Tujina

Dedinjo L'Oreala bodo zaslišali

Pariz, 24. 07. 2010 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija bo zaslišala dedinjo kozmetičnega imperija L'Oreal, ki se je znašla v središču preiskave glede obtožb o korupciji. 87-letna Bettenocurtova in njen sedaj že pokojni mož Andre naj bi državo prikrajšala za več milijonov evrov.

Policija bo zaslišala dedinjo L'Oreala.
Policija bo zaslišala dedinjo L'Oreala. FOTO: Reuters

Francoska policija bo prihodnji teden zaslišala dedinjo kozmetičnega imperija L'Oreal in najbogatejšo Francozinjo Liliane Bettencourt, ki se je znašla v središču afere o utaji davkov in nezakonitih donacijah političnim veljakom, so potrdili viri blizu Bettencourtovi.

Bettencourtovo, ki je trenutno na počitnicah v Franciji, bodo predvidoma zaslišali na njenem domu v uglednem pariškem predmestju Neuilly-sur-Seine.

87-letna Bettenocurtova in njen sedaj že pokojni mož Andre naj bi v minulih letih v Franciji vladajoči Uniji za ljudsko gibanje (UMP) nezakonito podarila velike vsote denarja, prav tako naj bi utajila davke in s tem državo prikrajšala za več milijonov evrov.

Premoženje Bettencourtove se je po navedbah virov, ki so ji blizu, z marcem povzpelo na približno 15,63 milijarde evrov, od katerih jih bo po njeni smrti 92 odstotkov pripadlo njeni hčeri in dvema vnukoma.

Sarkozy prejemal nezakonite donacije?

Nezakonite denarne donacije naj bi med drugim prevzemal sedanji francoski minister za delo Eric Woerth kot nekdanji blagajnik UMP, in sicer za financiranje predvolilne kampanje predsednika Nicolasa Sarkozyja.

Tudi Woertha naj bi v prihodnjih dneh zaslišala policija, sam pa vse očitke zavrača. Policija je že pred dnevi zaslišala njegovo soprogo Florence Woerth, ki upravlja z delom premoženja Bettencourtove. Prav zaradi ženine službe Woertha sumijo tudi konflikta interesov.

Afera okoli dedinje L'Oreala se je sicer začela kot družinski spor. Njena hči Francoise Bettencourt-Myers je namreč poskušala materi po sodni poti odvzeti opravilno sposobnost, saj naj slednja ne bi bila več sposobna upravljati s premoženjem in naj bi denar metala skozi okno. Sodišče je doslej vse tovrstne zahteve hčere zavrnilo.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.