Tujina

Eden izmed potnikov na letu MH17 je imel na obrazu kisikovo masko

Amsterdam, 09. 10. 2014 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poročila o strmoglavljenju MH17 govorijo, da je letalo razpadlo v zraku in da se potniki niso niti zavedali, kaj se dogaja. Zdaj pa je nizozemski zunanji minister presenetil z izjavo, da je imel eden izmed umrlih potnikov na obrazu kisikovo masko.

Letalo
Letalo FOTO: Reuters

Nizozemski zunanji minister Frans Timmermans je sporočil, da je eden izmed umrlih potnikov na nesrečnem malezijskem letalu MH17, ki je strmoglavilo v Ukrajini, nosil kisikovo masko.

To razkritje meče senco dvoma na teorijo, da je vseh 298 potnikov umrlo v trenutku, ko so ga zadeli izstrelki, navajajo pri BBC.

Preiskovalci so v poročilu zapisali, da je letalo MH17 razpadlo že v zraku, potem ko so ga zadeli ''objekti z veliko energijo''. Obe strani - tako uporniki kot ukrajinska vojska - zanikata, da bi sestrelili letalo.

Timmermans, ki se bo z zunanjega ministrstva kmalu preselil v Evropsko komisijo, je zanimivo dejstvo o kisikovi maski razkril v pogovoru za nizozemsko televizijo.

Pogovor je nanesel na njegov govor pred varnostnim svetom združenih narodov, v katerem je vzpodbudil razmišljanje o zadnjih trenutkih groze na letalu, ko so se zavedli, da bo letalo strmoglavilo. Voditelji so mu zastavili vprašanje, če si je situacijo preprosto izmislil.

Poškodba letala MH17
Poškodba letala MH17 FOTO: Dutch safety board

A Timmermans je presenetil z izjavo: ''Ste vedeli, da smo na obrazu enega potnika našli kisikovo masko - to torej pomeni, da so imeli čas, da si jih nadenejo?'' Nadaljeval je, da pravzaprav ne bi smeli izključiti ničesar o zadnjih trenutkih na letalu.

Uradna preiskava sicer o kisikovi maski ni govorila. A številni strokovnjaki so bili mnenja, da je letalo razpadlo prehitro, da bi se potniki sploh lahko zavedali, kaj se dogaja.

Letalo je bilo na poti iz Amsterdama v Kuala Lumpur, ko je strmoglavilo na vzhodu Ukrajine. Preiskovalci so zaradi konflikta imeli precej težav z dostopom do območja.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ate_ist
09. 10. 2014 18.41
+9
če bi bil sestreljen z BUKOM sploh nebi smelo na zemljo pasti tako velikih kosov letala. Kijev in ZDA lažejo že od vsega začetka.
Mb128
09. 10. 2014 18.36
+9
A ne paejo v letalu kisikove maske takoj ko v kabini pade pritis? Kaj je tukaj tako nenavadnega? Tudi to da je letalo razpadlo v zraku ni nič nenavadnega. Vsako letalo je skonstruirano tako da zdrži do določene G obremenitve. Ko je ta presežena letalo preprosto razpade. In sedaj se je zopet pojavil nekdo z nekakšnimi insinuacijami. Le kaj hoče doseči z njimi. To, da so bili vsaj nekateri potniki še živi ko je letalo strmoglavljalo pa je že stara, prežvečena zgodba. Kako to, da po vsem tem času še niso ugotovili kdo je odgovoren za sestrelitev Mh17? A bodo sploh kdaj ugotovili, ali sploh hočejo ugotoviti?! Kakor koli že, svet z nestrpnostjo spremlja vsaj tri nanizanke. Najprej je bila Ukrajina nato ebola in na koncu še Is-i. Pa obilo strahu ob spremljanju teh horor nanizank vam še želim!
iGURT
09. 10. 2014 17.06
+4
Imam link do fotografij narejenih 25minut po padcu letala, ena trupla so že močno razpadla, ena 'odprta' krvi nikjer.. ..lahko posredujem po 22uri če je komu v interesu. Da trupla razpadajo, in to konkretno, tako da manjkajo veliki deli, 25minut po padcu, meni ne gre v nobeno računico.
.jest
09. 10. 2014 16.57
+11
Zakaj ne vprašajo ukrajinskega pilota?
Ramzess
09. 10. 2014 15.49
+0
Samo eden, ziher laž.
Razumnež
09. 10. 2014 14.14
+11
No gotovo bi bilo pa svojcem lažje, če bi mislili, da so umrli v trenutku... Tako da BRAVO Timmermans. Seveda se zdaj pričakuje, da boste še razložili, da so živi goreli vsaj 5 minut. Krivca pa 100% ne boste nikoli določili. Tako da BRAVO še enkrat !!!