Tujina

Eden od preživelih balonarske nesreče: Žal mi je, da sem izgubil svojo Yvonne

Kairo, 28. 02. 2013 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Popolnoma je zlomljen. Ko je govoril z menoj, se mi je opravičil. A vsi vemo, da on ni zvlekel Yvonne v balon, pač pa ona njega. To je huje kot nočna mora," je povedal tast 49-letnega Michaela Rennieja, edinega, ki je poleg pilota preživel balonarsko nesrečo v Egiptu.

Michael Rennie, mož Britanke, ki je umrla v balonarski nesreči v Egiptu, in eden od dveh preživelih, je iz bolnišnice v Kairu, kjer okreva, poklical svojega tasta Williama Harrisa. Med čustvenim pogovorom se je zlomil in zajokal: "Žal mi je, da sem izgubil svojo Yvonne," je dejal.

"Popolnoma je zlomljen. Ko je govoril z menoj, se mi je opravičil. A vsi vemo, da on ni zvlekel Yvonne v balon, pač pa ona njega. To je huje kot nočna mora," je po poročanju portala The Sun povedal Harris, ki predvideva, da je Michael preživel, ker sta bila z Yvonne verjetno v različnih delih košare, da je bila teža pravilno porazdeljena.

balonarska nesreča
balonarska nesreča FOTO: Reuters

Michael je poleg pilota, ki je iz košare skočil približno 15 metrov nad tlemi, edini preživel nesrečo. Umrlo je 19 ljudi – 18 takoj na kraju dogodka, eden pa pozneje v bolnišnici. 49-letnik je opečen in poln podplutb.

"Hočem vedeti, kaj se je z mojo hčerko dogajalo zadnje pol ure pred smrtjo. Ko bo Michael prišel iz bolnišnice in bo dovolj dober, da pripotuje domov, nam bo povedal, kaj se je zgodilo. Biti moramo hvaležni, da se vrača domov. Yvonne je omogočil srečno življenje, dokler sta bila skupaj," je še povedal Harris.

Par, ki se je poročil leta 2007, je opisal kot zaljubljena golobčka. "Yvonne je vseskozi želela potovati in spoznavati nove stvari. Peljal sem jo na letališče, želim si le, da bi jo pripeljal tudi domov."

Kot je znano, se je nesreča zgodila pri egiptovskem mestu Luksor zaradi eksplozije plina, ko je bil balon približno 300 metrov nad tlemi. Ogenj je izbruhnil, ko se je pretrgala cev, povezana s plinskimi jeklenkami. Po eksploziji naj bi se balon najprej z veliko hitrostjo povzpel na višino 400 metrov, nakar je počil zgornji del in balon je padel na polja sladkornega trsa.

Balonarska nesreča - 2
Balonarska nesreča - 2 FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bmoto
28. 02. 2013 12.43
+1
to se zgodi, ko postane dokaj nevaren šport- komercijalen šport ,balonarji letijo samo, če so potniki vse ostalo sploh ni važno ne varnost,ne vreme,ne vzdrževanje balona.Vsekakor pa grozna smrt ,sploh ,če pomislim ,da se ljudje naravno bojimo ognja in višine