Tujina

Bodo razbitine odstranili šele konec leta?

Rim, 30. 01. 2012 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
5

Razbitine Coste Concordie, ki je v petek, 13. januarja, nasedla pred toskansko obalo ob otoku Giglio, bodo morda v morju ostale do konca leta, je sporočil vodja reševalne akcije.

Čeprav so razbitine trenutno nestabilne in je v rezervoarjih na ladji še vedno 2300 ton dizelskega goriva, ki bi ga morali izčrpati, za kar bi verjetno potrebovali približno štiri tedne, ga ne bodo črpali, dokler ne bodo ugodnejši vremenski pogoji.
Čeprav so razbitine trenutno nestabilne in je v rezervoarjih na ladji še vedno 2300 ton dizelskega goriva, ki bi ga morali izčrpati, za kar bi verjetno potrebovali približno štiri tedne, ga ne bodo črpali, dokler ne bodo ugodnejši vremenski pogoji. FOTO: Reuters
Iskanje pogrešanih se nadaljuje.
Iskanje pogrešanih se nadaljuje. FOTO: Reuters
Po nesreči ladje, na kateri je bilo več kot 4200 potnikov in članov posadke, so našli 17 trupel, od katerih so jih 16 identificirali, 15 ljudi pa še pogrešajo.

Reševalci nadaljujejo iskanje pogrešanih na potniški križarki Costa Concordia, ki je 13. januarja nasedla pri otoku Giglio pred toskansko obalo. Italijanska mornarica je z razstrelivom naredila nove odprtine v ladji, s čimer je potapljačem omogočila dostop do predelov, ki so bili doslej nedostopni.

V nedeljo so reševanje prekinili zaradi valov in močnega vetra. Ladja se je celo za nekaj centimetrov premaknila, danes pa so se razmere izboljšale. Medtem se še vedno ni začelo prečrpavanje 2300 ton dizelskega goriva.

Prebivalcem otoka Giglio, ki se v glavnem preživljajo s turizmom, pa dodatne skrbi povzroča napoved vodje reševanja, da bodo za odstranitev ladje potrebovali od sedem do deset mesecev. Lastniki hotelov in restavracij, ki v strahu pričakujejo letošnjo poletno sezono, so ustanovili civilni odbor za zaščito otoka.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pejkicab
30. 01. 2012 21.40
joj nimajo drugih novic kot ta concordia dejte raje povedat kam naj gremo čez vikend kakšni dogodki pa to
Tone 12345
30. 01. 2012 17.04
+2
Prebivalcem otoka Giglio, ki se v glavnem preživljajo s turizmom, pa dodatne skrbi povzroča napoved vodje reševanja, da bodo za odstranitev ladje potrebovali od sedem do deset mesecev. Lastniki hotelov in restavracij, ki v strahu pričakujejo letošnjo poletno sezono, so ustanovili civilni odbor za zaščito otoka.Jim povzročajo skrbi spet en blef!!glih zaradi nasedle ladje bodo imel poln otok!!Spet bolani tunkajo kapitana namestoda bi se mu zahvalil!!!
jezek_dirka
30. 01. 2012 16.03
+9
Se mi zdi, da bo nasedla ladja, turizmu kvečjemu pripomogla ne pa škodovala...Zamislite si, plaža, valovi, 30°C, pred vami pa ladja! How cool is that?!
Rok Leban
30. 01. 2012 16.38
+7
Jp tu pa tam pa še kakšen kos trupla na obalo naplavi :D res nepozabne počitnice.
Ramzess
30. 01. 2012 19.51
+2
Kako bodo pa varovali ladjo in drugo na dnu, pred amaterskimi in turističnimi potapljači, ...