so bombandirani s takšnimi novicami!
tonires666
18. 05. 2014 23.19
+1
to je njihov namen, ustvarjat strah v ljudeh, veš slika je mal širša, teli ljudje k vodjo svet so obsedeni z demoni, višjedimenzijska bitja, ki se hranijo z človeško energijo-strahom. clovek oddaja frekvenco, strah je negativna emocija in ena izmed stvari s katero se hranijo..to lahko razumeš, če preskočš okvirje učbenikov v javnih šolah, ki je javno pranje možganov, nč druzga. to je mnenje ni tditev
krucyfix
19. 05. 2014 00.22
Hja dokazov je presneto malo, vse kar naj bi bilo po izginotju je od vojaških radarjev in Inmarsata, kapljalo sumljivo počasi in bilo vsake par dni spremenjeno... Meni se zdi najbolj verjetno, da je bilo ugrabljeno in nato sestreljeno pa da nočejo priznat.
tonires666
19. 05. 2014 16.09
njim je useen kaj se je z letalom zgodil, važn da so svojci trpel in še pol oble zravn
Mops_
18. 05. 2014 15.47
+7
R.I.P. vsem potnikom in posadki tega leta
1airbus
18. 05. 2014 15.47
+1
no ,končno spet.
haaaahahahaha
18. 05. 2014 15.46
+1
Zakaj so pa pol zvonil telefoni od potnikov? Če se telefon razleti je cifra nedosegljiva.
Turgensis
18. 05. 2014 15.58
+13
niso zvonili, samo pri medcelinskih klicih se sliši zvok podoben zvonenju, ko telefon poskuša vzpostaviti stik. Nikakor ne vrjemi vsega, kar napišejo novinarji in povejo ljudje. Hildo so tudi videli na letalu za ZDA, pa je bila doma!