Tujina

Preiskovalci nesreče letala EgyptAir imajo v rokah močno poškodovani črni skrinjici

Kairo, 19. 06. 2016 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Preiskovalni komite, ki se ukvarja z nesrečo letala družbe EgyptAir, ki je 19. maja na poti iz Pariza v Kairo s 66 ljudmi na krovu strmoglavilo v Sredozemsko morje, je sporočil, da sta obe črni skrinjici, ki so ju potegnili iz globin, močno poškodovani, tako da bo za dostop do podatkov potrebnega veliko časa.

Črni skrinjici z letala družbe EgyptAir sta tako močno poškodovani, da bo ekipa preiskovalnega komiteja potrebovala "veliko časa", da bo lahko - če sploh - z njiju prebrala tako zelo potrebne podatke, ki bi pomagali pri ugotavljanju vzroka  nesreče Airbusa A320.

To so danes po poročanju agencije Reuters sporočili preiskovalci, ki trenutno ocenjujejo, ali bodo lahko poškodbe popravili egiptovski pristojni organi ali bodo spominske enote poslali v tujino.

Kot je znano, je ekipa egiptovskih preiskovalcev v četrtek našla prvo črno skrinjico - zapisovalnik zvoka iz pilotske kabine, v petek pa še drugo - snemalnik, ki je zbiral podatke o hitrosti, višini in smeri leta.

Razbitine letala, ki je 19. maja na poti iz Pariza v Kairo s 66 ljudmi na krovu strmoglavilo v Sredozemsko morje, so našli s pomočjo robota za iskanje pod morsko gladino okoli 290 kilometrov severno od obale Egipta na globini do 3000 metrov pod morsko gladino.

Preiskovalci sicer sumijo, da bi lahko nesrečo povzročila eksplozija na letalu. Deli človeških teles, ki so jih našli vmorju, so namreč zelo majhni, kar bi lahko pomenilo, da je letalo razneslo med letom.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

polnjenapaprika
19. 06. 2016 21.33
+5
Nam je že vse jasno. Vzrok nesreče ne bo nikoli uradno pojasnjen.
baubax
19. 06. 2016 20.39
+6
Točno sm vedu, da bojo kle samo dve opcije. 1 da letala ne bodo nasli. 2 da bo nekaj narobe z crnimi skrinjicami. Skrinjica je prakticno neunićliva tudi, če bi v letalo priletela raketa. Da pa leto pade v morje in so močno poskodovani kar obe :D Ma sigurno je kriva slana voda. :D