Tujina

Do osebnih podatkov se hekerji naj ne bi dokopali

Atlanta, 02. 04. 2012 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hekerji so vdrli v sistem družbe Global Payments, ki skrbi za obdelavo plačil. Tako so prišli do podatkov uporabnikov kreditnih kartic MasterCard in Visa, a v Global Payments zagotavljajo, da so bile mogoče res ukradene številke računov, ne pa tudi podatki o imetnikih kartic.

Kreditne kartice
Kreditne kartice FOTO: Reuters

Hekerji v ZDA, ki so nedavno prišli do večjega števila številk računov uporabnikov kreditnih kartic MasterCard in Visa, so zlorabili manj kot 1,5 milijona računov, je zagotovila družba Global Payments, ki skrbi za obdelavo plačil. Družba zagotavlja, da so bile mogoče res ukradene številke računov, ne pa tudi podatki o imetnikih kartic.

Družbi MasterCard in Visa sta v petek svoje uporabnike obvestili o možnih zlorabah računov imetnikov kreditnih kartic. Do podatkov o računih naj bi prišli preko sistema družbe Global Payments, ki skrbi za obdelavo plačil. Predstavniki Global Payments so danes zagotovili, da so hekerji med nedavnim vdorom najverjetneje res prišli do računov kreditnih kartic, vendar pa niso prišli do podatkov o imenih, naslovih in osebnih podatkih uporabnikov kartic. Tako MasterCard kot Visa sta že v petek zagotovila, da hekerji niso vdrli v njuna sistema.

Predsednik uprave Global Payments Paul Garcia je danes poudaril, da družba normalno posluje in skrbi za obdelavi plačil za vse kreditne kartice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roko23
02. 04. 2012 19.36
+3
potrebno bi bilo udreti v vatikan in v premoženje kakšne od družin na vrhu piramide, ki vodijo celotno zgodbo, ampak za to je seveda še prekmalu, bo raja prej še malo stavkala, zategovala pasove, stradala....ah ja.