Tujina

Eksplozija plinovoda: 11 mrtvih, 100 ranjenih

Bogota, 24. 12. 2011 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi močne eksplozije plinovoda v Kolumbiji je umrlo 11 ljudi, skoraj 100 je ranjenih, uničenih pa je na ducate domov. Vzrok za tragedijo naj bi bilo močno deževje, ki je sprožilo zemeljski plaz, zaradi česar je počila cev.

V Kolumbiji je eksplodirala cev plinovoda. Predsednik Juan Manuel Santos je incident označil za "veliko tragedijo“. "To je res ogromna tragedija. Ta trenutek je 11 ljudi mrtvih, 78 ranjenih, devet ali deset od njih jih je v kritičnem stanju," je dejal med obiskom vasi Dosquebradas, ki leži v zahodni regiji Risaralda. Med ranjenimi je veliko otrok, je še dodal.

eksplozija plinovoda v Kolumbiji
eksplozija plinovoda v Kolumbiji FOTO: Reuters

Eksplozijo cevi s plinom, ki je v lasti državnega podjetja Ecopetrol, naj bi povzročil plaz, ki ga je sprožilo močno deževje. "Odjeknilo je več eksplozij. Gre za rezultat vremena, ki je sprožilo zemeljski plaz, zemlja pa je pritisnila na cev, ki je nato počila,so sporočili iz podjetja.

Lokalni prebivalci so za tiskovno agencijo Reuters povedali, da jih je zbudil močan vonj po plinu, ki jim je oteževal dihanje, zato so ostali v svojih hišah.

Cev je dolga približno 230 kilometrov in povezuje Salgar, središče države, z zahodnimi regijami. Zaloga goriva naj sicer ne bi bila ogrožena, saj sta nedotaknjeni ostali še dve drugi cevi, ki peljeta na zahod.

V Kolumbiji že več mesecev močno dežuje, zaradi česar je umrlo že na ducate ljudi, mostovi, ceste in druga infrastruktura pa je uničena, kar povzroča škodo v milijardah dolarjev.

eksplozija plinovoda v Kolumbiji
eksplozija plinovoda v Kolumbiji FOTO: Reuters

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.