Tujina

Družine, ki so jih ločili med spopadi na srbsko-madžarski meji, spet združene

Budimpešta, 17. 09. 2015 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V spopadih, ki so izbruhnili med madžarsko policijo in begunci na srbsko-madžarski meji, so tri družine ostale ločene. Po posredovanju srbskega in madžarskega notranjega ministra so dve materi z otroki in 15-letnika že vrnili na srbsko stran, kjer so jih pričakali ostali družinski strani.

V spopadih med madžarsko policijo in begunci, ki so v sredo izbruhnili na srbsko-madžarski meji, je med obema državama ostalo ločenih nekaj družin, ki pa so jih medtem znova združili, je potrdila madžarska policija.

Begunci na srbski strani meje so v sredo poskušali vdreti prek mejne zapore na madžarsko stran, pri čemer je izbruhnilo nasilje. Poleg tega so se na nasprotnih straneh meje znašli člani nekaj družin. To sta bili dve materi z njunimi otroki in 15-letni fant.

Ženski, ki sta se med včerajšnjimi izgredi ločili od preostalih družinskih članov, sta se zjutraj vrnili na srbsko stran.
Ženski, ki sta se med včerajšnjimi izgredi ločili od preostalih družinskih članov, sta se zjutraj vrnili na srbsko stran. FOTO: Reuters

Srbski minister za delo in socialo Aleksandar Vulin je za srbsko tiskovno agencijo Tanjug pojasnil, da se je ponoči nekaj beguncev, ki so po izgredih ostali na madžarskem ozemlju, vrnilo v Srbijo. Gre za osebe, katerih družinski člani so ostali na srbskem ozemlju. Postopek vrnitve v Srbijo sta sprožila notranja ministra obeh držav, je danes pojasnil Vulin.

Člani treh začasno ločenih družin so noč preživeli v stavbi mejnega prehoda in so jih nato v spremstvu drugega moža madžarske policije Janosa Balogha odpeljali v t. i. tranzitno območje pri mejnem prehodu Röszke-Horgoš. Tam jih je sprejel Vulin.

Preberite še, kakšne so trenutne razmere na Hrvaškem, kamor je že vstopilo 5.730 beguncev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3