Slovenija
Oglas

Dokazano je, da diploma prinaša pozitivne spremembe

Ljubljana, 08. 06. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Da študij in diploma prinašata napredovanje in višjo plačo ocenjujejo tudi delodajalci tistih, ki so se odločili za študij nekoliko kasneje, ko so že zaposleni.

V uspešnih podjetjih cenijo nenehen razvoj  in izobraževanje zaposlenih. Pri izbiri izobraževalne ponudbe pa so zaposleni zelo pazljivi, saj želijo izbrati res najboljše. Največja fakulteta v Sloveniji za izvajanje online študija DOBA Fakulteta je tudi letos anketirala delodajalce njihovih diplomantov, saj so s tem skušali ugotoviti, kako pomembne so za opravljanje dela posamezna znanja in kompetence, ki so jih njihovi zaposleni pridobili med študijem.

Najvišje so delodajalci ocenili kompetenco podjetnost in proaktivnost - sposobnost aktivnega delovanja v svojem okolju. Zelo visoko ocenjujejo tudi socialne in osebnostne kompetence - timsko delo, delo v različnih poslovnih okoljih, mreženje ipd. Visoko pa so tudi ocenili njihovo inovativnost in kreativnost ter vodstvene spretnosti. Le te ocenjujejo nadpovprečno in zato tudi ne preseneča podatek, da je kar 65 % delodajalcev zapisalo, da je njihovemu zaposlenemu diploma prinesla napredovanje, višjo plačo oziroma so bili prerazporejeni na delovno mesto, za katerega so si pridobili izobrazbo.

Doba - 1
Doba - 1 FOTO: Doba

Študij za zaposlene = DOBA = online študij

Na DOBA Fakulteti nenehno sledijo kariernim trendom in prilagajajo programe in izvajanje študija potrebam sodobnega poslovnega sveta.  Med študijem zaposleni razvijajo tudi kompetence, kot so organiziranost, samoiniciativnost, delo v timih, odgovornost, …

Pestra izbira aktualnih in sodobnih programov na DOBA Fakulteti

Dodiplomski programi

Poslovanje
Marketing, družbeni mediji in odnosi z javnostmi
Menedžment vseživljenjskega izobraževanja
Organiziranje in menedžment socialnih dejavnosti

Magistrski programi

Mednarodno poslovanje
- NOVO! Marketing in prodaja
Menedžment vseživljenjskega izobraževanja
Organiziranje in menedžment socialnih dejavnosti

Kje in kako do več informacij

- Online študij, s pravimi primeri iz predmetov, lahko sami brezplačno preizkusite.
Informativni dnevi, 18. junija, ob 16.00, v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Kopru, Novi Gorici, Novem mestu, Murski Soboti, Celju ali Radovljici ali online - ob 10. ali 19.uri.

Doba
Doba FOTO: Doba

 

Operacijo delno financira Evropska Unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru operativnega programa razvoja človeških virov 2007 – 2013, razvojna prioriteta 3. »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja« prednostna usmeritev 3.3 »Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3