Tujina

Dianin nekdanji telesni stražar: Novih dokazov ni, gre le za ustvarjanje publicitete

London, 20. 08. 2013 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obtožbe, da so v smrt princese Diane in njenega spremljevalca Dodija vpletene posebne letalske enote, so za lase privlečene, meni njen nekdanji telesni stražar. Prepričan je, da gre le za ustvarjanje publicitete.

Ken Wharfe, ki je princeso Diano varoval med letoma 1987 in1993, ne verjame v verodostojnost novih informacij, ki so se pojavile v primeru skrivnostne smrti princese in njenega spremljevalca Dodija al Fayeda.

Kot smo že poročali v preteklih dneh, naj bi britanska policija preverjala informacije, da je bila v skrivnostno in tragično nesrečo vpletena vojska. Informacije so se pojavile prejšnji mesec na sojenju vojaku Dannyju Nightingalu, obdolženemu nedovoljenega posedovanja orožja in streliva. Pred leti naj bi bil njegov sostanovalec skrivnostni vojak 'N', ki naj bi svojemu nadrejenemu septembra 2011 poslal pismo na sedmih straneh, v katerem SAS obtožuje vpletenosti v Dianino smrt. Kot je zapisano, je "povedal svoji ženi, da je XXX (obtožbe, ki se nanašajo na SAS, so v pismu zamegljene) uredila smrt princese Diane, nato pa to prikrila". Pismo naj bi odgovornim predložila njegova tašča in tast.

Princesa Diana
Princesa Diana FOTO: Reuters

"Če so starši tega dekleta prepričani, da je to pomembna informacija, zakaj niso z njo prišli prej? Zakaj je trajalo tako dolgo?" se sprašuje Wharfe. "Mislim, da gre le za ustvarjanje publicitete. Ne vem, zakaj, a ko ne bo pravih dokazov, bodo ljudje na to pozabili," je dejal za Daily Telegraph.

Scotland Yard je potrdil, da nove informacije preverja, a hkrati poudaril, da to ni dovolj za ponovno odprtje primera.

Smrt princese Diane že 16 let buri duhove, a vse preiskave so vedno pripeljale do enakega sklepa – njen voznik Henri Paul je tiste usodne noči 31. avgusta 1997 vozil vinjen in prehitro, zato je povzročil nesrečo v pariškem tunelu. V njej so umrli Diana, Dodi in Henri Paul, edini, ki je nesrečo preživel, pa je bil Dodijev telesni stražar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CRNALUKNJA
20. 08. 2013 16.21
-5
dost je že tega pisanja o tej kurbirski s,od ta stare pa do tega malega mi je že poln kufer vsega. rajše pišite o revščini v slo.
smoljo
20. 08. 2013 15.23
+3
Matjaž Zvan
20. 08. 2013 16.31
+5
anyssa
20. 08. 2013 14.06
+10
Kot da bi ta body guard še kdaj dobil kje še kako službo, če bi čvekal o "zaupnih" informacijah delodajalca!