Tujina

Dve tropski nevihti odnesli najmanj 40 življenj

Acapulco, 17. 09. 2013 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je na zahodu Mehike pustošila tropska nevihta Manuel, je na vzhod priplesal še orkan Ingrid. Vetrovi s hitrostjo okoli 100 kilometrov na uro so dvigali strehe in prevračali avtomobile, zaradi obilnih nalivov pa se je sprožilo več zemeljskih plazov.

Plaz v mestu Altotonga v zvezni državi Veracruz
Plaz v mestu Altotonga v zvezni državi Veracruz FOTO: Reuters

V divjanju neviht, ki so prizadele različne dele Mehike, je življenje izgubilo najmanj 40 ljudi. Več tisoč ljudi pa je moralo poiskati zavetje v zasilnih zavetiščih.

Najhuje je bilo na jugozahodu države, kjer so ljudje trepetali pred tropsko nevihto Manuel, ki jo je spremljal veter s hitrostjo 100 kilometrov na uro. Umrlo je najmanj 22 ljudi, večina v zvezni državi Guerrero. Med mesti, ki so bila najbolj na udaru, je bilo letoviško mesto Acapulco.

V letoviškem Acapulcu z 800.000 prebivalci je ujetih okoli 60.000 turistov, saj je Manuel poplavil tudi letališče, prav tako pa povzročil plazove, ki so prekrili glavno avtocesto med Acapulcom in prestolnico Ciudad de Mexico. Danes sta začeli turiste odvažati družbi Aeromexico in Interjet, in sicer s še vedno večinoma poplavljenega letališča.

Ob mehiški vzhodni obali pa je strašil orkan Ingrid in v kombinaciji z zemeljskimi plazovi "zakrivil" najmanj 18 smrtnih žrtev.

Acapulco
Acapulco FOTO: Reuters

Kljub temu da je Ingrid postopno oslabela, so v nekaterih obmorskih mestih odpovedali praznovanje ob dnevu neodvisnosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kimberley Echo
17. 09. 2013 16.19
+0
Acapulco je ob pacifiški obali v zvezni državi Guerrero in ga Ingrid niti slučajno ni prizadela.