Tujina

Doktor Smrt napovedal boj za kongres

Detroit, 25. 03. 2008 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Doktor Smrt, borec za legalizacijo evtanazije, je napovedal boj za stolček v ameriškem kongresu.

Doktor Smrt je prepričan, da je evtanazija povsem upravičena.
Doktor Smrt je prepričan, da je evtanazija povsem upravičena. FOTO: Reuters

Jack Kevorkian se bo potegoval za stolček v ameriškem kongresu. Doktor Smrt, kot so mu nadeli vzdevek, je kar 130 ljudem z evtanazijo 'pomagal' umreti, zaradi česar je odsedel tudi 8 let v zaporu.

79-letni Kevorkian je še vedno prepričan, da je evtanazija povsem upravičena, ker imajo ljudje pravico odločati, kdaj želijo umreti. Doktor Smrt se bo za kongresniški stolček potegoval v detroitskem okrožju. Za sam boj pa mora zbrati tri tisoč podpisov.

V omenjenem okrožju se za stolček poteguje republikanec Joe Knollenberg. Kevorkian je še povedal, da se bo, tudi če bo izbran, še naprej zavzemal za legalizacijo evtanazije v ZDA.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

usavko
25. 03. 2008 16.13
Če lahko v nekaterih državah usmrtijo zločince, zakaj nebi dopustili evtanazije mi ni jasno! Samomor je tvoja pravica in zakaj potem ne evtanazija, če je veliko bolj humana!?!?!
ncnau
25. 03. 2008 14.59
Vsak ima pravico odločat o svojem življenju, mar ni tako? Zakaj morajo ljudje trpet, ko si vzamejo življenje? Dobiš inekcijo in čao... Potem pa jamrajo kakšna tragedija, ko s avtom čelno prileti v drug avto, ko se ti sred dneva iz stolpnce vrže na tla pred tebe, ko ga najdeš obešenga in brez pol glave... Rečem vam, življenje je lepo, če si tacga ustvariš! Ampak če nočeš živet, nevem zakaj nebi bil upravičen do tiste je**ne inekcije?!
krtkoen
25. 03. 2008 11.52
Evtanazija ja, a le v primeru neznosnega trpljenja posameznika zaradi neozdravljive bolezni.
hayduk
25. 03. 2008 09.57
vsak sam odloca o tem ali bo zivel ali ne. spomni se francozinje ki so jo nasli mrtvo. a to pa je posteno ?
izbruh@gmail.com
25. 03. 2008 09.05
civitasstain, le kdo drug kot ti sam imaš pravico odločat o tem, kdaj želiš umret? Neumnost je to primerjat z umorom drugega, saj je razlika takšna kot med prostovoljnim seksom in posilstvom!
civitasstain@gmail.com
25. 03. 2008 08.56
"79- letni Kevorkian je še vedno prepričan, da je evtanazija povsem upravičena, ker imajo ljudje pravico odločati, kdaj želijo umreti." Ta njegov stavek me moti. Mislim, da ne. Isto me moti, da si človek vzame pravico vzeti življenje drugemu, radi drugega političnega mišljenja, radi druge verske pripadnosti in verske nepokornosti, kot tudi v slučaju če je zločinec. Na kratko. to je zame barbarstvo.