Tujina

'Črnci jedo banane in imajo gen za posiljevanje'

Stockholm, 13. 09. 2010 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švedsko je presentila izjava politika, ki je za medije dejal, da so Afričani ljudje, ki so nagnjeni k posiljevanju žensk in otrok. Prav tako evolucija ni vplivala na njih, še meni, saj da se pri njih že tisoče let ni nič spremenilo.

Švedski politik Per T. K. Wahlberg je moral zapustiti svojo funkcijo v Demokratični stranki, saj je na svojem blogu zapisal, da so Afričani ljudje, ki so nagnjeni k posiljevanju žensk in otrok. Njegove izjave so v celotni Švedski dvignile veliko prahu.

Stockholm
Stockholm FOTO: Reuters

76-letni politik je na svojem blogu objavil svoje razmišljanje o genskih značilnostih temnopoltih ljudi. "Tisoče let so črnci počivali v hladu, jedli banane, posiljevali ženske, ki so prišle mimo. Tepli so se tudi z drugimi moškimi in jih jedli, igrali bobne, tekli za antilopami, pozneje spet pojedli nekaj banan in se znova napili. To je trajalo leta, ne da bi jih dohitela evolucija in jih usmerila v drugo smer,“ je zapisal.

Wahlberg se je sicer po objavi na blogu distanciral od izjav. Dejal je, da je skušal le citirati nekatere švedske provokativne politike in medijske forume.

V enem izmed intervjujev za neko lokalno televizijo je dejal sledeče: "Če pogledamo zgodovino, se je človek razvil v Afriki, potem pa je emigriral v Evropo in Azijo. Toda, na kateri stopnji razvoja se Afričani trenutno nahajajo? Pri njih se že tisoče let ni nič spremenilo“. Na svojem blogu je bil kritičen tudi do muslimanov. Iz švedske demokratske stranke je izstopil po reakcijah javnosti. Ta stranke je nekoč bila nacistična, danes pa se bori za boljši sloves v javnosti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dilectum
14. 09. 2010 18.33
hehe..ja jst tud razumela da majo banane gen za posiljevanje...0.o
alexx4
14. 09. 2010 18.20
no ja, saj mogoče je pa res....
Kaja Kova? 1
14. 09. 2010 17.24
no pa so krive banane, sam da smo ugotovili, smo pa pametni ni kaj
scipio
14. 09. 2010 17.20
no, tudi švedi so bili včasih germanski vikingi in se jih je daleč naokoli balo vse kar leze in gre. potem so se tekom stoletij pohumanili in so danes ena najbolj razvitih, bogatih, delovnih in pravičnih družb. socialni kapitalizem in podobno... tako ti je to, brate. Afrika ima do te preobrazbe še nekaj sto generacij, mi pa kakšnih deset ali petnajst. medtem pa...
bakky
14. 09. 2010 17.17
+2
Ste pa kekci 24ur. Naslov je glih tak, da si ga lahko razlagaš tako: če ješ banane si posiljevalec.
right
14. 09. 2010 16.00
+3
Vsi ki trdijo da med rasami ni razlik očitno nimajo pojma o genetiki in evoluciji, vsako raso opredeljujejo določene lasnosti ki ji dajejo prednost ali pa slabost v primerjavi z drugimi. In trditev da ras ni, je ideološka izjava ne pa znanstvena. Ljudje smo se vedno delili na rase, vrste in podvrste... in te delitve so še vedno prisotne in lažejo tisti, ki se posmehujejo znanosti in zavračajo dejstva. Izsledkov rasnih analiz pa znanstveniki ne morejo objaviti ker jih potem lahko kdo označi za rasiste, medij pa bi jih rastrgali in poteptali. Resnica je da so določene rase bolj možgansko razvite določene pa bolj telesno do tega pa nas je pripeljal naravni izbor in evolucija. Je pa dejstvo da je lahko nekdo iz rase ki velja za močejšo šibkeji od rase ki velja za šipkejšo kar pa ne velja za vzorec celotne populacije. Torej lahko smo enakovredni pa čeprav v večini nismo in s tem da nismo enakovredni ni nič narobe ker nikoli nismo bili in nikoli ne bomo ne ned rasami ne med spoli... vedno bo nekdo imel neko gensko prednost ali pa slabost. Osebno pa verjamm v to da si vsi zaslužimo iste pravice saj nima nihče pravice soditi komu kaj pripada ob rojstvu razn boga.
mickica
14. 09. 2010 14.53
+1
Salmonela88
14. 09. 2010 14.14
+1
Dobr je povedu!
Robberto
14. 09. 2010 10.06
No sedaj pa bojo še obračali na te stvari, ki so res zdravo za jest, in poiskal vsak minimalen negetivnost proti njih. Kaj nam še čaka. Tisti, ki to vidijo kot noč'n'dan, v tem primeru banane, hočejo to samo znebiti (oz. prodati.). Tko kot kmet s koruzo, gotovo nikoli koruza ne je.
pkorosec
14. 09. 2010 10.02
Seveda je Afriko izkoriščal in jo izkorišča tako bel kot rudi rumen človek. ZDA, VB, Kitajska, Rusija, Francija .... so in še danes izkoriščajo Afriko. Zakaj? Zato, ker so afričani sami zelo neumni in jih ni težko izkoriščat. To nima tolko veze s raso, ampak z vzgojo in okolje v katerem odraščajo. Preberite si kakšna potopisna predavanja tistih, ki so prepotovali celo Afriko, da bi doživelo njeno "neokrnjeno" lepoto. Tudi tam, kjer bel človek ni imel skorajda nobenega vpliva velja, da ima ženska vrednost izraženo v številu krav in ovc. Nočejo orodja s katerim bi si lahko izboljsali zivljenje, ampak hočejo orožje - predvsem kalašnikovke. Poleg seksa pa seveda tudi alkohol. Ne si delat utvar glede te "romantične afrike". Žal je ni. So isti kot v Sloveniji, kjer pač človek izkorišča človeka. Dejstvo pa je, da smo evropejci navkljub vsej degeneriranosti (pedofilija, zoofilija in predvsem politika) vseeno daleč bolj civilizirani kot pa Afrika.
koala_pleza_plazi
14. 09. 2010 09.13
-1
Halo?Ktera bedak je takega mnenja,da so črnci rojeni za posiljevalce?Dajte mi mir no.Kaj pa Fritzl pa njemu podobni. Res je pri njih zaradi zakonodaje malo drugače,ampak so še vseeno ljudje.
MERDE-AVE-MERDE
14. 09. 2010 08.18
-1
carpathian13.09.2010, 23:56 -2 neverjetno koliko rasizma je med komentarji, kakšen neuk narod smo... Žalostno res ja. Neuki, nestrpni, .... NI nadrase in NI podrase in NI gena za posiljevanje, komu to ni jasno naj se malo vzame v roke drugače mu ni več pomoči
LomilkaSrc
14. 09. 2010 05.39
še bo vroče ....
WikiX
14. 09. 2010 02.40
+1
In ravno vikingi se oglašajo, glede tradicionalnih prehranjevalnih ter spolnih navad. Pozabil je omeniti še, da je med njimi kakih 50 stopinj razlike v temperaturi, skandinavcem paše migati, da se zagrejejo, afričanom pa mirovati, da se hladijo. Glede zakona močnejšega in nagonov, pa nima smisla začenjati, njegove nebuloze kvečjemu potrjujejo teorijo, da smo pod koži vsi enaki. Znanost o rasah, ki temelji na genih, ki jih osebnost ne more izbirati, je vsekakor vredno jemati resno. Ne zato, ker bi bilo res ampak zato, ker je v teh idejah vedno bistvena napaka, ki spremeni ves pomen. S tem so se morali na koncu sprijazniti tudi nacional socialisti, da vsakršno poudarjanje razlik nujno vodi k individualnosti, posameznik pa si ne deli kolektivne izkušnje. To je namreč bistvo znanosti, da lahko teorije in zakone vedno preverimo in se tudi sami prepričamo, da je res. Poleg tega, da črnci ne jedo le banan in nimajo gena za posiljevanje je namreč res tudi, da kažemo enake znake tudi vsi ostali, drugače ne bi bilo nobenih zakonov, omenitev in represije, s katero postanemo "civilizirani". To bi potem pomenilo še, da so le Afričani ostali nekje naravna človeška bitja, vsi ostali pa smo se zadnja tisočletja zelo degradirali, ko se spreminjamo iz ene družbe v drugo in postajajo naše napake vsakič vse bolj izrazite in hujše. O tem se pa res lahko prepričamo, za razliko od njegovih idej. Izgleda, kot da samo črnci niso razvili gen za denar. Na srečo, ne eno in ne drugo ni res, evolucija je le kakšno stoletje stara ideja, človeštvo še vedno išče idealno družbo, ki se spreminja z novimi odkritji ter posledicami, ki jih pustijo v naravi. Hecno, tudi tu je Afrika ena redkih dežel, kjer je narava še dokaj nedotaknjena. Ta namreč določa, kako se bo neka vrsta razvila, le pomislite kaj bi se zgodilo, če ta trenutek zmanjka nafte, elektrike ali raznih rud, ki jih hodimo tja ropat ter se prej kot v sekundi razblini iluzija civilizacije. Afrika je polna takih ostankov, od samega začetka človeštva dalje.
schutzstaffel
14. 09. 2010 01.37
chivas55 14.09.2010, 01:20 Ja, zakaj? Pa kdo pravi, da smo mi imeli prvi strelno orožje? Od kod te informacije? Iz te knjige? Hmmmm Vbistvu, kaj si sploh hotel povedati?
chivas55
14. 09. 2010 01.20
schutzstaffel ja in kako smo ravno mi prišli do pušk? in zakaj prej kot ostala ljudstva? zakaj smo mi danes tako razviti, medtem ko npr. v Papui Novi Gvineji še danes živijo v plemenih, se preživljajo z lovom in nabiralništvom, medtem ko gremo mi v trgovino po hrano? ... govorim o samen začetku razvoja civilizacij
schutzstaffel
13. 09. 2010 23.58
chivas55 13.09.2010, 23:31 1 za vse, ki polemizirate o prevladi Evropejcev nad Afričani, Vzhodnim svetom,...oz. o evidentnih razlikah v razvoju med enimi in drugimi, ter zakaj je do tega prišlo svetujem, da si za boljše razumevanje teh stvari preberete Ekološki imperializem ali pa Puške, bacili in jeklo... Neverjetno je, kakšne majhne stvari so pripeljale do tako velikih razlik :)) Katere? S puškami smo pobili vse kar se pobiti da, muha CC je kosila nas, cepiva proti tetanusu pa nismo dolgo poznali....
carpathian
13. 09. 2010 23.56
neverjetno koliko rasizma je med komentarji, kakšen neuk narod smo...
chivas55
13. 09. 2010 23.31
za vse, ki polemizirate o prevladi Evropejcev nad Afričani, Vzhodnim svetom,...oz. o evidentnih razlikah v razvoju med enimi in drugimi, ter zakaj je do tega prišlo svetujem, da si za boljše razumevanje teh stvari preberete Ekološki imperializem ali pa Puške, bacili in jeklo... Neverjetno je, kakšne majhne stvari so pripeljale do tako velikih razlik :))
slovenija-tone
13. 09. 2010 21.13
kakšne pa vi pišete???