Tujina

Ekološka katastrofa na peščenih obalah Avstralije

Brisbane, 13. 03. 2009 12.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralijo je prizadela ena največjih ekoloških katastrof v njeni zgodovini. V morje je izteklo več kot 42.000 litrov nafte. Premierka Queenslanda je 60 kilometrov obale razglasila za območje katastrofe.

Nekatere najbolj priljubljene avstralske plaže so razglasili za območje katastrofe, potem ko se je na tone nafte razlilo v morje. Oblasti v severnovzhodnem Queenslandu ob tem ostro nasprotujejo nekaterim namigovanjem, da so reagirali prepočasi in da bi ob pravočasnem ukrepanju lahko preprečili ekološko katastrofo. Ob tem so družbi, ki je prevažala nafto, zagrozili z večmilijonsko tožbo.

Morebitne dolgoročne posledice za okolje zaenkrat sicer še niso znane, gotovo pa je, da Veliki koralni greben ni ogrožen, saj je območje onesnaženja južneje od koralne tvorbe.

Zaradi oljnega madeža je umrlo nekaj ptic, vendar pa se razmere lahko hitro poslabšajo.
Zaradi oljnega madeža je umrlo nekaj ptic, vendar pa se razmere lahko hitro poslabšajo. FOTO: Reuters

Divjih živali oljni madež, ki se razteguje po morski gladini in na obale, ni pretirano prizadel, trdijo pristojni. Zaenkrat je zaradi onesnaženja poginilo samo nekaj ptic, vendar pa oblasti opozarjajo, da bi se to lahko še spremenilo in poslabšalo.

Družba prikrivala resnost onesnaženja?

Družba Britain's Swire Shipping, v Hong Kongu registrirana lastnica tankerja Pacific Adventurer, je sporočila, da je do nesreče, v kateri je izteklo okrog 42.500 litrov nafte, prišlo med plovbo po razburkanem morju. Območje je bilo namreč pod vplivom ciklona. Tovor je spolzel po palubi in poškodoval ladijski trup, preden je zdrsnil v vodo. Premierka Queenslanda Anna Bligh je ob tem dejala, da je družba prvotno sporočila, da je škoda dosti manjša, zaradi česar oblasti niso zagnale prevelike panike. Zato zdaj zahteva denarno nadomestilo. "To bi bila lahko največja ekološka katastrofa, kateri smo bili priča.“

Koralni greben naj zaenkrat ne bi bil ogrožen.
Koralni greben naj zaenkrat ne bi bil ogrožen. FOTO: Reuters

Blighova je zato na območju skoraj 60 kilometrov plaž razglasila območje katastrofe, lokalnim oblastem pa dala možnost, da lahko popolnoma preprečijo možnost dostopa ljudi na prizadeto območje. Tja so se sicer že napotili buldožerji, ki odstranjujejo sicer bel, zdaj pa od nafte umazan pesek.

Manjše razlitje v Brisbanu

Drugo, manjše razlitje pa se je zgodilo, ko je Pacific Adventurer zaradi potrebe po popravilu prispel v pristanišče v Brisbanu. Tam se je manjša količina nafte razlila v reko, ki teče skozi mesto.

Družba, lastnica tankerja, je na svoji spletni strani zapisala, da "obžaluje onesnaženje, ki ga je povzročilo razlitje“, ponuja pa tudi pomoč pri čiščenju.

Pacific Adventurer je bil sicer na poti v Indonezijo.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nosferatu
13. 03. 2009 15.24
*sarkazem on*LEPO, BRAVO, kar tako naprej!*sarkazem off* Prekleta banda pogoltna, zaradi takih naš planet umira in mi z njim! KAZEN: po načelu lex talionis bi jih vrgel v en bazen brez možnosti izhoda (ribe in ostale morske ter obmorske živali tudi nimajo možnosti pobega) ter ga napolnil z nafto, pol pa da vidimo, kako dolgo jim bo ratalo plavat v LASTNEM DREKU!!!
tomazbodner
13. 03. 2009 15.01
Ah, Swire... ne prvic, ne zadnjic
Suckhead
13. 03. 2009 14.36
Se pač zgodi. Pa to ja ni nič Pač par rib crkne. To je to. Bojo pa že spucal pa bo. Samo da mamo mi nafto.
Jafar
13. 03. 2009 14.27
Groza groza groza..... Skrajni čas ampak res skrajni čas, da gre ta planet na alternativo, že tako je okolje preobremenjeno, potem pa še nezgode takšnega tipa. Sem mnenja, da niti ni več nafta tako strateškega tipa kot je bila, saj če vzamemo na znanje posledice(onesnaževanje, zastarelost tehnologije, transport, dostopnost), ki pri uporabi tega energenta nastanejo, in vsi bi-products, napram gospodarskemu doprinosu, menim da za prihodnje generacije(katere del bi naj bili tudi mi), predstavlja predvsem strošek. Vse svetovno prebivalstvo, ki pa se napaja iz tega energenta - je pa nujno potrebno prestrukturirati v druge enako donosne panoge energentov alternativnega tipa...
thefric
13. 03. 2009 13.28
pa kaj se res ne da kako bolje zascitit vsebino tankerjev glede na to da se to preveckrat zgodi?
gino_st
13. 03. 2009 12.33
a bodo spet študenti pucal obalo?