Tujina

Domnevni brat trdi, da kapitan čolna groze ni nepridiprav, ampak žrtev: malo izkušenega ribiča za krmilo prisilili s puško

Rim, 26. 04. 2015 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medijem se je oglasil Makrem Mahjoub, ki trdi, da je brat kapitana čolna, na katerem je umrlo 800 migrantov. Trdi, da njegov brat ni tihotapec ljudi, ampak žrtev, ki so ga tihotapci izsiljevali, ko so izvedeli, da je nekoč delal na ribiški ladji.

27-letni Mohammed Ali Malek je bil za krmilom čolna, na katerem so iz libijskega pristanišča proti Evropi potovali migranti, a večina obale "obljubljene dežele" ni nikoli dosegla. Ko se je plovilo, na katerem je bilo veliko preveč ljudi, potem ko je zadelo portugalsko tovorno ladjo, potopilo, je namreč umrlo okoli 800 ljudi.

Oblasti za nesrečo krivijo kapitana in njegovega prvega častnika.
Oblasti za nesrečo krivijo kapitana in njegovega prvega častnika. FOTO: Reuters

Malek je bil med peščico, ki je preživela. Grozi mu ovadba zaradi večkratnega uboja, trgovanja z ljudmi in povzročitve brodoloma. A njegov brat zdaj trdi, da je Malek le še ena žrtev tihotapcev.

Medijem se je oglasil Makrem Mahjoub. Kot poroča SkyNews, je Maleka identificiral kot svojega brata Nourredina Mahjouba in zatrdil, da je le navaden migrant, ki je želel v Evropo, a so ga prestregli tihotapci ljudi in ga izkoristili za svoje namene, ko so ugotovili, da je nekoč veliko časa preživel na ribiški ladji.

"Dobil je ponudbo, da v Libiji dela v kavarni. Nato pa so ga tihotapci prisilili, da gre za krmilo čolna, saj je imel nekaj izkušenj na morju, predvsem iz časov, ko je delal z očetom na ribiški ladji," trdi Mahjoub. Preden je šel na pot, naj bi družino poklical prestrašen in v solzah in jim povedal, da mu moški, oboroženi do zob, grozijo, da ga bodo ubili, če ne bo storil, kar zahtevajo.

Na vprašanje, zakaj bi njegov brat dal italijanskim oblastem lažno ime, ni imel odgovora, je pa dejal, da je bil njegov brat kot nezakoniti priseljenec pred leti deportiran in Francije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
27. 04. 2015 10.40
+2
Kaj pa če je res, seveda oblasti to ne zanima, ta ima svoje interese in cilje.
Ciymbalta
27. 04. 2015 07.10
-1
SEVEDA BRAT BO BRANIL BRATA
asgard
27. 04. 2015 12.04
+2
pri nas je brat pobijal brata. In to se danes praznuje. Sramota do Libije
Joker3
26. 04. 2015 21.20
-17
EU bi po moje morala sama organizirati prevoze ilegalnih beguncev in jih namestititi v zbirne centre v vseh članicah EU, število beguncev v teh centrih pa prilagoditi finančnim zmožnostim posameznih članic EU. Skratka ilegalne begunce je potrebno spremeniti v legalne, zbirne centre pa organizirano voditi tako, da se ljudje počasi asimilirajo, če si to želijo. To stanje, ki obstaja danes je samo podpora kriminalnim združbam in teptanje dostojanstva nemočnih migrantov. Morda bo prav kdo izmed sedanjih beguncev nekoč naredil kaj dobrega za skupno dobro vseh Evropejcev. Tudi ZDA so nekoč sprejele številne, pa jim ni škodilo. Solidarnost je vrednota, ki jo je porebno podpreti. Nekoč so jo že.
macro
27. 04. 2015 06.50
-1
flojdi
27. 04. 2015 12.08
+3
. a to , da bi pa zaceli reševati Vzroke , zaradi katerih ljudje Bežijo s svojih Domov , pa nikomur ne pade na misel...
paradoxal
26. 04. 2015 20.35
+3
veliko casa prezivel na ladji....ima malo izkusenj....teli kamelarji niti lagat ne znajo
macro
27. 04. 2015 06.44
+4