Črna kronika
Oglas

Čokolada, ki je ne smete zamuditi

Ljubljana, 22. 12. 2011 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Življenje nam osmišljajo majhni užitki in trenutki sreče. Najdemo jih v nasmehih, objemih, pa tudi v drobnih pozornostih, še posebej v božičnem času. Dolce vita, pravijo, zato med najboljše in najslajše zagotovo spadajo prav dobrote iz Čokoladnega Ateljeja Dobnik.

Najboljše iz prvega čokoladnega ateljeja v Sloveniji

Danes so nam na vsakem koraku na voljo številni čokoladni izdelki, vendar je le malo nadpovprečno kvalitetnih in okusnih. Takšne je moč dobiti zgolj v čokoladnicah, kjer z lastnimi rokami in prvovrstnimi sestavinami mojstri ustvarjajo prave čokoladne dobrote. V Sloveniji je na tem področju kot prvi oral ledino Čokoladni Atelje Dobnik, ki je leta 1994 odprl svoja vrata v Grižah pri Žalcu. S strastjo in ljubeznijo do čokolade so si postavili visoko vodilo za kakovost in se tako kot prvi lotili izdelovanja vrhunskih čokoladnih izdelkov, svojo inovativnost pa še vedno vztrajno preizkušajo z novimi oblikami, okusi in vonji.

Atelje Dobnik
Atelje Dobnik FOTO:
Ročna izdelava le iz prvovrstnih sestavin in brez konzervansov

Vsi izdelki Ateljeja Dobnik so izdelani po načelih stare belgijske tradicije izdelovanja čokoladnih izdelkov. Ta predpostavlja štiri osnovna vodila – čokoladni izdelki morajo biti ročno izdelani iz najboljših in naravnih sestavin, biti morajo brez konzervansov ter vedno sveže ponujeni. Le tako se lahko ohrani prvovrsten okus, ki prepriča in med oblake spravi še tako zahtevne brbončice. Vrhunske čokoladne dobrote se meri po okusu, vendar ne le po slednjem, pomemben je tudi videz. Ročna izdelava pri tem omogoča sproščanje kreativnosti čokoladnih mojstrov. Ti zgolj s svojimi lastnimi rokami ustvarjajo edinstvene čokoladne izdelke, ki so videti kot pravo umetniško delo, obenem pa so shranjeni v lični embalaži primerni za obdaritev.
Atelje Dobnik
Atelje Dobnik FOTO:
Pralineje, čokoladne fige, slive in torte

Pri Ateljeju Dobnik so vam na voljo ročno narejene praline iz bele, črne in mlečne čokolade, praline iz nougata in marcipana ter tudi iz edinstvene kombinacije prave črne 75% čokolade in absintove kreme. Poleg pralin, v Ateljeju Dobnik ustvarjajo tudi lastne specialitete, na primer Fige Prešernove, to so suhe fige v kremi, prekrite s črno ali mlečno čokolado in Frančeve čvešpe, suhe slive napolnjene z orehom, prevlečene s kremo in čokolado. Izberemo lahko tudi tablice čokolade ali pa slastne torte, ki so edinstvene po okusu, izgledu in sestavinah.
Atelje Dobnik
Atelje Dobnik FOTO:
Namig za darilo
Kot novosti letošnje zime in v posebni božični izdaji, sta odslej na voljo izbor najboljših pralinejev v moderno oblikovani bombonieri, čistih linij in z retro pridihom D`Cube ali pa izbor pralin v katerega je ujeta zgodba enega dne imenovan Iz Jutra v Večer.
Atelje Dobnik
Atelje Dobnik FOTO:
Čokolada visoke kakovosti se mora okušati, ko si lahko vzameš čas, v prijetnem okolju in v pravi družbi, zato se oglasite v Čokoladnem Ateljeju Dobnik v Ljubljani v pasaži Maximarketa, ki je bil nagrajen za najboljšo slaščičarno oziroma kavarno leta 2010, ali v City-centru v Celju, kjer vas bodo mojstri čokolade popeljali v svet nebeških okusov in dobrega počutja.
Atelje Dobnik
Atelje Dobnik FOTO:

Več informacij:
Čokoladni Atelje Dobnik
Ljubljana: Pasaža Maximarket, Trg Republike 1
Celje: City-center, Mariborska 100
E-pošta:
info@cokoladniatelje.si
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3