Tujina

Člani kulta nočejo iz skrivališča

Moskva, 20. 11. 2007 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oče Peter, s pravim imenom Pjotr Kuznecov, bo posredoval pri izpustitvi štirih otrok, ki jih zadržujejo člani kulta.

Pjotr Kuznecov, vodja kulta Prava ruska ortodoksna cerkev.
Pjotr Kuznecov, vodja kulta Prava ruska ortodoksna cerkev. FOTO:

Člani samomorilskega kulta Prava ruska ortodoksna cerkev, ki se zadržujejo v podzemni jami, v ruski regiji Penza, molijo in čakajo konec sveta. Med 29 pripadniki sekte se nahajajo štirje mladoletni otroci, ki jih ruske oblasti poskušajo rešiti.

Člani sekte trdijo, da v svojem zavetišču le miroljubno molijo in da od nikogar nič ne zahtevajo. Ob vsakem poskusu grobe intervencije predstavnikov oblasti grozijo, da se bodo razstrelili, če bo njihova molitev prekinjena.

V kultu večinoma ženske

Posredovanje ruske policije za izpustitev štirih mladoletnikov
Posredovanje ruske policije za izpustitev štirih mladoletnikov FOTO: POP TV

Predstavnik ruskih oblasti Jevgenj Gusejnov in predstavniki ruske ortodoksne cerkve se neuspešno trudijo vzpostaviti stik s člani kulta, med katerimi naj bi bile večinoma ženske. Slednjim naj bi vodja kulta Kuznetsov naročil, naj se skrijejo in v podzemnem skrivališču z molitvijo čakajo poslednji dan, ki naj bi prišel maja 2008.

Predstavniki ruskih oblasti se zdaj trudijo poiskati izkušenega pogajalca, ki naj bi člane kulta prepričal, da sprejmejo nujno zdravniško pomoč, izstopijo iz skrivališča in naj se ne razstrelijo. Ruski mediji poročajo, da bodo oblasti samooklicanega vodjo kulta Pjotra Kuznecova v sredo odpeljali do skrivališča, kjer naj bi poskušal nagovoriti privržence, da izpustijo otroke.

Člani sekte, ki so preko pisem v stiku s svojim vodjo, mu ne zaupajo več, saj menijo, da je pod vplivom ruskih oblasti. Gujsenov pravi, da Kuznecova pripadniki kulta "še vedno spoštujejo, da ga poslušajo, vendar mu več ne zaupajo." V četrtek je bila proti Kuznecovu vložena obtožnica, ki ga bremeni ustanavljanja nasilne verske organizacije.

Ruske oblasti so ustanovile krizni štab in 24-urno dežurstvo posebnih enot, v katerih so poleg policije tudi posebni pogajalci ruskega ministrstva za krizne razmere in medicinsko osebje.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

<))><
21. 11. 2007 07.46
Vse medije v Sloveniji obvladujeta LDS in SD. LDS. Bojan Petan, član uprave DZS, je član LDS in obvladuje Dnevnik, Nedeljski, Jano, Lady, Obraze, Hopla, Stop, Direkt in Evo. SD.Boško Šrot je član SD, prvi mož Laškega, in obvladuje Delo, Nedelo, Večer, Novice, Total in 7 dni.
KoToTamoPjeva
20. 11. 2007 23.24
ce se zakopas prezivis konec sveta?? :D
odkimasin
20. 11. 2007 22.40
Ma pri miru jih naj pustijo. Sej če je pod zemljo večino žensk pa par frajerjev jim itak ni dolgčas.